- 21 Novembre, 2016 -
L'esdeveniment tindrà lloc a l'Auditori entre el 29 i el 30 de novembreVila-real Informació
L’Auditori Municipal de Vila-real acollirà els pròxims dies 29 i 30 de novembre el congrés Nous usos del temps per a la inclusió i la cohesió social, que organitza la Generalitat Valenciana, des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb la col·laboració de la Regidoria de Relacions Institucionals de Vila-real i la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I.
La convenció pretén analitzar els canvis en el valor cultural dels usos del temps i reflexionar sobre els reptes que plantegen per a aconseguir una major inclusió, cohesió social i igualtat de gènere, així com una millor qualitat de vida i benestar.
El regidor de Relacions Institucionals, Diego Vila, ha assenyalat la importància de comptar amb esdeveniments com aquest que, “a més d’impulsar una reflexió activa sobre la societat actual i com podem fer des de les administracions per a aconseguir un canvi que repercutisca en la millora de la qualitat de vida de les persones, aquest congrés és el colofó a un gran any en matèria de simposis a Vila-real, amb més de 20.000 assistents”.
L’acte comptarà amb diversos blocs temàtics on s’analitzaran conceptes com els usos del temps i la coresponsabilitat; la solidaritat intergeneracional; els usos del temps i economia; els usos del temps propi; els usos del temps i proximitat, i els usos del temps i territori, a més d’exposar experiències pràctiques.
“És imprescindible que, de la mà de les universitats i de la societat civil, establim una estratègia global sobre els nous usos del temps”, ha indicat el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana d’Igualtat, el vila-realense Alberto Ibáñez, qui ha destacat la importància cabal d’aquesta qüestió, fins al punt de “incloure-la en la recent ampliació del Pacte del Botànic”.
Així mateix, Ibáñez, que ha destacat l’alt nivell dels ponents, ha assegurat que “Vila-real és un referent en l’àmbit de l’organització de congressos” i ha animat a participar, “perquè reconfigurant els usos del temps, podem canviar el món”.
Per la seua banda, el director acadèmic de la convenció, Santiago García, ha explicat que “en el moment social en el qual ens trobem, amb múltiples debats sobre la igualtat, cal assenyalar que incidir en els usos del temps és apostar per la igualtat”. Per açò, afirma que “si volem una societat més equitativa, hem de parlar del temps i els seus usos, tant des del punt de vista econòmic, social, acadèmic i intel·lectual”. “Hi ha grans desafiaments als quals enfrontar-se, perquè no tenim tot el temps del món i hem de viure el que ens queda de la millor manera possible, per açò és interessant comptar amb totes les veus possibles per a recopilar propostes reals que donen resposta”, apunta.
La tècnica de la Fundació Isonomia María José Ortiz, que destaca el caràcter autonòmic i nacional de l’esdeveniment, ha especificat que seran 46 les persones participants, entre presentadors, moderadors i convidats i ponents, i que en aquests moments ja hi ha al voltant de 150 inscrits i que “s’espera aconseguir la meta marcada de 250 en els pròxims dies”. Els interessats a assistir poden inscriure’s en http://blogs.uji.es/noususosdeltemps/, on a més trobaran tota la informació sobre el programa, els ponents i els blocs temàtics, entre d’altres informacions d’interès.
No comments so far.
Be first to leave comment below.