- 25 Juny, 2021 -
La ciutat lidera la promoció de l'esport amb 4 milions d'euros anuals i 80 euros per habitant després de 10 anys de gestióLa ciutat lidera la promoció de l’esport amb 4 milions d’euros anuals després de 10 anys de gestió i Serralvo confía en que Generalitat amplie el coveni després d’ocupar-se de la reparació del sostre del Centre de Tecnificació, reparació que tindrà un cost d’1,3 milions
Vila-real Informació/S.N.
El regidor d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha fet balanç hui de 10 anys de gestió del govern del canvi en matèria esportiva i de salut amb l’aposta per la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport com a principal assoliment, a més de l’ampliació d’instal·lacions esportives, triplicant les dotacions i duplicant tant la xifra de socis del Servei Municipal d’Esports com la xifra d’esdeveniments esportius anuals, fins a arribar a una despesa anual de 4 milions d’euros, la qual cosa suposa 80 euros per habitant dedicats a la promoció de l’esport.
“En aquests deu anys hem demostrat que creem en la importància de l’esport, com un element fonamental per a la salut però també com a generador d’economia, i hem passat d’una ciutat que en 2011 estava abandonada en el que a l’esport es refereix a un projecte seriós i de futur gràcies a l’impuls de la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport”, subratlla el regidor de l’àrea, Javier Serralvo. L’edil recorda que en 2011 l’equip de govern es va trobar una ciutat amb infraestructures esportives tancades, inacabades o sense viabilitat (piscina del Termet, Ciutat Esportiva Municipal, pavelló Melilla, Centre de Tecnificació Esportiva i Trinquet Municipal) i amb un Servei Municipal d’Esports en procés de privatització i d’acomiadament de personal.
La Regidoria d’Esports de Vila-real fa balanç després de 10 anys de govern del canvi i amb les fites d’haver creat la marca de la Ciutat de la Salut i l’Esport, triplicat les instal·lacions esportives (de 13 a 38), duplicat el nombre de socis de l’SME (de 4.000 a 8.000); també s’han duplicat els esdeveniments esportius (de 60 a 120 anuals) i s’ha facilitat la pràctica de l’esport ajudant i impulsant als clubs locals a més de fer possible l’aliança amb els gimnasos i les empreses esportives locals per a generar riquesa, llocs de treball i estendre la pràctica esportiva en tota la població. També s’ha creat el circuit de carreres populars, el Multiesport Escolar, l’Escola Esportiva i l’Estiu Actiu, i s’ha ajudat als clubs i esportistes locals per a avançar en els seus èxits esportius.
El regidor també ha subratllat que la ciutadania té al seu abast “l’oferta esportiva més àmplia de la província pel preu més assequible, 136 euros anuals per als socis de l’SME, i hem passat de 29 classes dirigides a la setmana en 2011 a 119 en l’actualitat, de les quals 47 es desenvolupen en centres esportius privats, gràcies a l’acord amb els gimnasos de la ciutat”. Serralvo també ha posat en valor l’aliança amb el Villarreal CF, com a referent esportiu nacional i internacional i ha recordat que “som líders en promoció de l’esport amb una despesa anual de 4 milions d’euros, la qual cosa suposa 80 euros per habitant”. Només en manteniment d’instal·lacions, el consistori destina prop de 1,8 milions d’euros, prioritzant, sempre que és possible, la col·laboració amb empreses locals. L’impuls al turisme esportiu és un dels últims assoliments de l’actual equip de govern, amb la pròxima fira Turesport, que se celebrarà en 2022 i que “pretén aprofitar el lideratge de Vila-real en esport i salut per a generar noves oportunitats econòmiques i obrir la porta a la creació d’ocupació”. Entre els projectes més recents, el regidor ha posat de rellevància la piscina Aigua-salut, com a centre referent de teràpies aquàtiques en col·laboració amb de l’Hospital de la Plana.
Serralvo ha volgut destacar de manera especial el treball dels tècnics del Servei Municipal d’Esports, especialment durant la pandèmia, amb una “desescalada exemplar, que ha permés la pràctica esportiva segura i complint la normativa, gràcies als protocols avalats per la Universitat Politècnica de València”. Finalment, ha recalcat que “a pesar que hem avançat molt, encara ens queda molt per a fer, amb projectes com la pista d’atletisme i ciclisme, el conveni a 10 anys del Centre de Tecnificació Esportiva, el museu de l’esport, la promoció del Millars com a espai esportiu amb l’impuls del piragüisme o la universitat de l’esport, entre altres”.
Pendent de l’ampliació de la cessió del CTE a deu anys
L’edil ha explicat respecte a la cessió per deu anys del CTE a l’Ajuntament que està tot acordat amb l’excepció d’un tràmit per part de la Generalitat, ja que falta indicar com es retornarà aquesta cessió. L’edil assegura que el primer és la reparació del sostre, que costarà 1,3 milions després d’haver-se declarat les obres d’emergència. En aquests moments hi ha una cessió per a ús amb una encomanda de gestió de la instal·lació i la intenció és que el conveni s’amplie a deu anys per a permetre el seu ús com a residència i optimitzar el Centre.
No comments so far.
Be first to leave comment below.