Diumenge, 24 de Novembre, 2024  |  
La ciutadania prioritza inserció social, medi ambient i millora de carrers en els pressupostos participatius  La ciutadania prioritza inserció social, medi ambient i millora de carrers en els pressupostos participatius 

- 13 Novembre, 2019 -

El procés de recollida i votació dels Pressupostos Participatius . La regidora Miriam Caravaca subratlla que els veïns i veïnes són “conscients de situació... La ciutadania prioritza inserció social, medi ambient i millora de carrers en els pressupostos participatius 

El procés de recollida i votació dels Pressupostos Participatius . La regidora Miriam Caravaca subratlla que els veïns i veïnes són “conscients de situació delicada” de les arques municipals i “no han demanat grans obres” entre les 20 propostes que han passat a la fase final. Cinc han sigut desestimades com una baixada de l’IBI per a col·lectius amb diversitat funcional per la seua il·legalitat

Vila-real Informació

Miriam Caravaca Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Vila-real ha tancat la votació de les propostes recollides a través dels Pressupostos Participatius, que ha permés establir l’ordre de prioritat de les 20 peticions que finalment van resultar triades després de les diferents fases del procés participatiu. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, ha donat compte del resultat de les votacions que ha situat en primer lloc la sol·licitud d’accions d’inserció laboral per a persones amb discapacitat, així com continuar amb el projecte d’inserció sociolaboral per a persones amb diversitat funcional que en l’actualitat ja duu a terme l’Ajuntament en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real a través del projecte XiCaes. 25 idees van ser presentades i cinc van ser desestimades desestimades com una baixada de l’IBI per a col·lectius amb diversitat funcional per la seua il·legalitat

Les obres d’accessibilitat i millora de carrers o les campanyes de conscienciació sobre el reciclatge o contrapresupuestos participativos la brutícia de les mascotes en la via pública també estan entre les propostes amb major nombre de suports, tal com ha assenyalat Miriam Caravaca, qui ha recalcat que l’equip de govern és “un govern obert, que creu en la participació. Per això, en 2012 vam començar aquesta fórmula en la qual els ciutadans poden participar activament en el pressupost municipal”.

La regidora ha repassat les diferents fases d’aquesta huitena edició dels Pressupostos Participatius, que va arrancar amb la presentació d’idees per part dels veïns i veïnes. En total es van recollir 25 propostes, de les quals cinc van ser descartades “per qüestions tècniques o de legalitat, després de la revisió per part dels tècnics municipals”. El següent pas va ser la realització d’una jornada a la qual es va convidar a totes les persones que havien presentat propostes, així com a totes les associacions representades en el Consell de Participació Ciutadana. En la jornada es van posar en comú les peticions per a millorar-les i complementar-les, de manera que van ser 20 les que finalment van passar a la fase de votació.

En aquesta última fase, les persones majors de 16 anys empadronades a Vila-real han pogut votar fins a un màxim de tres propostes. Segons les dades, han participat al voltant de 300 persones, una xifra que la regidora ha reconegut que “no és molt elevada” pel que s’ha compromés a “treballar en les pròximes edicions perquè la participació siga més alta”.

Entre les demandes amb major nombre de vots, a més dels projectes d’inserció sociolaboral per a persones amb diversitat funcional, es troben també les obres d’accessibilitat en voreres; la neteja del solar del carrer Corts Valencianes-Botànic Calduch; l’asfaltat del carrer Alfons el Magnànim; les campanyes per a la recollida d’excrements de mascotes en la via pública; les accions per a promoure el reciclatge o “una proposta que ens ha fet arribar el col·legi d’educació especial La Panderola a través del Consell de Xiquets i Xiquetes per a revisar els semàfors de la ciutat ja que han detectat que en alguns punts els vianants amb problemes de mobilitat no tenen suficient temps per a creuar”, ha explicat la regidora.

Miriam Caravaca ha agraït la participació de la ciutadania en el procés i ha ressaltat que “els veïns i veïnes que han participat són conscients de la situació delicada per la qual travessa l’Ajuntament degut a les sentències urbanístiques derivades de la gestió urbanística del PP”. La prova és, segons la regidora, que “no han demanat grans obres ni grans inversions”.

Finalment, s’ha compromés a treballar per a “introduir el màxim de propostes possibles en el pressupost municipal de 2020” i ha avançat que “una vegada s’aproven els comptes del pròxim any, es constituirà la comissió de seguiment dels Pressupostos Participatius que a final de 2020 donarà compte de l’execució d’aquests”.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *