- 8 Gener, 2018 -
L' acte serà el 9 de febrer a l’Auditori i comptarà amb Yunke, El Trull, La Fam, Álex Torres i la Coral Sant Jaume...L’esdeveniment serà el 9 de febrer a l’Auditori de Vila-real i comptarà amb l’actuació de Yunke, dolçainers, ‘La Fam’, Álex Torres i la Coral Sant Jaume
En el 744 aniversari de les festes fundacionals de Vila-real es guardona al Tàrrega per ser el primer institut de la ciutat i constituir, durant els darrers 50 anys, la principal referència educativa de la ciutat i suposar una oportunitat per a molts vila-realencs; a Santos per ser el primer paleontòleg de Vila-real i posar al món la província de Castelló gràcies a la qualitat i quantitat dels seus descobriments i treballs sobre els dinosaures; i a Rodríguez per aconseguir, per inventar, per crear i desenvolupar el primer analitzador automàtic al món capaç de detectar la legionel·la.
Vila-real Informació
Vila-real acollirà el divendres 9 de febrer un a les 20.00 hores la gala dels XVIII Premis Poble, en l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. Aquesta edició servirà per
a recordar antigues peces musicals interpretades per avantpassats vila-realencs en la veu d’Álex Torres, acompanyat per la música d’Elena Lapuerta, Natàlia Lapuerta i Vicent Carrasco. A més, la gala cultural de les festes fundacionals comptarà amb la participació del Grup de dolçainers i tabaleters El Trull, el Grup de Danses El Roser, la companyia de teatre La Fam, i com és habitual, amb l’actuació estel·lar del millor mag del moment, Yunke.
Serà una cita amb la cultura, amb la tradició, amb la ciutat i un reconeixement a la gent de Vila-real, als col·lectius, entitats i societats que es distingeixen pels seus triomfs, aportacions a la vida col·lectiva del municipi o hagen traspassat les fronteres amb el seu treball.
El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, explica que “amb els Premis Poble, fa ara 18 anys començava aquest acte pel vila-realisme, la cultura i la recuperació dels nostres costums i l’aposta per les tradicions”. Començava el lliurament d’uns guardons volguts i que s’han convertit en una cita obligada en les festes fundacionals”, apunta.
Per la seua banda, el director de la Revista Poble, Juanjo Clemente, ha destacat que un any més “la ciutat torna a demostrar-li al món que compta amb talent i persones de les quals podem sentir-nos molt orgullosos, ja que els tres guardonats són un autèntic referent”. En aquesta ocasió, els premiats són l’IES Francesc Tàrrega, Andrés Santos Cubedo i Guillermo Rodríguez Albalat.
A la cita està prevista l’assistència d’alcaldes de diversos municipis, autoritats locals, provincials i autonòmiques, així com premiats d’anteriors ocasions.
IES Francesc Tàrrega
Enguany el reconeixement recau en el IES Francesc Tàrrega, per ser el primer institut de Vila-real i ocupar, durant els darrers 50 anys, la principal referència educativa de la ciutat i suposar una oportunitat per a molts vila-realencs. Per ser un focus de cultura, amb iniciatives tan importants com el Concurs de Guitarra per a Joves; un centre impulsor i defensor de la nostra llengua; un espai per a la creació; i, a més a més, per tenir sempre les portes obertes a la societat vila-realenca, a les seues entitats i institucions, per acollir nombroses activitats de tots els àmbits, des de l’esportiu fins a l’oci. L’IES Francesc Tàrrega, que en l’actualitat compta amb 120 professors i 1.200 alumnes, imparteix classes al matí i a la vesprada, amb ESO, Batxiller i Formació Professional, la qual cosa el converteix en un dels centres educatius més grans de tot el territori valencià i un símbol per al món educatiu i cultural.
Andrés Santos Cubedo
Per ser el primer paleontòleg de Vila-real. Per posar al món la província de Castelló gràcies a la qualitat i quantitat dels seus descobriments i treballs sobre els dinosaures. El llicenciat en Ciències Geològiques i Fill Adoptiu de Cinctorres és considerat un dels millors professionals en el seu àmbit i ha dirigit excavacions a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó. És investigador a l’UJI i director del Museu d’Etnologia i Arqueologia de Bejís, de la col·lecció de Paleontologia de Cinctorres i de ‘Portell, terra de dinosaures’, a més de president de l´Associació Cultural Grup Guix. Entre altres llocs, ha treballat a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i ha sigut director de l´Escola Taller de Restauració Paleontològica del Govern d’Aragó a Terol-Dinópolis, així com comissari de diferents exposicions. Posseeix diversos postgraus, un màster en Gestió Cultural i un màster en Museografia i entorns de participació.
Guillermo Rodríguez Albalat
Per aconseguir, per inventar, per crear i desenvolupar el primer analitzador automàtic al món capaç de detectar la legionel·la. El biòleg, especialitzat en bioquímica, obri una fita històrica sense precedents i ha revolucionat el mètode de cultiu tradicional de detecció. Un temps clau per a la prevenció i control del focus. Es tracta d’un avanç que dóna pas a una microbiologia moderna, lluny dels mètodes clàssics, lents i amb un fort component instrumental. El Màster en Ciència i Enginyeria d’Aliments s’ha convertit en el bioquímic més destacat en l’àmbit internacional i ha desenvolupat una microbiologia socialment responsable. Actualment, és director tècnic de Biòtica i treballa en el desenvolupament de productes per a una diversificació del mercat amb els quals arriba a països de tot el món.