- 25 Maig, 2021 -
L'associació religiosa va destinar durant el passat exercici un total de 72.792,46 euros als diferents programes, serveis i accions , 36.721,32, més de la...L’associació religiosa va destinar durant el passat exercici un total de 72.792,46 euros als diferents programes, serveis i accions , 36.721,32, més de la mitad del pressupost es va destinar a la compra d’aliments per a repartir, altres 16.500 van ser per a vals de compra i van distribuir 5.000 màscares. El servei d’Acolliment de Joventut Antoniana va rebre 30 noves peticions d’ajuda, 15 d’elles de famílies d’origen marroquí seguides d’espanyoles (6), colombianes i algerianes (4 cadascuna) i una romanesa. El total d’intervencions del servei d’acolliment, entre les noves i a les quals ja s’ajudava, va ascendir a 25
Les visites domiciliàries es van substituir per l’acompanyament i seguiment telefònic amb un total anual de 1.062 atencions.
El programa d’inserció i ocupació en el qual es van registrar 111 sol·licituds i 18 persones van trobar un treball.
Vila-real Informació/S.N.
La pandèmia i la crisi derivada, els Erto i el confinament han augmentat el número en persones en situació de vulnerabilitat. Afortunadament Vila-real compta amb quatre associacions dedicades exclusivament a l’atenció social de persones en precarietat que han sigut fonamentals perquè ningú es quede arrere, com és el cas de Joventut Antoniana.
El president de l’entitat, Albert Arrufat, ha presentat junt amb ‘edil de Serveis Socials de Vila-real, Álvaro Escorihuela, la memòria social del 2020 per a donar a conéixer l’activitat realitzada en un any marcat per la Covid-19. L’associació religiosa va destinar durant el passat exercici un total de 72.792,46 euros als diferents programes, serveis i accions enfront dels 42.358,74 euros destinats l’exercici anterior, la qual cosa suposa un augment del 171, 84%. El gruix dels recursos, 36.721,32 euros, es van destinar a la compra d’aliments per a repartir i altres 16.500 van ser per a vals de compra. A causa de la irrupció de la pandèmia, ha indicat Arrufat “vivim temps de foscor, por, aïllament… d’incertesa. Per això busquem ser pròxims davant qui pateix perquè fer-nos pròxims és la millor vacuna”. El màxim responsable d’aquest col·lectiu religiós ha assegurat que “en Joventut Antoniana dirigim la nostra intervenció cap als qui es veuen privats dels seus drets fonamentals i són víctimes d’una distribució desigual de riquesa pel que apostem per ells, secundant-los i acompanyant-los en la seua inclusió social”.
Durant l’any passat, el servei d’Acolliment de Joventut Antoniana va rebre 30 noves peticions d’ajuda, 15 d’elles de famílies d’origen marroquí seguides d’espanyoles (6), colombianes i algerianes (4 cadascuna) i una romanesa. El total d’intervencions del servei d’acolliment, entre les noves i a les quals ja s’ajudava, va ascendir a 254. “Una vegada més veiem que la crisi afecta de manera més intensa a les famílies més fràgils i que han vist com, en quedar-se sense treball, desapareixien els escassos ingressos que tenien”, han indicat des de l’entitat alhora que han apuntat a la desocupació, els baixos nivells d’ingressos i les despeses derivades de l’habitatge com a principals tendències socioeconòmiques durant l’any passat sense oblidar que “el període de confinament i estat d’alarma més dur va suposar un màxim sense precedents” quant a llars sense entrada de diners es refereix.
Respecte a l’atenció primària, al llarg del passat exercici es van cobrir les necessitats de 69 famílies, que es tradueixen en 235 persones en la seua majoria marroquines (108), seguida d’espanyols (59) i algerians (30). Des de Joventut Antoniana han destacat que la pandèmia, amb la destrucció d’ocupació i els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), ha suposat una major dependència de moltes persones de transferències de les administracions. També es va apreciar un descens en el rendiment escolar dels menors al no poder seguir el ritme de la docència virtual al no disposar, en alguns casos, de dispositius electrònics o accés a Internet. També a conseqüència de la pandèmia, les visites domiciliàries es van substituir per l’acompanyament i seguiment telefònic amb un total anual de 1.062 atencions. “Així aconseguim planificar una agenda de trobades i aconseguim portar el servei de forma ordenada”, ha destacat Arrufat. Una altra de les labors de Joventut Antoniana és el programa d’inserció i ocupació en el qual es van registrar 111 sol·licituds i van ser 18 persones les que van trobar un treball. L’Escola de Família -que inclou ludoteca infantil, classes d’alfabetització i sessions de repàs–, va atendre 41 persones en total. També durant 2020 es va activar la web soysolidario.es per a canalitzar les donacions a través d’un supermercat virtual per a la compra d’aliments encara que també es poden realitzar aportacions per a joguets que es destinen als xiquets de les famílies ateses.
Per a dur a terme aquesta intensa labor social resulta fonamental el voluntariat que va estar integrat per 67 persones. Per a adaptar-se a les mesures sanitàries, es van organitzar dos torns i es va prioritzar la higiene amb l’ús de màscares, gel hidroalcohòlic i la desinfecció dels carros de compra després de cada repartiment d’aliments. Un altre aspecte destacat és el treball coordinat al costat de la Regidoria de Serveis Socials de Vila-real per a optimitzar les intervencions i respostes a les persones necessitades sense oblidar l’assistència de Càritas interparroquial, Conferències de Sant Vicent de Paul, Fundació Tots Units i Creu Roja. L’entitat va repartir un total de 5.000 màscares entre la població.
El regidor de Serveis Socials ha agraït a aquesta associació, així com a la resta de les quals treballen en la localitat, la seua labor inclusiva i solidària “en unes circumstàncies tan complicades com les actuals, especialment les de la primera onada del virus” i ha destacat els fruits de l’aliança de l’Ajuntament amb la societat civil “que s’ha demostrat de gran utilitat”. Escorihuela ha recordat que durant 2020 es va reforçar la col·laboració del consistori amb Joventut Antoniana en 7.000 euros (fins a aconseguir els 20.000 anuals) i ha avançat que per a l’exercici en curs es mantindrà la mateixa xifra.
Escorihuela ha remarcat l’orgull que suposa per a la ciutat comptar amb institucions com la Joventut Antoniana i ha valorat el fruit de l’aliança de l’Ajuntament amb les entitats socials per a fer de Vila-real “una ciutat més inclusiva i solidària, especialment en un moment tan dur com l’actual”.
Descarrega ací la memòria de l’exercici 2020 de Joventut Antoniana
No comments so far.
Be first to leave comment below.