- 25 Maig, 2017 -
S'ha anunciat l'asfalt dels carrers Corts Valencianes i Alfons el Magnànim, molt demandatVila-real Informació/Soumaia Nejjar
Vila-real reinicia de nou la campanya més pròxima als veïns i veïnes i torna per a quedar-se per una temporada. Es tracta de l’Alcalde al Barri, una iniciativa pionera que engegada per l’Ajuntament que diversos pobles van imitar i que torna, com ha dit el primer edil, per a tornar a ‘xafar’ els barris de la ciutat, apropar l’Alcaldia i el consistori a tots els districtes urbans i conéixer directament les demandes, suggeriments i necessitats dels veïns. “A més, volem que els ciutadans del districte que visitem siguen conscients de tot el treball que es realitza a la resta de l’any, dels projectes pendents, que ens traslladen a través del teixit associatiu les seues peticions però que a la mateixa vegada siguen els protagonistes de la jornada“, ha aclarit Benlloch, qui ha volgut explicar també perquè la iniciativa ha estat paralitzada quasi dos anys. “El país ha estat sense govern durant molt de temps, a més hem viscut tres eleccions i no volíem interferir de cap manera i que es prenguera com una mena de propaganda”.
Com va avançar Vila-real Informació, en aquesta primera jornada José Benlloch ha visitat el Botànic Calduch, on ha traslladat a l’associació de veïns les últimes novetats relacionades amb aquesta zona; principalment, la situació del jardí Botànic Calduch. “El parc serà per al barri i no es tocarà”, garanteix Benlloch, malgrat la sentència judicial que obliga a retornar el terreny al propietari per haver construït el parc sobre sòl privat sense autorització i sense pagar sota el govern municipal del Partit Popular. “Lluitarem perquè
“La campanya l’Alcalde al barri va nàixer en la passada legislatura com una iniciativa pionera de proximitat, amb la filosofia de fer d’un barri, per un dia, el protagonista de l’agenda pública, des del punt de vista institucional i informatiu. Açò no vol dir que durant la resta de l’any no treballem, al contrari. Les àrees de Proximitat i de Participació Ciutadana estan en contacte continu amb els barris i els veïns, però d’aquesta manera, igual que existeixen dies específics per reivindicar tot tipus de causes, dediquem una jornada sencera a una zona urbana, per a fer balanç dels projectes realitzats i els pendents, posant-nos a la disposició dels veïns i veïnes en tot allò que requerisquen”, detalla Benlloch. L’alcalde ha acudit al barri acompanyat dels edils de Proximitat, Diego A. Vila, i Participació, Gemma Gil, amb els qui ha recorregut diferents espais urbans, establiments i comerços, a més de mantenir una reunió amb la directiva de l’associació, presidida per José Vicente Ten, i amb la comunitat educativa dels col·legis Angelina Abad i Botànic Calduch.
Entre els espais visitats per la delegació municipal destaca el jardí Botànic Calduch, del qual ha dit l’alcalde que és “imprescindible” per als veïns i un dels principals reclams de la zona. Benlloch ha assenyalat que és parc construït en 2010 pel Partit Popular sobre un solar privat, “ocupat il·legalment”, que una sentència de setembre del 2016 obliga a retornar al seu propietari. “És un dels empastres més greus dels que hem heretat de la gestió del PP, plagada d’irregularitats i falta de transparència”, lamenta Benlloch, qui recorda que, malgrat que la propietat del solar va presentar al·legacions, el govern popular les va desestimar, la qual cosa va obligar el propietari a defensar-se en el jutjat. “El resultat és una sentència que ens diu que li retornem la possessió al propietari”, incideix l’alcalde.
