- 24 Setembre, 2020 -
S'ha iniciat amb un debat sobre la necessitat d'ajudar les empreses a reduir el risc d'invertir en I+D+i per a transformar-lo en productes i...S’ha iniciat amb un debat sobre la necessitat d’ajudar les empreses a reduir el risc d’invertir en I+D+i per a transformar-lo en productes i serveis
Vila-real Informació
L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha inaugurat el VIII Fòrum Nacional d’Innovació: Ciutats i Pobles Intel·ligents que ha comptat també amb l’assistència del Diputat de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, Pau Ferrando.
L’esdeveniment –retransmès aquest dijous a través de Facebook, Youtube, Zoom i Teve4– ha comptat amb una taula de diàleg entre Andrés García Reche, Vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació i Juan Antonio Tébar, Director de Programes de la Unió Europea i Cooperació Territorial del CDTI, en la qual han debatut sobre la necessitat d’ajudar les empreses a reduir el risc d’invertir en I+D+i per a aconseguir que tot el coneixement es transformi en productes i serveis que facin la vida més fàcil als ciutadans. Per part seva, Esther Paulo, directora de la Fundació Novessendes, ha presentat el projecte Horta del Rajolar com a exemple d’èxit d’economia del bé comú.
Alexis Nadal, president de l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló Xarxatec, María Jesús Muñoz-Torres, catedràtica d’Economia Financera i Comptabilitat en el Departament de Finances i Comptabilitat de la Universitat Jaume I de Castelló, Enginyer Agrònom, grup de recerca SOGRES de l’UJI i experta en zona rurals, Inmaculada Bordera, Project Manajer Smart Cities de Avaesen i Juan Antonio Bertolín, Gerent de la Fundació General UJI i Director de ESPAITEC han debatut sobre la importància de començar a fer petits passos en projectes de smartcities per a impulsar un canvi de mentalitat . Concretament han coincidit en la necessitat d’eliminar la bretxa digital en les zones rurals des d’una perspectiva mediambientalment sostenible.
Pep Gómez, fundador de Fever i Reby, que ha estat entrevistat per la directora de Globalis, Maria Bellmunt, ha incidit en la necessitat que els joves tinguin una bona formació per a poder desenvolupar-se en el món empresarial. També ha indicat que considera fonamental l’ús de la innovació en els processos empresarials, al mateix temps que ha lloat el nivell educatiu dels joves espanyols, però no així la seva acceptació al fracàs “perquè no se’ls preparés per a equivocar-se”.
La cita ha estat clausurada pel president de la Fundació Globalis, Juan Vicente Bono, qui ha indicat que ja s’està treballant en els Premis Globalis, la convocatòria dels quals està ja oberta perquè qualsevol empresa que innovi pugui presentar-se a través de la web de Globalis.
No comments so far.
Be first to leave comment below.