- 3 Febrer, 2018 -
S'ha simulat una evacuació amb la supervisió del cos de seguretat i han après quins són els protocols en situacions de riscS’ha simulat una evacuació amb la supervisió i suport dels voluntaris del cos de seguretat i han après quins són els protocols d’actuació en situacions de risc dins del propi centre i com han d’actuar i els mètodes a les classes, com tapar-se nas i boca amb les peces de vestir o anar en fila índia per a no perdre de vista la persona que tenen davant. 112 i Policia Local són avisats i al final es fa avaluació que es presenta a la junta directiva i als professors en el qual proposen solucions per a corregir els possibles errors
Vila-real Informació
El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real ha conclòs les jornades d’Autoprotecció Escolar, que han arribat a diversos centres escolars. Els alumnes del col·legi José Soriano han estat els últims a rebre la formació, en la qual han après quins són els protocols d’actuació en situacions de risc dins del propi centre i com han d’actuar davant una emergència. El professorat també ha participat en els simulacres, després de rebre una formació prèvia per poder ensenyar als estudiants els mètodes d’evacuació de les seues classes.
El responsable del Servei Municipal, Ismael Solsona, explica que amb aquest simulacre “finalitzen les sessions previstes per al curs actual, tot i que com cada any, a inicis del proper curs, a partir del setembre, engegarem una nova campanya, per a la qual els centres hauran d’apuntar-se prèviament a l’Ajuntament”.
Tal com indica, en cada simulacre els voluntaris del cos de seguretat avaluen les actuacions de docents i alumnes i “prenen nota de com actuen davant una situació artificial d’incendi, ja que passen per zones amb fum perquè posen en pràctica el que han après prèviament, com tapar-se nas i boca amb les peces de vestir o anar en fila índia per a no perdre de vista la persona que tenen davant”.
Abans de generar la situació de risc simulada i d’obligar a desallotjar el recinte, s’estudien els protocols d’avaluació de cada centre i s’inicia una coordinació amb els docents. Així, tal com detalla, el 112 també hi col·labora, ja que “se li avisa del simulacre perquè siguen conscients i al seu torn es dóna avís a la Policia Local, que també intervé per prendre nota, de manera independent del que ocorre i després indica les incidències que s’han detectat per a millorar l’operatiu”.
Els voluntaris, segons indica Solsona, “s’encarreguen d’avaluar els exercicis realitzats i fan un informe que es presenta a la junta directiva i als professors en el qual proposen solucions per a corregir els possibles errors que s’han vist en la simulació i també, si cal, es modifica el pla de l’Ajuntament perquè tots els serveis d’emergència siguen coneixedors del canvi”. “En definitiva, un simulacre no és un simple desallotjament, sinó que requereix un treball previ i posterior molt important”, apunta, al mateix temps que valora molt positivament la participació dels centres educatius.
No comments so far.
Be first to leave comment below.