- 1 Juliol, 2016 -
La diputada Álvaro ha acompanyat als regidors que formen part de la corporació municipalVila-real Informació
El passat 13 de juny es va complir un any des que Pasqual Batalla, Xavier Ochando, Josep Pasqual Sancho i Maria Dolores Parra van prendre possessió del seu càrrec com a regidors de Compromís per Vila-real a l’Ajuntament.
Avui, un any després de la seua entrada oficial a l’equip de govern municipal per segona legislatura consecutiva, el grup ha fet balanç de totes les polítiques aplicades aquests 366 dies per a millorar la ciutat i la qualitat de vida dels vila-realencs, objectius que es compleixen dia a dia gràcies a que la coalició local compta també amb la diputada Mònica Àlvaro a Les Corts, des d’on ha impulsat nombroses mesures centrades en les persones.
El portaveu del grup municipal, Pasqual Batalla, ha destacat que “després de formar part de l’equip progressista del canvi en 2011, hem revalidat resultats i avui estem ací de nou, amb més força, més il·lusió i amb ganes de seguir treballant per a aconseguir una ciutat millor”.
Batalla, que ha afirmat estar “molt orgullós d’aquest grup” ha assegurat que “s’ha realitzat una tasca ingent, malgrat tenir només quatre regidors, però com sempre, ho hem fet des de la proximitat cap als veïns, atenent-los personalment, amb la porta del despatx sempre oberta i, com no podia ser d’una altra manera, mirant-los als ulls”.
En aquest sentit, Batalla, com a primer tinent d’alcalde, a més de substituir a l’alcalde en algunes ocasions, s’ha encarregat de coordinar les diferents àrees de gestió de l’executiu municipal, ha actuat com a vicepresident del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència a Castelló, a més d’encarregar-se de fer el seguiment dels punts de l’acord de govern signat amb el PSPV i d’atendre els veïns de forma personalitzada sempre que així ho sol·liciten per a ajudar a resoldre els seus problemes.
A aquestes tasques se sumen la supervisió i gestió en diversos projectes impulsats des de l’equip de govern, com la potenciació de l’arribada de la intermodal a Vila-real, la restauració del Molí la Vila, la reforma de la plaça de Colón i el nou Mercat Central i la construcció d’un nou pavelló Campió Llorens, entre altres assumptes que vénen de la legislatura anterior.
En les àrees de Normalització Lingüística i de Tradicions, també gestionades per Batalla, a més d’organitzar nous cursos de valencià per a diferents perfils que han tancat una nova edició amb èxit, s’ha impulsat novament la campanya El nom és Vila-real i s’ha habilitat un WhatsApp i un correu electrònic per a denunciar incidències amb el nom de la ciutat escrit malament, a més de seguir fomentant tradicions de la ciutat com la Fira de Santa Caterina, la Cavalcada de Reis o la recuperació dels gegants de la ciutat, així com la consolidació de la Escola de Tradicions.
Xavier Ochando, a més de ser portaveu de la coalició, és regidor de Joventut i de Participació Ciutadana, des d’on ha quadruplicat el nombre d’alumnes que ixen de l’Espai Jove amb algun títol oficial després de formar-se en el centenar de cursos planificats (el doble que en la legislatura anterior) i aconseguir que més de 46.000 persones participaren en les 342 activitats organitzades, a més de convertir l’Espai Jove en Escola d’Animació i d’ampliar les subvencions a entitats juvenils –que cada dia són més- i crear les beques Erasmus. A més, en l’últim any s’ha aconseguit que Vila-real siga seu de l’oficina Eurodesk i de la Xarxa Jove i després de l’estiu es podrà engegar el servei d’autobús a la UJI.
En Participació Ciutadana, un dels principals assoliments d’aquest primer any de legislatura ha sigut la creació de l’Escó Ciutadà i la consolidació del Consell de Xiquets i Xiquetes, i que ha servit com a model per a la pròpia Conselleria de Participació i Transparència, entre d’altres polítiques que ja estan en marxa, com el Defensor del Veí o la creació de districtes.
En Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho ha impulsat el sector, amb un nou curs d’agricultura ecològica i una nova edició de Taronges del meu poble a l’escola, a més de realitzar les jornades sobre Polo de Bernabé i 360º. També s’ha potenciat el Consell Agrari i s’ha presentat el primer pla valencià de producció ecològica i s’ha engegat la campanya Naturalment. A aquests assoliments se sumen l’ampliació i millora dels horts urbans Fila 13 i l’inici del projecte d’horts escolars, així com la futura creació d’una oficina en el Centre de Capacitació Agrària, la ubicació d’una oficina del Consorci del Millars en el Termet i la senyalització, després de l’estiu, dels barrancs.
Per la seua banda, des de la Regidoria d’Economia, Maria Dolores Parra, ha impulsat la formació per a l’ocupació, amb nous cursos i s’han aconseguit diversos tallers d’ocupació que es podrien ampliar en breu per a oferir noves opcions als aturats de la ciutat. La Llançadora d’Ocupació, les ajudes als emprenedors, la reubicació i reinvenció d’alguns esdeveniments comercials, la nova ordenança del mercat del dijous i de terrasses i el contacte directe amb les empreses per a reavivar el mercat laboral són unes altres de les polítiques aplicades per Parra, qui, a més, ha gestionat l’arribada de 12 milions d’euros a la ciutat a través del projecte europeu DUSI i la injecció de 6,2 milions a través de les Urban Innovative Actions, que a més ha suposat un important estalvi per al consistori, ja que s’ha sol·licitat a través de la pròpia Regidoria en lloc de fer-ho a través d’una consultora externa, com fan altres ajuntaments.
Mònica Àlvaro, que des de 2015 exerceix com a diputada en Els Corts, ha detallat que la seua experiència com a regidora a Vila-real li ha servit per a centrar-se “encara més en les persones” i, a més de totes les ajudes socials destinades a totes les famílies del País Valencià, ha realitzat gestions per a aconseguir que l’estació Intermodal se situe a Vila-real, ha presentat instàncies sobre l’EDAR Vora Riu i iniciatives sobre el nivell d’idiomes i la necessitat urgent de Vila-real en aquest assumpte i ha aconseguit el manteniment de dues línies educatives en Fundació Flors i Bisbe Pont. A més, amb el seu treball garanteix les subvencions al Centre de Dia Lluís Alcanyís, ha realitzat propostes de millora de l’Hospital de la Plana i ha seguit de prop les factures de PIAF en l’Hospital Provincial, a més de comptar amb tècnics de Vila-real per al seguiment de diversos projectes.
No comments so far.
Be first to leave comment below.