Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
IoTsens instal·la set estacions meteorològiques que permetran actuar en cas de pluges intenses IoTsens instal·la set estacions meteorològiques que permetran actuar en cas de pluges intenses

- 6 Març, 2020 -

L’empresa de Grupo Gimeno aposta per l’aplicació de sensors i solucions tecnològiques per a una gestió més eficient dins del conveni signat amb l’Ajuntament.... IoTsens instal·la set estacions meteorològiques que permetran actuar en cas de pluges intenses

L’empresa de Grupo Gimeno aposta per l’aplicació de sensors i solucions tecnològiques per a una gestió més eficient dins del conveni signat amb l’Ajuntament.

La plataforma permet controlar de zones d’aparcament sensibles per a persones amb mobilitat reduïda, el mesurament de nivells de soroll o contaminació ambiental o en els contenidors de residus per a establir un sistema de recollida més eficient

Vila-real Informació

Vila-real culmina el triangle d’acords per a ser una ciutat més més intel·ligent i connectada i per tant més pròxima a la ciudatania, després dels altres dos signat amb socis tecnològics com HUAWEI i Telefónica, que conjuminen espai telefònic i  tecnologia i que afigen la sensorització. 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director general del Grupo Gimeno, José Luis Vilar, han signat hui el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vila-real i l’empresa IoTsens per a avançar en la implantació del projecte de ciutat intel·ligent i en la instal·lació de noves tecnologies de sensors en l’entorn urbà per a una gestió més eficient i sostenible dels serveis públics. Benlloch i Vilar han estat acompanyats pel regidor de Serveis Públics i Noves Tecnologies, Francisco Valverde, i el director general de IoTsens, Ignacio Llopis.

Benlloch ha incidit en les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia de sensors per a una gestió més eficient dels serveis que presta l’Ajuntament i que permetrà “estalviar recursos i diners per a poder-los destinar a les persones i ser més competitius”. L’alcalde ha incidit en què el conveni és “un pas de gegant per a començar a materialitzar iniciatives i convertir-les en útils per a les empreses i els ciutadans”, seguint la línia de Ciutat de la Ciència i la Innovació iniciada en 2011 per l’equip de govern.

José Luis Vilar ha remarcat que la instal·lació de sensors a les infraestructures urbanes “ens permet tindre dades per a ser més eficients en la gestió de recursos clau per al desenvolupament com l’aigua, els residus i l’energia per a construir una ciutat més sostenible i que el ciutadà tinga la informació més transparent” i ha agraït a l’Ajuntament de Vila-real que confie en l’experiència de l’empresa per a avançar en el projecte de ciutat de la innovació.

Set estacions meteorològiques a la ciutat

Valverde ha subratllat que una primera fase d’aquest acord de col·laboració ha consistit ja en un programa pilot d’instal·lació d’un total de set estacions meteorològiques a la ciutat que permeten controlar diferents paràmetres i ofereixen informació útil sobre qüestions ambientals per a, entre altres coses, facilitar els protocols de prevenció i actuació en casos de pluges intenses. “Estan ubicades pels diferents microclimes que podem trobar a la ciutat“, apunta.

En aquest sentit, el director general de IoTsens, Ignacio Llopis, ha detallat algunes de les característiques de la plataforma de programari que s’utilitza per a la gestió de les dades obtingudes a través d’aquestes set estacions, que mesuren prop de 20 variables en temps real gràcies als sensors instal·lats. Llopis ha explicat que aquesta tecnologia també es pot utilitzar en altres àmbits de la gestió urbana com el control de zones d’aparcament sensibles o el mesurament de nivells de soroll o contaminació ambiental. En el cas de Vila-real, es treballa també en la implantació d’aquests sensors en els contenidors de residus per a establir un sistema de recollida més eficient. L’alcalde ha afegit en aquest sentit que “ens estalviariem molts recursos personals i econòmics en situacions com estacionaments indeguts en places de PMR, ja que amb l’ús de sensors evitariem el desplaçament d’agents i el temps de gestió de la sanció”, explica.

Finalment, Benlloch ha agraït a l’empresa que s’haja fixat a Vila-real com un referent en innovació i una ciutat ‘living lab’ de nous desenvolupaments tecnològics; així mateix, ha recalcat que “des de l’equip de govern hem accelerat les accions mirant cap a la revolució tecnològica de la dècada vinent i amb vista a dissenyar la Vila-real del 2030, de la mà de la ciutadania”. A més, ha recordat altres accions en l’àmbit de la ciutat intel·ligent com l’adquisició d’un dron per a la vigilància del terme municipal i la modernització de la sala de control de la Policia Local o el projecte d’insectari per a un control de plagues més sostenible en l’agricultura local.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *