- 3 Octubre, 2018 -
Els treballs de la cicle-ruta 85 han suposat una inversió de 280.000 euros i el carril es connecta amb l'eix CR18, entre Nules i...Els treballs de la cicle-ruta 85 han suposat una inversió de 280.000 euros, amb la qual aquest carril queda connectat amb l’eix CR18, que discorre entre Nules i Orpesa, vinculat a la xarxa de més de 88 quilòmetres de vies ciclistes de la província de Castelló. Respecte a la ronda Sud-Oest la consellera assegura que només falta l’informe d’intervenció i esperen poder licitar el projecte abans que acabe l’any, però ha sigut prudent amb la data de l’inici de les obres
Vila-real Informació/S.N.
Vila-real i Borriana hui estan més prop i és que encara que la seua finalització estava prevista per a abans de l’estiu, el carril de ciclistes i vianants que uneix les dues ciutats que discorre de manera paral·lela a la CV-185 ha sigut conclòs per part de la Conselleria d’Obres Públiques i Vertebració del Territori. Les obres van començar en el mes se febrer i els prop de dos quilòmetres de carril per a ciclistes i vianants que faltaven per a completar la connexió sostenible entre tots dos municipis, que permet, a més, connectar Vila-real amb la resta de cicle-rutes de la província, han sigut finalitzats en els últims dies i l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat la consellera de l’àrea, María José Salvador, i l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la visita al nou tram. La consellera en la seua visita també s’ha referit a temes de gran envergadura a Vila-real com la Ronda Sud-oest i el desdoblament de la CV-185.
Els treballs de la cicle-ruta 85 han suposat una inversió de 280.000 euros, amb la qual aquest carril queda connectat amb l’eix CR18, que discorre entre Nules i Orpesa, vinculat a la xarxa de més de 88 quilòmetres de vies ciclistes de la província de Castelló. Les obres han consistit a connectar el carril per a ciclistes i vianants de l’entorn de l’Escorxador Municipal de Borriana al costat de la CV-185, amb el que existeix en el tram pròxim a l’Hospital Universitari de la Plana a Vila-real. Aquest nou tram té una amplària total de tres metres, idèntica als ja en servei, i una longitud de 1.810 metres. D’ells, 1.260 metres són de nova construcció i els últims 550 metres discorren sobre el camí Vell de Borriana a Vila-real.
L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha agraït el compliment del compromís per part de Conselleria, que va començar les obres en el mes de febrer. “El projecte s’ha hagut de retardar por assumptes procedimentals que s’han solucionat de la millor manera possible. Tenim moltes coses a compartir i ara se suma la seguretat de ciclistes i vianants i el foment del transport sostenible amb aquest projecte que completa la resta d’actuacions que s’han fet en la via de millora de l’asfaltat i que està funcionant a ple rendiment pels veïns d’ambdues poblacions, a més de la via ciclista que uneix Borriana amb el seu port i que està molt transitada a qualsevol hora del dia. Per tant, esperem seguir amb aquesta senda de col·laboració entre administracions i compliment de promeses fetes”.
Per la seua banda, el primer edil de Vila-real, José Benlloch, ha manifestat, que “estem molt satisfets i és que és una prova més que el canvi es nota i que hi ha un Govern sensible en la Generalitat, ja que qüestions reivindicades durant anys i que mai arribaven com aquesta, encara que si hi havia diners per a malbaratar en grans obres faraòniques i grans esdeveniments, el PP va ser incapaç d’unir a dues poblacions germanes, amb tantes coses en comú i amb projectes de futur en marxa i perquè siguen exitosos ha d’haver-hi una inversió en infraestructures que ens aprope més, com és el projecte ja conclòs que presentem hui, de mà de la nova conselleria dirigida per María José Salvador que en tres anys ha solucionat un tema pendent ja dues dècades i que ha considerat prioritari”. Incideix en la situació de gran endeutament per part de la Generalitat i en el fet que els seus pressuposts “estan condicionats cada any al deute que l’han deixat els predecessors però dins de tot això han pogut engegar aquesta infraestructura que genera oportunitats de futur molt interessants i que és l’exemple del nou model valencià basat en la mobilitat sostenible i una major conscienciació amb el medi ambient que obri la porta a l’ús de mitjans de transport menys contaminants”, apunta i recorda que en el cas de Vila-real, aquesta via se suma als 2,5 km del Camí Ermita.
