Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
800 denúncies, 6.000 hores de treball voluntari i onze detinguts a Vila-real des de l’inici de la pandèmia en març 800 denúncies, 6.000 hores de treball voluntari i onze detinguts a Vila-real des de l’inici de la pandèmia en març

- 26 Octubre, 2020 -

Protecció Civil ha tingut la tasca crucial en el repartiment de màscares, d'aliments i medicaments a les persones més vulnerables. La Policia Local ha... 800 denúncies, 6.000 hores de treball voluntari i onze detinguts a Vila-real des de l’inici de la pandèmia en març

Protecció Civil ha tingut la tasca crucial en el repartiment de màscares, d’aliments i medicaments a les persones més vulnerables de la mà de Creu Roja i els Hospitals de la zona. La Policia Local ha incidit en la funció informativa durant la pandèmia i hi ha mantingut serveis com el Viogen “perquè el confinament ha evidenciat més encara moltes situacions de maltractament”. En la segona ona de la pandèmia es tindrà especial control de l’àmbit social amb la fi d’evitar reunions de més de sis persones

S.N./Vila-real Informació

La Policía Local i altres cossos de seguretat com Protecció Civil han tingut un paper protagonista durant la pandèmia de la Covid-19 per les restriccions dels drets fonamentals pel decret de l’Estat d’Alarma que ells havien de garantir que es compliren. Amb l’arribada de la desescalada i de la nova normalitat les sancions i controls s’ha suavitzat però ara amb l’augment dels casos de les últimes setmanes i rebrots, tornen a fer tasques de control de la mobilitat de la ciutadania, sobretot pel que fa al distanciament, l’ús de la mascareta i l’incompliment del toc de queda.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el responsable de Protecció Civil, Ismael Solsona, han realitzat un balanç d’actuacions des del 14 de març quan es va declarar per primera vegada l’estat d’alarma per la pandèmia. Silvia Gómez ha destacat la “labor pedagògica i solidària” realitzada per tots dos cossos, així com pels col·laboradors voluntaris “per a garantir la salut i la seguretat”.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha agraït “la gran labor durant aquest temps, i sobretot en els moments tan complicats de les primeres setmanes de la pandèmia, on es van viure moments de molta tensió però tots van estar a peu de carrer per a treballar”. L’edil ha assenyalat que “en tot aquest temps ha prevalgut la responsabilitat per part de la ciutadania, a excepció d’alguns pocs que no han complit les normes” i ha fet una crida en aquest moment en què la situació torna a ser complicada “i en el qual és imprescindible complir la normativa i les mesures imposades perquè la covid-19 no ha desaparegut”.

Protecció Civil: 6.000 hores de treball voluntari

En aquest sentit, el responsable de Protecció Civil ha detallat les accions realitzades pels professionals, voluntaris i col·laboradors per a atendre la població a través de les tasques derivades per part de Policia Local, diferents departaments municipals, l’Hospital Provincial i l’Hospital de la Plana o entitats i col·lectius de la ciutat dedicats a atendre els més necessitats, com Creu Roja. Protecció Civil ha sigut fonamental també en el repartiment de màscares, d’aliments i medicaments a les persones més vulnerables. Ismael Solsona ha agraït l’actitud de la ciutadania cap al treball dels voluntaris i col·laboradors. Protecció Civil també es va encarregar de la coordinació del Registre municipal de voluntariat covid-19, en el qual es van inscriure més de 300 persones. El treball de voluntariat a peu de carrer va consistir en un total de 1.006 hores, amb 48 col·laboradors i un total de 80 intervencions diferents. Els 26 voluntaris de Protecció Civil van realitzar 1.967 hores, sobretot de coordinació dels col·laboradors, a més del treball dels 3 professionals de Protecció Civil “que anàvem cobrint els espais que es necessitaven”. En total, s’han realitzat 6.000 hores “de treball de voluntaris i col·laboradors per a cobrir les necessitats durant la pandèmia”. Solsona també ha destacat la canalització que es va fer de la confecció de mascaretes i el seu repartiment. “No hi havia mascaretes i 27 famílies de Vila-real es van animar a confeccionar-les, nosaltres proporcionàvem els teixits i quan estaven fetes, les arreplegàvem i distribuíem”, recorda. Pel que al registre de voluntaris, “els regidors van fer la selecció i la distribució de tasques. Vam crear grups de treball en Telegram on es repartien les rutes i instruccions a prop de 40 persones col·laboraven de forma activa”.

800 denúncies policials i 11 detinguts

El comissari principal cap de la Policia Local també ha insistit que “no ens podem relaxar” i ha assegurat que “de la primera ona hem aprés que és fonamental informar i que la sanció és l’últim recurs”. José Ramón Nieto ha agraït la comprensió de la ciutadania i el compromís dels agents de la Policia Local des del mes de març. De la mateixa manera ha agraït a la regidora de Seguretat Ciutadana que “en tot moment hem comptat amb el material i els equips de protecció necessaris per a desenvolupar el nostre treball malgrat les dificultats que hi ha hagut en alguns moments de proveïment”. Nieto ha repassat les accions realitzades per la Policia Local i ha quantificat les denúncies (692 en l’estat d’alarma i 97 en el període posterior), a les quals se sumen 11 detencions per desobediència, encara que ha insistit que “en general la ciutadania ha respectat les normes”. També ha detallat la coordinació i col·laboració de la Policia Local amb l’UME, l’Exèrcit de Terra, la Policia Local, la Guàrdia Civil, l’Hospital de la Plana, així com amb Protecció Civil, i ha agraït el treball de tots aquests cossos, així com dels col·laboradors voluntaris.A més, Nieto ha recordat que l’estat d’alarma ha suposat un canvi de 360° a l’hora de treballar. “Depeníem totalment del Ministeri en coordinació amb la Policia Nacional i l’UME, les normes canviaven d’un dia a altre i calia fer un gran esforç per mantenir-nos al dia i saber en cada moment que estava permés i que no. Vam suspendre tots els permisos dins del cos, posposar les baixes de paternitat i vam prendre totes les mesures higièniques pertinents com higienització de la prefectura, dels vehicles després de cada torn, que sempre estava format per les mateixes parelles, es mantenien les distàncies i per això vam registrar dins del cos molt pocs contagis”, explica. A més detalla que el servei de Viogen ha estat també en funcionament, “perquè el confinament ha evidenciat més encara moltes situacions de maltractament”.

Per últim, Nieto ha fet referència a la situació actual. “En aquests moments ens coordina la Conselleria de Justícia i tot el que hem aprés ens servirà i ho aplicarem. El comissari ha subratllat que els contagis es produeixen en reunions socials i que ara estan limitades a un màxim de sis persones. “Les mesures de distanciament han de tenir-se en compte tota l’estona, no només en el treball o en classe i esperem que en el Nadal puguem tornar a la normalitat”, indica.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *