- 18 Setembre, 2020 -
El Grup Municipal ha presentat una moció per al pròxim Ple per "garantir la prestació de serveis"El Grup Municipal ha presentat una moció per al pròxim Ple per “garantir la prestació de serveis”
Vila-real Informació
El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al pròxim Ple en la qual sol·licita promoure la Llei de Treball a distància i que l’Ajuntament de Vila-real oferisca facilitats i els mitjans adequats als veïns i veïnes amb una extrema vulnerabilitat per a desenvolupar el seu treball d’aquesta manera.
La portaveu, Maria Fajardo, explica que entre les reivindicacions es troben demanar al Ministeri de Treball que agilite dins del termini i en la forma escaient les negociacions del que s’ha nomenat Mesa social del diàleg per a portar endavant aquesta regulació, així com instar el Govern a fer les gestions necessàries amb el Ministeri d’Hisenda i el Departament de Funció Pública perquè se li aplique la Llei de Teletreball al personal laboral de les administracions amb igualtat amb la resta de treballadors, ja que a l’esborrany actual es troben exclosos.
No obstant això, la moció se centra també a l’Ajuntament de Vila-real, a qui se sol·licita que oferisca els mitjans adequats a veïns i veïnes amb una extrema vulnerabilitat d’acord amb les seues circumstàncies individuals, especialment a les persones que tinguen perill de perdre la feina per falta de mitjans electrònics o espais per a desenvolupar el seu treball.
“El desenvolupament de les noves tecnologies ha facilitat les formes de treball alternatives a les estrictament presencials, però la crisi sanitària derivada del virus Covid-19 ha posat en evidència que el treball a distància és el mecanisme més eficaç per a garantir la prestació de serveis i el funcionament del teixit econòmic, al mateix temps que es prevenen els contagis”, explica Fajardo.
“La nova normalitat ha reforçat la tendència i normalització del teletreball i ja és considerada la modalitat preferent en altres països del nostre entorn”, assegura, “ja que té avantatges per a empreses, treballadors i per a tota la societat”. “Suposa un estalvi de temps per a desplaçaments, reduint els accidents, la contaminació atmosfèrica i pot suposar un recurs més de lluita contra el despoblament rural”, afig, “a més, pot suposar la plena inclusió dels col·lectius més vulnerables, com aquelles persones amb dificultats per a la mobilitat o amb situacions personals o familiars complexes, que troben en aquesta possibilitat una ocupació estable”.
Des que es va declarar l’Estat d’alarma, s’ha intentat des del Govern estatal, en mans de la ministra de treball, Yolanda Díaz, elaborar una legislació que permeta aconseguir les peculiaritats d’aquesta ocupació fora del lloc de producció convencional. “Han sigut molts les trobades per a parlar d’aquest tema i s’han presentat fins i tot diversos esborranys de l’avantprojecte de llei, però malgrat les reunions amb sindicats i patronal, encara no ha tirat avant”, indica l’edila.
“Tot i que el diàleg social continua obert, l’aplicació d’aquesta normativa s’està perllongant massa, en uns moments en els quals és necessari establir una regulació que incloga a tots els treballadors, ja que l’esborrany actual deixa fora els funcionaris públics, fent que es cree una situació de llimbs en les administracions públiques”, manifesta Fajardo. Per aquest motiu, des de Compromís per Vila-real esperen que “aquesta moció tire endavant amb el màxim consens possible”.
No comments so far.
Be first to leave comment below.