Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
La Cambra de Comerç radiografiarà la situació econòmica local per a impulsar polítiques de reactivació post covid La Cambra de Comerç radiografiarà la situació econòmica local per a impulsar polítiques de reactivació post covid

- 5 Maig, 2021 -

Es farà una un diagnostic general del teixit empresarial per sectors, l'evolució i s'analitzarà els factors més importants per a millorar la competitivitat dels negocis,... La Cambra de Comerç radiografiarà la situació econòmica local per a impulsar polítiques de reactivació post covid

Es farà una radiografia general del teixit empresarial per sectors, l’evolució i analitzarà els factors més importants per a millorar la competitivitat dels negocis, les expectatives i les prioritats stratégiques. També un anàlisi especial sobre el comerç, la seua especialització, problemàtiques i oportunitats i es farà incidència en la situació dels autònoms així com del mercat laboral, amb especial referència als joves i majors de 45 anys aturats

Vila-real Informació

 L’Ajuntament de Vila-real disposarà d’una radiografia sobre la situació econòmica del municipi i la realitat del teixit empresarial que servirà com a base per a la implementació de futures polítiques de reactivació en l’etapa post covid. La Regidoria d’Economia, en el marc de col·laboració que manté amb la Cambra de Comerç, ha impulsat la realització d’aquest estudi en profunditat per a disposar de “un diagnòstic de la realitat dels diferents sectors econòmics, els efectes que ha tingut la pandèmia i les necessitats que tenen els autònoms i empreses en aquest moment per a tirar avant així com les expectatives de futur”, explica el regidor de l’àrea, Xus Madrigal.

El responsable i els tècnics de la regidoria han perfilat, al costat dels tècnics de la Cambra de Comerç, els aspectes clau que s’analitzaran en aquest estudi empresarial i econòmic gràcies al qual “esperem estar millor situats per a encarar la recuperació en l’etapa post pandèmia”, assenyala l’edil. Madrigal afig que, sobre la base d’aquest treball de camp i investigació, l’Ajuntament de Vila-real “podrà adoptar mesures i polítiques actives en matèria econòmica més concordes amb les necessitats del teixit empresarial des del punt de vista de la formació, la dinamització, diversificació, transformació digital, innovació o sostenibilitat, entre altres, de manera que s’optimitzen els esforços i recursos destinats a fer costat a l’economia local per a la seua recuperació”.

El regidor d’Economia ha valorat de manera positiva els beneficis que suposa per a la ciutat de Vila-real comptar amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i ha subratllat que l’acord per a la realització d’aquest diagnòstic sobre la situació econòmica local “és un exemple que la nostra aliança amb la societat ens ajuda a millorar la ciutat”.

L’estudi realitzarà una radiografia general del teixit empresarial de Vila-real per sectors i la seua evolució en els últims anys i analitzarà els factors més importants per a millorar la competitivitat dels negocis, les expectatives i les prioritats estratègiques. Així mateix, segons apunten des de la Regidoria d’Economia, es pretén elaborar una anàlisi especial sobre el comerç, la seua especialització, problemàtiques i oportunitats. També es farà incidència en la situació dels autònoms així com del mercat laboral, amb especial referència als joves i majors de 45 anys aturats.

1,2 milions de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir i exoneración taxa ocupació pública

Cal recordar que en l’últim any l’Ajuntament de Vila-real ha implementat ja diferents accions en matèria econòmica per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica motivada per la pandèmia. Així, a més dels 1,2 milions de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir –finançat amb fons de la Generalitat, la Diputació i el propi consistori- s’han impulsat altres iniciatives de caràcter exclusivament municipal. L’exoneració de la taxa d’ocupació de terrasses, per dos anys consecutius, ha suposat deixar d’ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l’oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% IBI als locals on se situa un negoci. Els 500.000 euros consignats en 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, se sumen a l’esforç econòmic del consistori en la lluita anti covid fins a arribar als 3,6 milions d’euros.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *