- 12 Abril, 2017 -
L’alcalde anuncia que l’Ajuntament recorrerà el fallo del TSJCV, tot i que està disposat a negociar amb l'afectat, que va denunciar l’ocupació directa en...Vila-real Informació/Soumaia Nejjar
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha realitzat un anunci que lamentablement sol ser habitual a Vila-real en els últims temps i que ha de veure amb una nova sentència judicial en l’àmbit de l’urbanisme amb el seu origen en 2009, quan l’anterior equip amb les figures de Juanjo Rubert, Héctor Folgado i Marisa Mezquita com a màxims responsables de la gestió urbanística. Mitjançant una figura anomenada ocupació directa, “el govern d’aquell moment va adquirir una sèrie de terrenys sense pagar els imports corresponents i tampoc cap indemnització als propietaris, els quals han acudit a la Justícia per a recuperar el que els pertoca. Alguns dels exemples en els quals es va emprar aquest mecanisme són el Jardí Botànic Calduch o el Molí la Vila, els quals estem gestionant amb responsabilitat perquè no afecten el projecte de ciutat que volem però ara hem rebut un altre colp urbanístic relacionat amb els terrenys del CEIP José Soriano”, ha explicat Benlloch.
L’alcalde ha recordat que els terrenys on es troba actualment el CEIP José Soriano pertanyien a tres propietaris i l’equip de govern va ocupar-los “a la força”. “Amb la família Soriano, una de les propietàries no vam tindre cap problema, amb la segona van arribar a un acord per a abonar-li 900.000 euros en quatre anys, encara que reclamava 1,3 milions, i el tercer no va voler dialogar i va optar per la via judicial i amb el temps el Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana li ha donat la raó argumentant que es va tractar d’una ‘expropiació encoberta sense pagar’ i una ‘permuta a la força’”, el que suposa una vergonya per a una ciutat per a la nostra, ha justificat Benlloch, qui ha reconegut el dret del propietari a esgotar les vies legals i que encara que l’acció va tindre lloc en 2009, ha indicat que “fa sis anys que governem per tant assumim la nostra part de responsabilitat”.
La sentència, que va arribar al Registre de l’Ajuntament “fa dos dies” condemna a pagar a l’Ajuntament exactament 1,131 milions d’euros, més els interessos des del 2009, que es determinaran en el moment que el dictamen siga firme, ja que, el consistori té previsto recórrer al Tribunal Suprem després que l’àrea judicial de l’Ajuntament estudie la resolució amb deteniment. I és que com ha informat Benlloch, en la Junta de Govern celebrada aquest matí amb motiu la Setmana Santa s’ha decidit remetre el dictamen als advocats del consistori perquè l’estudien en la totalitat del seu marc jurídic. L’alcalde ha contemplat la possibilitat que, malgrat inclús haver presentat un recurs, que es produïsca una decisió desfavorable. “Encara en eixa situació intentaríem arribar a un acord”, ha apuntat Benlloch.
Per altra, pel que respecta a les implicacions d’aquesta sentència desfavorable, José Benlloch ha lamentat que la resolució comporta un impacte directe en la gestió dels pressupostos del 2017. “Altera la nostra estabilitat pressupostària i frena l’avanç de Vila-real, ja que no podem fer front a aquests pagaments amb l’agilitat que voldríem. Estem disposats a parlar però en aquest cas hem d’esgotar tots els recursos al nostre abast ja els experts de l’Ajuntament consideren que és una sentència recorrible i que existeix la possibilitat de rebaixar la condemna”, declara el primer edil.
A més, afig Benlloch que que la resolució podria suposar que l’Ajuntament superarà el 75% del deute permés, bloquejant així l’engegament de diversos projectes per a la ciutat com l’albergue per a Càritas Diocesana o els Fondos Feder de la UE. “Caldria suprimir llocs de treball d’interins en el consistori, augmentar la taxa d’esports i deixa de banda subvencions europees com els Fondos Feder, als quals hauríem d’aportar sis milions. Estem fent un gran esforç perquè aquestes situacions que fiquen en perill el futur i l’avanç de Vila-real no arriben a produir-se”, ha manifestat José Benlloch.
Romanents: 3.185.000 euros que no es destinaran a pagar a les sentències urbanístiques
L’alcalde també ha fet pública la destinació dels romanents. “Hi ha 785.000 euros de superàvit per una banda i 2,4 milions que van rebre en desembre per part del Consell. Puig va complir amb el compromís de pagar la part que li corresponia a la Generalitat del BUC, que va tindre un cost total de quasi cinc milions d’euros”.
Benlloch ha aclarit que aquests diners no es destinaran a pagar a les sentències urbanístiques perquè, per una banda 200.000 euros seran per a indemnitzar els veïns per la ronda Sud-oest, ja que s’ha produït una rectificació que els beneficia i s’han mostrat receptius en acceptar la quantitat que l’Ajuntament els ha oferit. Per altra, 400.000 euros que cobriran el “no cobrament” d’algunes finques afectades per la resolució cadastral. I 175.000 supliran el que s’ha deixat de recaptar per dues parcel·les que s’han quedat sense vendre en la carretera d’Onda i que s’esperava poder liquidar. José Benlloch ha apuntat que la resta, uns 2,410 milions, s’utilitzaran per a pagar als proveïdors i engegar projectes per a la ciutat com l’albergue amb Càritas Diocesana, entre altres.
Per l’últim, Benlloch ha insistit en el fet que l’Ajuntament acudirà a totes les vies i recorrerà totes les sentències necessàries, a més d’intentar dialogar amb el perjudicat, però que en el cas d’arribar a un acord i haver de fer front a un pagament es demanaria un préstec a alguna entitat bancària amb la fi de no privar de projectes i oportunitats de creixement a la ciutat de Vila-real”, ha conclòs.
No comments so far.
Be first to leave comment below.