- 28 Juliol, 2016 -
Benlloch destaca "l'alt nivell formatiu" dels seus nou mesos de estancia en pràctiquesVila-real Informació
Una nova edició del Taller d’Ocupació de Vila-real ha posat el punt i final a nou intensos mesos de formació i pràctiques amb el lliurament de diplomes als 12 alumnes que s’han format en la branca d’esdeveniments i als 12 del vessant sociosanitari. L’alcalde, José Benlloch, i la regidora d’Economia, Maria Dolores Parra, acompanyats pel director general de Planificació i Serveis del Servef, Juan Ángel Poyatos; la cap de Servei Territorial de Formació per a l’Ocupació, Rosario Tena; així com per tècnics del departament de Foment Econòmic, la directora del taller i el professorat, han fet lliurament dels títols als participants.
“Estem molt satisfets per l’alt nivell formatiu adquirit pels alumnes d’aquesta edició i per les noves oportunitats d’inserció laboral que trobaran gràcies a aquesta iniciativa”, explica Benlloch, qui recorda que tots dos tallers suposen “vetes potencials de mercat laboral”, com són l’assistència a dependents i l’organització d’esdeveniments, cosa que “casa amb dos de les apostes de futur de la ciutat, com són les marques de Ciutat de l’Esport i la Salut i Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments i que forma part del nostre compromís a l’hora d’oferir una formació diferenciadora que no sature la província amb massa persones amb la mateixa especialitat”.
Per la seua banda, Parra, que destaca que el 18% d’alumnes de l’anterior edició van trobar ocupació, ha anunciat que ja es treballa en una pròxima edició, que comptarà amb importants novetats. “Si els participants han tingut ara nou mesos de formació i pràctiques remunerades –dues més que en l’anterior-, la següent tindrà una durada de 12 mesos”, explica. Així mateix, els inscrits, en lloc de rebre un certificat de professionalitat, podran rebre dos tipus, ja que “s’establirà el grau 1 i el 2, oferint l’oportunitat de formar-se i progressar a persones que no tenen cap tipus d’estudi, que mitjançant els exàmens oficials podran estudiar i també rebre un sou”.
D’altra banda, des de la Regidoria d’Economia ja es té perfilada la pròxima convocatòria, a falta de saber quins itineraris concedeix la Generalitat. “Hem sol·licitat cinc modalitats per als nous tallers d’ocupació, per a obtenir un perfil més variat de treballadors, però sempre centrat en l’atenció a les persones”, afirma Parra.
Entre els itineraris, es troben les activitats auxiliars en agricultura, com les centrades en la instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, també un altre vessant relacionat amb la neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, una branca d’atenció sociosanitària a persones en domicili, una altra d’operacions bàsiques de cuina i una més relacionada amb les tasques bàsiques de servei de restaurant i bar.
L’actual edició, que ha tingut un cost de 367.607 euros, dels quals 329.667,84 estan subvencionats per la Generalitat, s’ha dirigit a aturats majors de 25 anys amb especials dificultats d’inserció laboral, que han realitzat les seues pràctiques –en el cas del mòdul sociosanitari- en la residència per a majors Verge de Gràcia; en el centre de dia de discapacitats psíquics, així com en el centre de dia Molí la Vila per a malalts d’Alzheimer i en el Campus Natura per a xiquets amb necessitats educatives especials. Per la seua banda, l’altre mòdul ha intervingut en actes com els congressos d’alumnes mediadors, en el Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, en les visites al museu Casa de Polo o en l’organització de la Fira del Llibre i en l’oficina de Turisme, entre d’altres.
No comments so far.
Be first to leave comment below.