- 1 Juny, 2017 -
S'ofereixen tres especialitats en hostaleria i jardineria amb una durada d'anyVila-real Informació
El programa mixt d’ocupació i formació T’avalem, que impulsa la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i que es dirigeix a menors de 30 anys ja és una realitat a Vila-real.
Els 30 beneficiaris de la iniciativa es troben des de fa uns dies completament incorporats a les primeres sessions formatives al Centre Cívic María de Luna, on han rebut la visita de l’alcalde, José Benlloch, al costat del regidor d’Economia, Xavier Ochando, a més de l’edila de Participació Ciutadana, Gemma Gil, ja que el recinte on es formen és, al seu torn, seu de la Regidoria que dirigeix aquesta última.
Els representants municipals han donat la benvinguda als 30 alumnes treballadors, així com a les set persones que formaran part durant tot un any de l’equip docent i d’administració. Benlloch ha destacat que “és per a nosaltres un autèntic orgull estar ací avui al costat de tots els participants, ja que després d’una dècada sense aquest programa, anteriorment conegut de manera popular com a escola taller, per fi podem dir que els veïns, però especialment els joves, que són un dels col·lectius que més pateixen la desocupació, poden beneficiar-se d’aquesta iniciativa”.
Un programa que es distribueix en tres especialitats obertes, cadascuna, a 10 persones: Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner/a) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner/a). “Es tracta de dos sectors, el de la restauració i el de la jardineria, que estan oferint molt bones dades de contractació, ja que moltes persones procedents del sector agrari acaben trobant feina en la jardineria, mentre molts altres aturats s’acaben integrant en el sector de l’hostaleria i serveis, que està tenint una gran estirada gràcies al turisme”, apunta l’edil d’Economia.
El programa compta amb una aportació de 582.472,80 euros per part de la Conselleria, xifra que s’incrementa, gràcies a la dotació municipal, fins als 602.646,19 euros. Els beneficiaris es formaran durant 12 mesos per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat, “títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, en nivell 1 i 2, que a més cobraran des del primer dia el salari mínim interprofessional (707,70 euros)”, reitera Benlloch, als quals se suma l’equip de cinc docents, un administratiu i un director, contractats expressament per al programa.
“Són 37 persones en total les que poden respirar tranquil·les tot un any, ja que comptar amb un salari fix i alhora saber que estan treballant per llaurar-se un futur millor una vegada finalitze el programa, és molt gratificant, tant per a ells com para nosaltres, que anem a seguir treballant per que arriben noves ajudes similars a la nostra ciutat que oferisquen una solució i una garantia a molts altres perfils, ja que el drama de la desocupació entre els nostres veïns ens segueix preocupant”, apunta Ochando.
L’alcalde destaca el “esforç” realitzat per la Regidoria d’Economia per a aconseguir l’arribada del programa i ha desitjat als beneficiaris que “aprofiten l’oportunitat, ja que és una eina de futur, tant per a integrar-se en el món laboral com per a generar economia a la ciutat creant el seu propi negoci”.
No comments so far.
Be first to leave comment below.