“Però aquest parc és un espai fonamental del barri de Botànic Calduch, una dotació que, al costat del centre de salut o els col·legis, va portar molta gent jove i treballadora a comprar ací el seu habitatge, quan el preu dels pisos estava pels núvols. Per açò, vaig a ser taxatiu: els veïns poden estar tranquils, perquè el jardí no es toca; no anem a permetre que el Botànic Calduch es quede sense el seu jardí i que les famílies paguen les irregularitats d’uns altres”, garanteix l’alcalde. Amb aquest objectiu, la Junta de Govern Local va decidir presentar un recurs, a l’espera de resolució. “És un recurs agafat amb pinces, perquè no posem en qüestió la il·legalitat de l’operació urbanística i el dret del propietari a reclamar el que és seu; el debat està ara en el preu, ja que l’Ajuntament no pot afrontar un pagament de 5,5 milions d’euros. Estem en converses amb els propietaris i estem segurs que podrem arribar a un acord que no supose una ruïna per a la ciutat”, agrega el primer edil.
Cal destacar que en l’altra part de l’espai on es troba el parc, hi ha un solar que sí que és de propietat municipal, pel qual es van pagar 900.000 euros i que tant l’equip com els residents, entre ells el president de l’Associació de Veïns, tenen pensats diversos usos als quals el destinaran.
Una altra de les demandes dels veïns en aquesta zona de la ciutat es refereix als carrers Corts Valencianes i Alfons el Magnànim, oberts provisionalment la legislatura passada gràcies a una acord amb els propietaris. També en aquest cas es tracta de vials privats, sobre els quals l’Ajuntament no pot actuar directament. “De moment, els hem obert perquè puga passar la gent i ara hem aconseguit l’autorització dels propietaris per poder aplicar una xicoteta capa d’asfalt que millore les condicions i garantisca la seguretat. De moment, no podem urbanitzar perquè el sòl no és nostre i, per tant, seria il·legal”, conclou Benlloch. L’alcalde participarà aquesta vesprada en una assemblea informativa amb els veïns, que, entre altres demandes, han traslladat peticions de major neteja i manteniment, millora del clavegueram i de l’enllumenat.
Durant tot el dia hi ha hagut una carpa informativa habilitada al jardí del Botànic perquè els veïns pogueren consultar dubtes i realitzar peticions o suggeriments. En la visita també han estat presents els regidors d’Economia i Joventut, Xavi Ochando, de Medi Ambient i Agricultura, Josep Pasqual Sancho, i d’Educació i Noves Tecnologies, Mónica Mañas.
Demandes de les AMPES de l’Angelina Abad i al Botànic Calduch
La regidora d’Educació, Mónica Mañas, ha explicat quines han sigut les peticions que els han traslladat des de les Associacions de Mares i Pares de les escoles. En primer lloc, pel que fa al Botànic Calduch, hi ha dos temes que preocupen la comunitat educativa. La rehabilitació del sostre del gimnàs, que depèn de Conselleria, i que està en vies de ser solucionada. “La Generalitat compta amb tres pressupostos de tres empreses per a adjudicar l’obra, així que en poc temps ja no serà un problema. L’altre assumpte que preocupa les famílies és la neteja a les aules. Es queixen que resulta insuficient i que de vegades, el personal de l’empresa adjudicatària del servei falla. Les vegades que s’ha produït algun contratemps l’hem resolt al més aviat possible. Sí que és cert que és un tema més complicat, ja que hi intervenen molts factors com que s’ha de fer un concurs, la plica del servei, entre altres.
Altra de les peticions fetes pel que fa a aquest centre, són les classes de valencià per a pares i mares estrangers. Rachida, una mare del centre, ho explica: “En la BUC s’ofereixen aquestes classes durant les hores en les quals els xiquets estan en classe però per als que vivim en aquesta zona està molt lluny i no ens dóna temps, així que hem demanat aquestes classes al centre Maria de Lluna del barri.
Per altra banda, pel que fa a l’Angelina Abad, s’ha demanat l’obertura d’una porta d’accés al Jardí de la Maiorasga perquè l’exida habitual està molt saturada i en dies de pluja suposa un problema per a les famílies, però també s’ha d’estudiar, ja que no està clara a qui correspon aquesta actuació, si a l’Ajuntament o a Educació,
No comments so far.
Be first to leave comment below.