- 11 Octubre, 2018 -
L’animal ha sigut trobat entre l'assut dels Matxos de Vila-real i el pantanet d'Almassora i se suma a altres com llúdries, genetes, teixons, fagines,...L’animal ha sigut trobat entre l’assut dels Matxos de Vila-real i el pantanet d’Almassora i se suma a altres cón llúdries, genetes, teixons, fagines, raboses i porcs senglars
Vila-real Informació
La constatació d’almenys un exemplar de gat salvatge (Felis silvestris) al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars està demostrant la importància ecològica que està adquirint este espai fluvial gestionat pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Les imatges d’un gat salvatge recorrent la ribera del Millars entre la zona de l’assut dels Matxos de Vila-real i el pantanet d’Almassora se sumen a altres aconseguides fa uns mesos on també es va constatar la presència assídua d’altres xicotets i mitjans carnívors com són les llúdries (Lutra lutra), les genetes (Genetta genetta), els teixons (Meles meles), les fagines (Martes foina), les raboses (Vulpes vulpes) i els porcs senglars (Sus scrofa). El foto parament està donant excel·lents resultats a la desembocadura del Millars. Aquesta tècnica fotogràfica passiva utilitzada per la guarderia del Consorci en col·laboració amb l’ONG valenciana EDC Natura Fundació Omacha està corroborant la presència constant de fauna protegida al llarg i ample del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. La tècnica del foto parament consisteix a ubicar una càmera fotogràfica en un lloc amagat que és capaç de fer fotografies i vídeos dels animals salvatges que passen per davant de l’aparell. El seu funcionament és prou simple, la càmera incorpora un detector de moviment infraroig que activa el disparador de la càmera o la gravació en detectar la presència dels animals.
Gats salvatges a la vora de la Mediterrània
Els gats salvatges són semblants als domèstics encara que hi ha una sèrie de trets que ajuda a diferenciar-los. Són més corpulents i grans. La seua cua és més curta, ampla, molt poblada de pèl, amb unes anelles negres prou definides i extrem rom també negre. Aquests felins salvatges habiten zones boscoses de la muntanya mediterrània i aïllades dels nuclis urbans i l’activitat humana. Aquesta nova presència a la desembocadura del Millars d’un animal salvatge típicament forestal demostra la gran importància que té tot el curs del riu Millars com a “corredor biològic” per a la fauna. Els corredors biològics són passos naturals que connecten diverses regions i faciliten el flux i la interrelació entre espècies. La seua conservació és primordial, ja que evita que les poblacions de fauna resten aïllades. A més els corredors fluvials com el riu Millars permeten a la fauna en moviment salvar obstacles que en moltes ocasions resulten mortals com són les carreteres, les autopistes o les vies del tren. L’ONG EDC Natura Fundació Omacha està realitzant un estudi sobre la presència de xicotets carnívors al Paisatge Protegit de la Desembocadura en col·laboració amb el Consorci riu Millars. Fruit d’aquest estudi han sigut les noves i clares fotografies de gats salvatges, de llúdries, genetes, teixons i fagines.
———
No comments so far.
Be first to leave comment below.