- 6 Febrer, 2019 -
En 2018 el servei ha atés 27 casos d'àmbit intrajudicial, 106 de terme rural, 106 d'àmbit comunitari, sobretot de convivència, i set amb menors....En 2018 el servei ha atés 27 casos d’àmbit intrajudicial, 106 de terme rural, 106 d’àmbit comunitari, sobretot de convivència, i set amb menors
Seguretat Ciutadana fa balanç de l’any, en el qual també s’inclou l’atenció a les víctimes d’accidents de trànsit i tota la formació a policies i cossos de seguretat i l’organització i participació en congressos. a Umepol destaca per la seua activitat formativa, que la converteix en tot un referent a nivell mundial
Vila-real Informació
La Unitat de Mediació Policial (Umepol) de la Policia Local ha tramitat en l’exercici 2018 un total de 285 sol·licituds per a rebre el servei de mediació, de les quals finalment 246 han acceptat participar en el procés de resolució pacífica de conflictes, amb un 83% de casos resolts favorablement.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, acompanyada pel comissari de la Policia Local, Domingo Adán, i la inspectora Rosana Gallardo, ha fet balanç del servei, que ha atés 27 casos d’àmbit intrajudicial, 106 relacionats amb el terme rural, 106 d’àmbit comunitari i set amb menors.
“Malgrat els bons resultats, no ens quedem ací i sempre avaluem el grau de satisfacció dels usuaris, aconseguint un 59% de gent molt satisfeta, un 35% de veïns satisfets i només un 6% d’insatisfets”, explica Adán.
De l’àmbit judicial s’han rebut sol·licituds d’intervenció en temes com a usurpacions, insults, apropiacions indegudes, amenaces i ocupacions d’habitatges. En l’àmbit rural, són temes relacionats amb l’aigua, animals, neteja de finques, bogues, vegetació, cremes o ruscos, entre altres. Així mateix, a la ciutat les penyes, problemes de convivència entre veïns, insalubritat, sorolls, filtracions d’aigua, animals i lloguers copen els casos. El 97% dels reclamats i reclamants són europeus, sent un 96% d’ells espanyols, amb al voltant d’un 60% d’homes en tots dos casos i un 40 de dones. El rang d’edat se situa entre els 31 i els 65 anys.
Així mateix, en el balanç s’inclou el servei d’atenció a les víctimes d’accidents (Servigrac) ocorreguts a la ciutat en els quals ha intervingut, d’una o d’altra forma, la Policia Local. Mediadors policials són els encarregats de fer aquesta tasca, acompanyant a les víctimes en el procés de recuperació després de l’accident, oferint-los informació i recursos que puguen necessitar. “El seguiment de les víctimes, de com viuen després de l’accident i saber que se senten abrigallades és una preocupació de tot el cos”, explica Adán, qui assegura que “el servei té molt bon acolliment per les víctimes, però també és un motiu de satisfacció i realització per als policies”. Així mateix, destaca que dels 222 expedients, 48 van ser d’accidents de trànsit i altres 143 estan relacionats amb altres incidències, com caigudes, incendis o trasllats per malaltia que van comptar amb la participació de la Policia.
D’altra banda, la Umepol destaca per la seua activitat formativa, que la converteix en tot un referent a nivell mundial. La inspectora Rosana Gallardo ha donat a conéixer els diferents cursos que reben a nombrosos policies de tot el país habitualment, tant de formació semipresencial, contínua o intensiva, així com el curs d’Expert Universitari en Mediació Policial i ha anunciat que s’està dissenyant un nou curs avançat per al proper mes d’abril. A més, ha destacat la unió entre l’Ivaspe, l’Ajuntament i l’UJI per a homologar aquestes formacions. “A tots aquests aspectes se suma l’organització de congressos i la participació en trobades a tot el món, així com el reconeixement d’entitats molt importants, entre les quals s’inclou l’ONU”, apunta i recorda que “hui podem estar segurs que la nostra proposta podria haver impactat en 5.000 policies des de la seua posada en marxa, l’any 2010”. “La mediació policial pretén canviar la societat, creant una policia més psicològica i social, preparada per a la pau, és tot un desafiament i una proposta revolucionària”, assegura.
Per part seua, Gómez ha felicitat la Policia Local pels resultats obtinguts i per tot el treball realitzat al llarg d’aquests anys i ha posat de manifest que “en un any la mediació policial pot estalviar fins a 55.000 euros a l’Administració judicial només a Vila-real, per la qual cosa és molt important per a tots, ja que implica estalviar i resoldre les qüestions amb la paraula, i no en judicis”. “Ser un referent no cau del cel, això és fruit d’un treball incansable i estem molt orgullosos”, conclou.
La mediació policial es posiciona com una via de solució als conflictes privats i resol a Vila-real 83% de casos en 2018 estalviar fins a 55.000 euros a l’Administració judicial només a Vila-real
No comments so far.
Be first to leave comment below.