María José Salvador ha agraït la col·laboració d’ambdós consistoris en un projecte que van traslladar de forma conjunta a la Conselleria i la necessitat de fer-ho realitat. “Encaixava perfectament dins dels objectius de la Direcció General d’Obres Públiques en matèria de mobilitat sostenible i la millora de la seguretat, amb una forta aposta pels vehicles no motoritzats, les persones que van a peu o en bici. Hem de fer un salt qualitatiu en la concepció de les infraestructures, especialment les viàries, ja que s’ha de pensar en tots els vehicles perquè en el nostre territori es donen tots els condicionants perquè siguen una important opció de desplaçament i que a més permetrà als veïns de Vila-real connectar-se amb la ciclovia que uneix Nules i Orpesa i el trajecte, que és de 1.822 metres, es veu multiplicat”.
Desdoblament via
La consellera s’ha referit al fet del desdoblament de la CV-185 està previst en l’estratègia Uneix, presentada recentment junt amb el president Ximo Puig on s’anunciava que un pla en matèria de mobilitat d’actuacions viàries i ferroviàries a dur a terme en un termini de deu anys, d’una manera “seria, rigorosa i possible pressupostàriament i dins dels nostres objectius de mig termini està el desdoblament d’aquesta via”. Afig que el pressupost és limitat i recorda el deute que hi havia en 2015 de 43 mil milions d’euros, i especialment a Obres Públiques, era del 80%. “Per tot això la nostra voluntat és elegir i prioritzar els projecte molt bé, com és el cas d’aquest”, indica.
Uneix planifica actuacions en tot el territori valencià en matèria d’infraestructures viàries i ferroviàries, enfocades cap a la mobilitat sostenible. “Hem de saber com es mou la gent i per això estem realitzant plans de mobilitat sostenible per a planificar les infraestructures i la seua dimensió d’acord a la seua necessitat real, no com es feia abans”.
I pel que fa a la reivindicada ronda Sud-oest, ha assegurat que els agradaria que la tramitació administrativa dels projectes fora més ràpida i més eficient. “Tenim l’informe d’advocacia, queda l’informe d’intervenció del projecte i esperem poder-lo licitar abans que acabe l’any”. Ha esmentat també la rotonda que cobra més sentit amb l’anunci d’una AP7 lliure i gratuïta i estem treballant un document de connexions que esperem poder abordar quan abans i que hem remès al Ministeri de Foment amb la connexió de l’AP7 amb Vila-real. “Fa poc el Minsteri ha autoritzat glorietes similars en Catalunya i esperem que esta nova sensibilitat es faça extensible a la Comunitat, amb aquesta proposta per enllaçar també amb la N-340”. No s’ha volgut manifestar respecte a l’inici de les obres i s’ha mostrat prudent. “El més important és que es licite i després ja donar terminis d’obra”. Puc garantir que el president Puig ha fet un seguiment del projecte i que s’ha fet amb la eficiència més gran.
Mobilitat sostenible
Per a la consellera, aquesta actuació “és una important aposta per la mobilitat sostenible i un dels objectius prioritaris del Govern valencià entre els quals es troba optimitzar la seguretat i la mobilitat dels vianants i ciclistes i en definitiva millorar la qualitat de vida de les persones que viuen i visiten aquestes dues importants localitats”.
Igualment, ha apuntat, suposarà un gran augment de la seguretat viària ja que evitarà que els usuaris més vulnerables com a ciclistes i vianants hagen d’accedir a la carretera amb el risc que suposa.
No comments so far.
Be first to leave comment below.