- 5 Octubre, 2017 -
La ciutadania vila-realenca opta cada vegada més per la cita prèvia per a acudir a Atenció i Tràmits i evitar cues i retardsLa nova aplicació per a telèfons inteligents va ser presentada per la regidora Mónica Mañas a prinicipis del 2017 i ha assolit una gran acceptació. Triomfa la secció d’ ‘Agenda’; també està en auge l’apartat de queixes i suggeriments. La ciutadania vila-realenca opta cada vegada més per la cita prèvia per a acudir a Atenció i Tràmits i evitar cues i retards i els serveis de sempre, com són les farmàcies de guàrdia i les guies telefòniques són dels més consultats. De moment no es baralla més zones per a ubicar punts wifi.
Soumaia Nejjar/Vila-real Informació
Si hi ha un departament a l’Ajuntament de Vila-real obert a les innovacions i la participació és la Regidoria de Noves Tecnologies, dirigida per Mónica Mañas. Des dels punts wifi en tres zones de la ciutat com són el Termet, la plaça Major i el més recent de tots, el de la Maiorasga, a l’App d’informació municipal; també la implantació de l’Administració electrònica a finals del 2016 i les posteriors millores per a fer-la més intuïtiva i transparent amb la possibilitat d’iniciar més de 300 tipus d’expedients i que l’han portada a ser un referent per a altres poblacions valencianes com Llíria que ha volgut seguir les petjades de Vila-real en el seu camí cap a la modernització de la seua administració. Vila-real Informació ha pogut saber que de moment no es barallen més punts per a ubicar nous punts wifi. “Hem estat pendents de convocatòries de subvencions que ens donen suport però Vila-real no pot concórrer perquè solen ser per a poblacions menors de 20.000 habitants”, assenyala Mañas.
Pel que fa a l’App municipal, presentada a principis d’aquest any, va ser una eina que va nàixer per acostar la informació local d’utilitat i de servei al ciutadà, així com aproximar la tecnologia als veïns. “L’acceptació és bona, la gent la segueix instal·lant i els avisos funcionen molt bé”, assegura Mañas, per tant, per a aprofitar l’impacte que té es preveu llançar una enquesta sobre les parades i horaris del bus a l’UJI, engegat aquest mes de setembre i que encara està en fase d’ ‘experimentació’. Té molt d’èxit també la secció d’ ‘Agenda’, que a més és un dels continguts més compartits. També està en auge l’apartat de queixes i suggeriments, del qual es fa més ús que des de la web. La ciutadania vila-realenca opta cada vegada més per la cita prèvia per a acudir a Atenció i Tràmits i evitar cues i retards i els serveis de sempre, com són les farmàcies de guàrdia i les guies telefòniques “triomfen”.
L’Administració electrònica, que encara no ha complit, va “vent en popa” segons la regidora. “Cada vegada més es consoliden els procediments entre els usuaris i la ciutadania ha començat a demanar el certificat digital”. Destaca l’augment de pagaments a través de la plataforma d’impostos com l’IBI o el de vehicles amb targeta de crèdit. I com ja va anunciar aquest diari la setmana passada, diversos ajuntaments han mostrat el seu interés respecte al procés d’implantació que ha seguit Vila-real fins a la data d’avui, com és el cas de Llíria. Encara que hi ha generacions que són natives digitals hi ha altres que no ho són i potser són a les que les costa més entendre com funciona el món digital i plataformes com aquestes, i és per això que la Regidoria començarà aquest mes d’octubre amb els cursos i tallers de formació pel que fa tant a l’administració electrònica com l’App, amb els objetcius d’ agilitzar els tràmits i ser més transparents i en resum fer la vida més fàcil als vila-realencs i que disposen de tota la informació i tràmits que necessiten a través del seu mòbil o altre dispositiu.
No comments so far.
Be first to leave comment below.