- 30 Maig, 2017 -
Juan Serrano Advocats ha creat una beca per a reforçar els estudis d'immunoteràpiaVila-real Informació
Un despatx d’advocats de Vila-real ha engegat la Beca ‘IHA21’ per a reforçar els estudis sobre càncer de pulmó que es desenvolupen en el Centre de Recerca Mèdica Aplicada (CIMA) i en la Clínica Universitat de Navarra.
Juan Serrano Advocats ha realitzat una aportació inicial de 5.000 euros, quantia que concedirà durant tres mesos a un projecte d’immunoteràpia contra el càncer de pulmó. ‘IHA21 és un codi d’un malalt real. Confiem que si aquest codi, o un de similar, corresponguera a un dels teus éssers més volguts, gràcies a actuacions com aquesta puga rebre en un futur un tractament adequat”, explica Juan Serrano, impulsor de la campanya, que ja està tenint ressò en xarxes socials.
Per a consolidar aquesta recerca, la Beca ‘IHA21’ s’ha integrat en la plataforma Helpify. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel CIMA per a cercar finançament de particulars i institucions, a través de donacions des de cinc euros. Totes les aportacions es destinen a projectes de recerca biomèdica que milloren el diagnòstic o el tractament de diferents malalties.
Immunoteràpia contra el càncer
La immunoteràpia es basa a estimular al sistema immunitari perquè reconega i destruïsca les cèl·lules tumorals. Aquest procediment ha emergit com una estratègia prometedora per al tractament del càncer de pulmó, principal causa de mort per càncer a tot el món. No obstant açò, una proporció rellevant de pacients amb aquest tipus de neoplàsia no obté un benefici perllongat. “En el laboratori del CIMA investiguem diferents estratègies d’immunoteràpia que permeten vèncer les resistències que presenten alguns tipus de tumors de pulmó. Amb el suport d’aquesta beca, estudiarem el bloqueig combinat de dianes terapèutiques que posseeixen activitat inmunosupresora i que, per tant, inactiven el sistema immune, explica el Dr. Ignacio Gil Melsa, director del Laboratori de Marcadors Predictius de Resposta del CIMA i director del Departament d’Oncologia Mèdica de la Clínica de la Universitat de Navarra.
Segons explica, “el nostre principal objectiu és poder oferir tractaments més eficaços als nostres pacients i aquesta sembla ser una via molt prometedora. També investigarem la possibilitat de crear millors eines d’imatge per a una millor avaluació de la resposta al tractament d’immunoteràpia”. En opinió del Dr. Gil Melsa, “xicotets esforços de molts poden fer realitat els projectes de recerca més ambiciosos”.
La Clínica Universitat de Navarra i el CIM són centres pioners en el desenvolupament terapèutic de la immunoteràpia del càncer a Espanya mitjançant projectes de recerca clínica i traslacional.
No comments so far.
Be first to leave comment below.