- 8 Agost, 2017 -
La Biblioteca Universitària del Coneixement es consolida amb cinc seus universitàries i prop d’un centenar d'activitatsLa Biblioteca Universitària del Coneixement es consolida com a centre de referència del coneixement amb cinc seus universitàries i prop d’un centenar d’activitats. Sales de reunions a l’abast de veïns i organitzacions, una sala d’estudis amb 75 places, una zona per a exposicions i una aula amb 12 ordinadors d’ús públic. També s’ofereixen cursos de formació per a facilitar l’ús de les noves tecnologies i afavorir la utilització de l’app i de l’Administració electrònica
Vila-real Informació/Soumaia Nejjar
Un espai per a apropar la cultura i el coneixement a tota la ciutadania, grups i entitats de la ciutat de Vila-real i que siga un “contenidor de talent”. Eixe és l’objectiu comú que persegueixen totes les activitats que la Regidoria d’Educació, dirigida per Mónica Mañas, que es programen en la Biblioteca del Coneixement o BUC de la localitat. No només és un lloc on estudiar o consultar llibres, també és un espai on es fomenta la formació i el debat de les idees tant a través de col·loquis o xerrades com a través de congressos fins i tot nacionals, i que encara que té un gran nombre d’usuaris que gaudeixen dels seus serveis, pretén arribar al cent per cent de la ciutadania, ja que “les possibilitats que ofereix van més enllà de les que té una biblioteca a l’ús, ja que després de sis anys treballant per a omplir-la de contingut com correspon a una Ciutat Educadora com és Vila-real, aquests 2.700 metres quadrats totalment accessibles i amb connexió wifi en tot l’edifici estan a la plena disposició dels veïns i les organitzacions locals”, ha explicat Mañas.
Pel que fa als serveis dels quals disposa la BUC, Mónica Mañas ha ressaltat que es tracta d’una Biblioteca Universitària del Coneixement i per això acull fins a cinc seus com són les de l’UJI, la UOC i la UNED, entre altres. “En el cas de la Universitat Jaume I de Castelló ací estan les càtedres de Mediació Policial i Innovació Ceràmica amb el que es comprova el compromís de la ciutat amb l’educació i els ensenyaments superiors”, indica. També destaca la Biblioteca Infantil, que en un horari de 16.30 a 20.00 i per a xiquets de fins als 12 anys d’edat inclou activitats especials com els contacontes a càrrec de Rosabel Canós que s’adapten a xiquets i xiquetes amb necessitats especials com els que pateixen autisme. També hi ha sales d’estudi i aules per a reunions.
En aquesta línia, entre les dependències de la BUC, destaquen la sala d’estudis amb 75 places distribuïdes en 12 taules, una xicoteta zona per a exposicions, una aula amb 12 ordinadors d’ús públic –tres d’ells equipats amb lector de DNI electrònic- i una altra aula de nova creació amb una vintena d’ordinadors, en la qual s’imparteixen els mòduls d’especialització de l’Aula Mentor. Aquest mateix espai albergarà a partir de la tardor nous cursos de formació per a facilitar l’ús de les noves tecnologies en el dia a dia i afavorir la utilització de l’app i de l’Administració electrònica entre tots els ciutadans.
També completen la BUC la seu de la Regidoria d’Educació, un punt d’informació i matrícula de l’EOI, la sala Na Violant per a la celebració de reunions i seminaris, una sala de premsa i conferències amb 45 cadires i un espai diàfan de 175 metres quadrats per a l’organització de jornades, congressos i activitats de tot tipus, a més dels despatxos i seus universitàries. Con a novetat més recent, la posada en marxa d’una àrea de Bookcrossing per a l’intercanvi de llibres que s’ampliarà pròximament al centre de salut de Carinyena i als parcs, amb la col·laboració de les AMPA.
Per últim, la regidora expressa que “l’edifici pretén ser un punt per a la transferència del coneixement, en la línia de la nostra marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació, gràcies a les cinc seus universitàries amb les quals comptem; un espai per a la formació, emmarcat en el nostre projecte de Ciutat Educadora; i també un punt de referència de la marca Ciutat de Congressos, que ha acollit la celebració de congressos i seminaris de tot tipus”. Però sobretot”, puntualitza, “és un edifici obert a tota la societat civil, a estudiants, associacions i entitats, que poden fer ús de les instal·lacions per als seus tallers, jornades o reunions, a més d’un espai en el qual formalitzar tràmits de tot tipus, amb el suport del personal del punt d’informació”. Un espai de referència amb el qual seguim avançant i acostant el coneixement a tota la ciutadania”, conclou.
Vila-real, la ciutat de la biblioteca sense llibres
La regidora d’Educació ha recordat que fa sis anys Vila-real era coneguda arreu el país com la ciutat de la “biblioteca sense llibres”. “Quan l’equip de govern actual va arribar a l’Ajuntament en 2011, aquest edifici no era més que un enorme i caríssim contenidor buit de contingut, per la qual Vila-real va arribar a ser fins i tot motiu de burla nacional. Hui, és un autèntic contenidor de coneixement i de talent i així ho demostren les dades del balanç d’aquests últims anys”, detalla Mañas. A aquest balanç d’activitat se suma l’econòmic: “L’edifici de la BUC va costar més de quatre milions d’euros, sobre la base d’un conveni amb la Generalitat que el Consell del PP va decidir unilateralment postergar quasi sine die, obligant-nos a acudir fins i tot als tribunals, que ens van donar la raó. Afortunadament, la nova Generalitat de Ximo Puig ha complit amb els vila-realencs i ha pagat els 1,7 milions d’euros que el PP va deixar de deute per la BUC”, puntualitza l’edil.
No comments so far.
Be first to leave comment below.