Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Vila-real abonarà 1,4 milions en les pròximes setmanes a proveïdors i ONG amb el Pla d’agilització de pagaments Vila-real abonarà 1,4 milions en les pròximes setmanes a proveïdors i ONG amb el Pla d’agilització de pagaments

- 16 Març, 2017 -

Per a seguir pagant "prompte i bé" es promourà la presentació de les factures per via electrònica Vila-real abonarà 1,4 milions en les pròximes setmanes a proveïdors i ONG amb el Pla d’agilització de pagaments

La regidora d’Hisenda ha expressat que volen que “augmente el nombre de proveïdors que opten per les factures electròniques, encara que no siguen societats anònimes o la quantitat no arribe als 5.000 euros, ja que el temps de cobrament es reduiria en alguns casos fins als quinze dies menys” 

Vila-real Informació/Soumaia Nejjar

Pagar prompte i bé”. Eixe és l’objectiu del programa presentat per la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Vila-real, Sabina Escrig, aquest matí i que s’emmarca en el nou Pla d’Agilització de pagaments a proveïdors, entitats socials i ONG. Escrig ha explicat que en les pròximes tres setmanes el consistori abonarà 1.400.000 euros en factures, “135.000 euros hui mateix, 465.000 la setmana que ve i 778.000 la següent, amb la qual cosa la majoria de factures del 2017 estarien ja liquidades”. D’aquesta manera, amb l’engegada d’aquest programa, l’àrea d’Hisenda reduiria el període de pagament mitjà i contribuiria a l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament i ho faria amb dues accions: “promoure en la mesura del possible la presentació de factures electròniques per part dels proveïdors i amb cursos reduïts per a entitats socials en els quals se’ls formaria per a aprendre a justificar correctament el pagament corresponent a ajudes i convenis”, tal i ha assenyalat la regidora.

Així, amb la primera acció s’intentaria que l’obligació per llei que tenen les societats anònimes de presentar les factures de forma electrònica quan la quantitat supera els 5.000 euros, s’estenguera també als casos en els quals la quantitat a abonar siga menor. “Volem que augmente el nombre de proveïdors que opten per les factures electròniques, encara que no siguen societats anònimes o la quantitat no arribe als 5.000 euros, ja que el temps de cobrament es reduiria en alguns casos fins als quinze dies menys al no haver límits ni d’horari, com és el cas del Registre, ni a l’hora de desplaçar-se, cosa que si existeix en el cas de presentar la factura en el consistori”, ha detallat Sabina Escrig. Afig que a poc a poc s’està estenent aquesta pràctica, ja que en 2015, 1.461 proveïdors de 13.604 van optar per aquesta via de pagament (10,74%) i en 2016 ho han fet 2.054 de 13.037 (15,75%) “amb el qual s’ha observat un increment notable”.

L’altra acció consistiria en cursos específics o reduïts per a entitats socials i ONG que poden tenir problemes a l’hora de justificar el pagament de convenis de col·laboració i ajudes. “A vegades quan presenten les memòries per accedir a les ajudes i adjunten factures pot produir-se algun error que faça que el pagament s’allargue més del necessari, per això els ensenyarem com s’ha de fer-se correctament aquest procediment”, ha aclarit l’edil d’Hisenda.

Amb l’actual equip de govern les factures no es queden al caixó, com ha passat en etapes anteriors i que ens ha fet passar un any molt dur en 2016; o es paguen per registre o electrònicament”, ha destacat Escrig. A més, manifesta que és el millor moment per a l’engegada d’aquest Pla d’Agilització de pagament perquè “ara hi ha diners i esperem que no hi arribe cap multa que interferisca en el seu funcionament.

Per a fomentar aquesta forma de pagament entre els proveïdors es preveu la posada en marxa d’una campanya pròximament i també la difusió d’un vídeo que els anime a decantar-se per la via electrònica. “El nostre objectiu per a aquest any és que el 30% de les factures a entitats socials i proveïdors es facen per via electrònica”, ha conclòs dient Sabina Escrig.

Pel que respecta als romanents del 2016, la regidora ha explicat que “estan en açò” i que l’únic que els queda és acabar amb la documentació de racionalització demanada pel Ministeri d’Hisenda.

Google+
Whatsapp Telegram

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *