- 18 Març, 2017 -
Informen que "dels 14 centres de la ciutat, 12 han optat pel programa de nivell avançat i dos per l’intermedi"Vila-real Informació
El grup municipal de Compromís per Vila-real ha mostrat la seua satisfacció després de conèixer els resultats de la implantació del nou decret de plurilingüisme, impulsat per la Conselleria d’Educació, que dirigeix Vicent Marzà, que arribarà a les aules de dos anys i al segon cicle d’Infantil a partir del pròxim curs i que a Vila-real ha comptat amb una clara aposta per part dels col·legis pel valencià.
En total, dels 14 centres educatius existents a la ciutat, 12 han optat pel programa lingüístic en valencià, és a dir, pel nivell avançat, mentre dos han decidit implantar el nivell intermedi i cap s’ha decantat pel bàsic. “És un clar símptoma que les comunitats educatives estan cada vegada més conscienciades i comprenen la necessitat que els alumnes inicien la seua formació en la llengua del País Valencià”, expressen, al mateix temps que destaquen la importància que “hagen sigut els propis centres els que hagen adoptat aquesta decisió de forma consensuada“.
Aquest creixement, que els edils nacionalistes qualifiquen de “significatiu”, són, tal com indiquen “una clara mostra de la receptivitat social del plurilingüisme i de l’extensió de l’ensenyament en valencià, que era el principal objectiu del decret”.
“És una notícia molt positiva conèixer que, si fins avui quasi la meitat dels col·legis d’Infantil i Primària (un 48%) oferia només la línia en castellà, ara el 54% de les comunitats educatives prefereix els nivells avançats de valencià, un 30% l’intermedi i el 16% el bàsic, en xifres generals a nivell de País Valencià”, expliquen.
“Aquests resultats demostren que ens trobem en un moment històric i que la comunitat educativa està ben preparada i disposada a optar pels nivells més avançats que estipula el decret i que aconsegueix, per primera vegada, que l’ensenyament en valencià siga majoritària al nostre territori“, asseguren, i afigen que “açò també implica un major suport a les hores lectives en anglès, de manera que els alumnes podran assolir les competències lingüístiques adequades”.
Així mateix, des del grup municipal, fan una crida als partidaris del monolingüisme, als que suggereixen que “prenguen nota del que demana la comunitat educativa”. “L’escola, alumnes, pares i docents saben que el plurilingüisme és garantia de futur en un món globalitzat. Estem davant una oportunitat única per a consolidar un programa educatiu en el qual el coneixement d’altres llengües i cultures ens prepara per a superar les exigències laborals amb majors possibilitats i per a fer de la nostra una societat tolerant i oberta”, apunten, “i aquest és l’objectiu de la política lingüística que propugnem des de Compromís”.
No comments so far.
Be first to leave comment below.