- 18 Febrer, 2019 -
La moció exigeix també donar solució als retards constants, major coordinació entre Renfe i Adif i establir un canal oficial de comunicació eficient per...La moció presentada pel grup municipal exigeix també donar solució als retards constants, major coordinació entre Renfe i Adif i establir un canal oficial de comunicació eficient per als usuaris
Vila-real Informació
El grup municipal de Compromís per Vila-real acaba de presentar per al seu debat en el pròxim Ple una moció en nom de la plataforma #IndignatsRenfe, en la qual denuncia el greu deteriorament que pateix el servei de transport de viatgers, concretament la línia C6 de Rodalia, que passa per Vila-real i que usen diàriament unes 40.000 persones. “El que havia sigut un mitjà de transport públic col·lectiu que, en un temps, s’havia considerat imprescindible, eficient i de prestigi, fa temps que ha deixat de ser-ho”, denuncien des del grup municipal, sumant-se així a les queixes dels milers d’usuaris que cada dia pateixen el pèssim servei.
En la moció s’insta al Govern central a proposar, i al Parlament espanyol a aprovar, les partides pressupostàries suficients per a recuperar les inversions que s’han vingut escatimant durant anys. Així mateix, s’exigeix que el Ministeri prioritze la inversió en la millora de les línies de Rodalia per a destinar recursos a personal, infraestructures i manteniment, amb actuacions com per exemple electrificar totes les línies, doblar línies en tots els trajectes que ho necessiten i prolongar línies per a connectar ciutats i zones amb alta densitat de població.
“Aquesta mesura és absolutament necessària si es volen aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’Agenda 2030 subscrita per Espanya en la cimera de l’ONU de setembre del 2015”, reivindiquen des de Compromís, ja que consideren que “des de fa uns dos anys és estrany el dia que no patim retards, cancel·lacions o supressió d’unitats en hores punta, a banda de la pèrdua de temps i dels inconvenients que provoca als usuaris en l’àmbit personal i professional, que se sumen al fet de viatjar en pèssimes condicions de confort i seguretat, ja que a més els vehicles són antics”. També es denuncia que a primera hora del matí d’un dia laborable o en altres hores punta el viatge cap a València és “asfixiant, amb aglomeracions, cues immenses per a validar bitllets, viatgers esperant a pujar al tren mentre els cossos de vigilants actuen tractant als usuaris com si foren sospitosos de voler colar-se sense pagar”.
D’altra banda, se sol·licita una reducció general en els preus de tots els títols de transport. “Els usuaris paguen els seus bitllets o abonaments, que no són gens barats, i a canvi reben un servei nefast, una falta total de respecte cada dia davant les múltiples incidències, ja que no s’informa de manera puntual i al final, el que estan aconseguint és fer una campanya a favor de l’ús del vehicle particular, en contra del transport públic col·lectiu puntual, sostenible i segur”, critiquen.
D’aquesta manera, Compromís demana que els abonaments de 10 viatges tinguen una vigència anual, en lloc de mensual, i que s’oferisquen altres modalitats de bitllet destinades a les persones que fan ús del transport ferroviari en els seus desplaçaments al treball o als estudis.
La moció també recull la necessitat de mantindre els torns de validació de bitllets oberts en hores punta (especialment en l’Estació del Nord de València) perquè la circulació de viatgers siga més àgil i que s’eliminen totalment les barreres arquitectòniques tant en les estacions com en el material rodant, posant especial atenció al pas soterrat de Vila-real.
L’establiment d’un únic canal centralitzat i coordinat d’informació a l’usuari de Renfe/Adif perquè puga conéixer les incidències de forma més eficient i la coordinació entre totes dues entitats gestores són altres punts que reivindiquen els usuaris, que necessiten “un canal oficial online unificat de suggeriments/reclamacions per a poder fer les seues queixes o reclamacions sense necessitat de saber quines són les competències de Renfe o Adif”.
“La gent està farta de presentar queixes formals per les vies reglamentàries o a través de les xarxes socials, però la resposta sempre és la mateixa: excuses estàndard, però mentrestant segueixen sense solucionar els problemes”, expliquen des del grup municipal. “Els veïns de Vila-real necessiten que Renfe/Adif oferisca un servei de transport de Rodalia de qualitat, sostenible, fiable i segur”, conclouen.
No comments so far.
Be first to leave comment below.