- 7 Març, 2019 -
Des que les netejadores de Limpiezas Raspeig van començar en gener la vaga per impagaments de l’empresa, s’han garantit uns serveis mínims però no...Des que les netejadores de Limpiezas Raspeig van començar en gener la vaga per impagaments de l’empresa, s’han garantit uns serveis mínims però no han sigut suficients i la comunitat educativa dels IES han lamentat l’estat de salubritat en el qual es troben i en alguns com el Francesc Tàrrega de Vila-real s’han produït baixes d’assistència entre alguns alumnes
Vila-real Informació/S.N.
Treballadores, ja que la majoria són dones, d’una vintena d’instituts de la província han secundat la vaga que va començar a finals de gener per impagaments de l’empresa adjudicatària de la neteja als instituts públics a Vila-real i altres poblacions de la província. Des d’aleshores s’han garantit uns serveis mínims però la comunitat educativa dels IES han lamentat l’estat de salubritat en el qual es troben i en alguns com el Francesc Tàrrega de Vila-real s’han produït baixes d’assistència entre alguns alumnes per al·lèrgies.
La coordinadora general d’Alcaldia i regidora de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Vila-real, Silvia Gómez, es va reunir amb una representació de treballadores de Limpiezas Raspeig per a interessar-se per la seua situació, després de conéixer els impagaments continuats a les empleades de la companyia. Gómez es va comprometre amb elles a mitjançar amb la Generalitat perquè recuperen el que els deuen com més prompte millor i puguen cobrar pel seu treball amb total regularitat i normalitat, però fins al moment la situació no ha canviat.
Per això, com a dany col·lateral, l’alumnat i les condicions d’estudi s’han vist greument afectades i la comunitat educativa de Francesc Tàrrega, Broch i Llop i Miralcamp s’han quedat a les portes dels centres aquest matí per a exigir la neteja dels instituts i han expressat el seu suport a les treballadores.
El PP davant d’aquesta situació ha demanat a la Conselleria d’Educació, dirigida per Vicent Marzà, que done una solució. “Lamentem que les netejadores hagen de viure aquesta situació el dia abans al 8 de Març, dia de la Dona Treballadora i que els escolars estiguen afectats per la situació que genera greus problemes de salubritat, tal com ens han traslladat diverses associacions de pares i mares i professorat, i que provocat baixes d’assistència. La crisi de neteja als IES posa el fermall d’or a la gestió educativa de la Generalitat fins al moment a Vila-real”, ha sentenciat l’edil Alejo Font de Mora.
Gómez com Serralvo i Pérez han mostrat tot el suport del consistori a les netejadores i el compromís de seguir treballant amb la Conselleria perquè puguen cobrar els seus salaris i tornar al treball amb normalitat
La coordinadora general d’Alcaldia, Silvia Gómez, el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, i el regidor d’Educació, Eduardo Pérez, s’han reunit aquest matí amb una representació de les treballadores de Limpiezas Raspeig, adjudicatària de la Generalitat per a la neteja dels centres d’educació secundària a Vila-real, per a abordar la vaga que mantenen les netejadores com a mesura de pressió davant els impagaments continuats de l’empresa a les treballadores. La reunió forma part de les converses continues que es mantenen amb el col·lectiu i els seus representants des que es va tenir coneixement a l’Ajuntament de la seua situació. Des la primera reunió, mantinguda el 25 de gener de 2019, l’Ajuntament de Vila-real no ha deixat d’estar en contacte amb la Conselleria per tal de mediar en la situació i trobar una solució. “Des de l’Ajuntament de Vila-real, com no podia ser d’altra manera, estem al costat de les treballadores dels instituts i ho hem estat des del primer dia. Malauradament, totes les pressions i negociacions de la Generalitat cap a l’empresa concessionària han tingut fruits i al situació és cada vegada més insostenible, tant per a les treballadores de la neteja com per als alumnes i la comunitat educativa dels centres, que estan patint les primeres consqüències de què un servei tan essencial com és el de la neteja no es puga prestar en les condicions adequades com a conseqüència que una emrpesa no pague a les seues treballadores”, assenyala Gómez. “La neteja dels instituts no és una competència de l’Ajuntament, però no podem quedar-nos de braços creuats davant una situació injusta que, a més, està afectant ja a la qualitat de l’ensenyament a la nostra ciutat”, agrega. Tant Gómez com Serralvo i Pérez han mostrat tot el suport del consistori a les netejadores i el compromís de seguir treballant amb la Conselleria perquè puguen cobrar els seus salaris i tornar al treball amb normalitat.
No comments so far.
Be first to leave comment below.