- 19 Juliol, 2016 -
Ochando explica que s'ha privat a les grans ciutats del pressupost que els pertocaVila-real Informació
El grup municipal de Compromís per Vila-real insta a la Diputació de Castelló a canviar el model d’adjudicació dels Planes Provincials d’Obres i Serveis (POIS) per al pròxim pressupost.
Així ho ha anunciat el portaveu de la coalició a Vila-real, Xavier Ochando, acompanyat pel vicepresident tercer de la Diputació de València i diputat de l’àrea de Cooperació Municipal, Emili Altur, després de registrar una moció per al seu debat en el pròxim Ple de l’Ajuntament, en la qual denuncia que “estem farts de veure com Vila-real paga una gran quantitat de diners a l’ens provincial per sempre estar sistemàticament exclosos dels seus pressupostos i, si ens inclouen, ens diuen què, com i en quina zona hem de gastar l’ajuda”.
Per això, l’edil posa com a exemple el cas de la Diputació de València, on “han comprès aquesta injustícia i han decidit repartir els diners que li correspon a les ciutats majors de 50.000 habitants de forma equitativa i reglada, de manera que es poden signar tants convenis singulars com es desitge, sempre no s’haja superat la quantitat adjudicada”.
Una adjudicació que “no es fa a dit, com a Castelló”, destaca Ochando, sinó que es fa “repartint el pressupost total de grans ciutats amb diferents criteris, de manera que tots els ajuntaments, independentment del seu color polític, tenen les mateixes opcions”.
D’aquesta manera, segons els pressupostos de la Diputació de València, a una ciutat com Vila-real li correspondrien 260.000 euros aproximadament, “molt lluny dels 30.000 que la Diputació de Castelló li ha atorgat enguany per a utilitzar en unes pedanies que no existeixen”.
A més, Ochando destaca que dels 7,8 milions dels POIS han sobrat 1,5, que “bé podrien estar destinats a les ciutats de més de 20.000 habitants que ens hem vist excloses de les ajudes”.
“Si les diputacions són popularment conegudes com l’Ajuntament dels ajuntaments, per què la Diputació de Castelló només és l’Ajuntament d’alguns ajuntaments?”, pregunta el portaveu de Compromís, al mateix temps que recorda que “els pobles de més de 20.000 habitants també necessitem l’ajuda d’aquest organisme” i considera que “el fet que els POIS i la resta d’ajudes excloguen les ciutats de més de 10.000 o 20.000 habitants no està basat en una llei, sinó en una decisió política presa després que els grans ajuntaments de les Comarques del Nord canviaren els governs municipals, ja que fins a 2015 sí es donaven aquestes subvencions”, manifesta Ochando.
Per tots aquests motius, des de Compromís per Vila-real s’insta a la Diputació que per al pròxim exercici tinga en compte als municipis de més de 20.000 habitants, a més de demanar-li que prenga exemple del model de la Diputació de València i faça servir un barem que tinga en compte paràmetres més enllà del nombre d’habitants. Així mateix, se sol·licita a l’administració provincial que utilitze aquest procediment per a totes les àrees que administren diners en l’ens i que cap excloga a cap ciutat.
“Si la Diputació vol seguir fent-se dir l’Ajuntament d’ajuntaments, que comence per guanyar-se el nom atenent a tots per igual i no abandonant a la seua sort als ciutadans dels municipis on no li interessa aportar diners perquè no són del seu signe polític”, conclou.
No comments so far.
Be first to leave comment below.