Dissabte, 23 de Novembre, 2024  |  
El FitCarrer compleix 30 anys amb un programa de vertigen i multidisciplinari que el situa com un referent mundial  El FitCarrer compleix 30 anys amb un programa de vertigen i multidisciplinari que el situa com un referent mundial 

- 26 Abril, 2017 -

22 companyies de tot el món ompliran els carrers sota el lema ‘Obrint Portes’ i amb una App pròpia El FitCarrer compleix 30 anys amb un programa de vertigen i multidisciplinari que el situa com un referent mundial 

 

Vila-real Informació/Soumaia Nejjar

Circ, música, dansa, espectacle i sobretot teatre conformen la programació de la 30a edició del FitCarrer de Vila-real que cerca davant de tot continuat ‘Obrint Portes’, com resa el seu lema, a la ment i a l’esperit del públic assistent i també professionalment als artistes i les companyies de teatre que el fan possible. Del 4 al 7 de maig s’espera batre el rècord de visitants, que l’any passat va ser de 23.000, situant més encara aquest festival, el més antic de l’Estat en la seua tipologia, més encara com un dels referents mundials, malgrat que els seus inicis no van ser res fàcils, amb la implicació de 22 companyies internacionals. Vila-real ha canviat molt des dels anys 70 i en aquell moment va ser vist com a poc com una “extravagància”. Avui han presentat l’esdeveniment l’alcalde, José Benlloch; el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i el director del FITCarrer, Pau Ayet, qui ha informat d’altra de les novetats més importants que és la possibilitat de consultar tota programació en una App pròpia del FitCarrer per a mòbils per part dels aficionats. A més, enguany és la primera vegada que tant la Generalitat com el Ministeri subvencionen el certamen amb 50.000 euros i 11.000 respectivament.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha destacat que el FitCarrer es tracta de l’esdeviment de teatre al carrer més antic de l’Estat i que és un més dels actes que potencia la marca de Vila-real de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments i que ens els seus 30 anys d’història ha arrelat molt amb la ciutat i ha progressat i crescut al mateix ritme que ella. Pérez ha indicat que “encara que als seus inicis va ser vist com una extravagància, avui dia som la capital del teatre al carrer, fet avalat pel seguiment de més 23.000 persones l’any passat i que segur haja influït en la decisió de la Conselleria i el Ministeri de subvencionar l’esdeveniment”, que compta amb un pressupost total de 160.000 euros, dels quals 50.000 han sigut aportats per la Generalitat i 11.000 pel Govern Central. “Sens dubte aquest projecte defineix Vila-real des del punt de vista social, cultural i fins i tot econòmic”, ha expressat el regidor.

Per la seua banda, el director del festival, Pau Ayet, s’ha centrat en la part artística i ha contat que aquest any s’han seguit diverses línies de treball, una de les quals és la de col·laboració amb altres festivals. “Compartim projectes de manera que es possibilita la cadena artística del teatre al carrer té continuïtat en el futur i tira endavant. Un exemple és la col·laboració amb el festival de Poble Nou de Barcelona en el qual hem participat en dues de les propostes”, ha declarat Ayet, qui ha explicat que el lema d’aquest any és ‘Obrint Portes’ i que fa referència tant al seu paper en el passat com el que vol seguint suposant per a l’esfera artística i la ciutadania.

Altra de les novetats d’aquest any és la possibilitat de descarregar-se una App pròpia i especial, fitcarrerelaborada per una empresa local i per a la qual aquesta ha sigut la primera experiència d’aquest tipus, en la qual es podrà consultar la programació d’una manera ràpida i senzilla, amb la possibilitat d’afegir alarmes. Està disponible tant per a Android com per a iPhones.

Pel que fa a la programació, Pau Ayet ha elaborat una programació “variada, per a tots els públics i amb diverses línies d’actuació que ens permetran seguir creixent a tots els nivells”. Així, el dijous 4 obriran l’agenda tant la mostra ‘Embrions‘ com l’acte del 30 aniversari del festival i una exposició en la Casa de l’Oli.

El divendres seran onze els actes que focalitzen l’atenció, entre actuacions en la via pública i les V Jornades Professionals i el lliurament del VI Premi Ramón Batalla.

Tretze seran les actuacions que coparan l’agenda del dissabte des de les 10.30 hores fins ben entrada la matinada i el diumenge, per a tancar el festival, vuit mostres faran les delícies dels amants del teatre. “Un any més comptem amb col·laboracions amb altres festivals, amb els directors i professionals dels quals mantenim una relació molt fluïda”, explica Ayet, “a més, les jornades sobre el festival analitzaran el passat, present i futur de la mà dels professionals que han passat i han fet possible el festival, però també dels espectadors, als qui es donarà veu, perquè ens agrada escoltar-los”.

26-04-2017 Presentació 30é FITCarrerA més, el director destaca la participació dels alumnes de l’Escola Superior d’Art i Tecnologia (ESAT) de València i la presència de 22 companyies, entre les quals es troben sis de la Comunitat Valenciana, tres de les quals són de Vila-real, i la resta d’altres punts del globus terraqüi, que actuaran en espais com les places de Sant Ferran, la Vila, Major, Colom, la Panderola, fins i tot, en la nova plaça enfront del Madrigal. “Hem treballat per aconseguir un festival multidisciplinari, amb teatre, dansa, circ i espectacles aeris pensat per al públic, al que se li ofereix un ampli ventall de companyies del panorama nacional i internacional perquè gaudisca”, apunta.

Per últim, l’alcalde, José Benlloch, ha felicitat el festival per haver arribat “als 30 anys gràcies al treball de totes les persones que durant aquest temps han fet possible que el FITCarrer siga el que és avui per a Vila-real i per a la resta del món” A més, ha agraït tant a la Generalitat com al Ministeri la seua col·laboració que “esperem que en pròxims anys es puga incrementar”, ha conclòs.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *