Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
La presència local al Pacte de la Ceràmica beneficia a més de cent emprenedors i 50 empreses amb risc de continuïtat La presència local al Pacte de la Ceràmica beneficia a més de cent emprenedors i 50 empreses amb risc de continuïtat

- 3 Octubre, 2018 -

El consorci ofereix formacions per a treballadors del sector ceràmic que necessiten reciclar-se per a reinserir-se en el mercat La presència local al Pacte de la Ceràmica beneficia a més de cent emprenedors i 50 empreses amb risc de continuïtat

El projecte, en el qual s’integren una quinzena de municipis de la zona, compta amb l’aportació de la ciutat de 40.000 euros per a la contractació de quatre experts i la convocatòria de cursos 

Els serveis de més rellevància són el Punt d’Atenció a Emprenedors (PAE) i el Pla de Suport a la Transmissió d’empreses

Vila-real Informació

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics és un organisme que sorgeix de la iniciativa pública amb la col·laboració d’ens privats i que compta amb quinze municipis consorciats, entre els quals està Vila-real. Les accions en que es duen terme s’han traduït en la localitat en dos serveis de gran rellevància com són són el Punt d’Atenció a Emprenedors (PAE) i el Pla de Suport a la Transmissió d’empreses que han beneficiat un centenar de nous negocis ciutat i a mig centenar d’empreses al llarg dels set anys que porta la ciutat integrada en l’ens. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha fet balanç dels resultats de formar part d’aquest ens juntament amb Arantza Llorente, una de les dues tècniques contractades per a l’assessorament i atenció als treballadors i emprenedors i negocis de la zona.

Ochando recorda la situació de l’equip de govern en 2011, amb més de 6.000 aturats i “ajudes que passaven de llarg” i destaca que “amb molt d’esforç i ajuda del Govern del Botànic hem aconseguit revertir la situació”. Tampoc oblida el paper que ha exercit en tot aquest procés el fet de formar part del Pacte de la Ceràmica, del qual va ser precurssor   Pasqual Batalla. “Aquesta inversió ha revertit en la consecució de recursos per a formació, emprenedoria i ocupació”, explica l’edil, al mateix temps que recorda que “actualment aportem 40.000 euros al consorci”.

Gràcies a aquesta aportació, l’ens compta a Vila-real amb quatre treballadors situats a Efecte Vila-real, dues tècniques i dues persones en pràctiques mitjançant un conveni amb la Universitat Jaume I (UJI). “El Punt d’Atenció a Emprenedors (PAE) i el Pla de Suport a la Transmissió d’empreses són els dos principals projectes en els quals se centren aquests tècnics”, explica l’edil, que destaca el funcionament del servei.

“El PAE compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia, que pretén fomentar la cultura emprenedora i potenciar la competitivitat de les empreses, mitjançant l’assessorament als emprenedors, als qui acompanya en tot l’itinerari de la creació de la seua pròpia empresa fins a la consolidació del projecte empresarial i ajuda a aquells que ja tenen el projecte en marxa però necessiten una ajuda extra”, apunta.

En total, des de 2011 s’han atès unes 300 persones a Vila-real, de les quals 90 s’han donat d’alta en el servei i en el que va d’any s’ha rebut un centenar d’emprenedors en el PAE, dels quals una vintena finalment s’han sumat a la iniciativa. “A nivell del consorci, han sigut 866 persones i negocis atesos, dels quals finalment 230 s’han donat d’alta”, manifesta Llorente.

D’altra banda, el Pla de Suport a la Transmissió d’empreses cerca assegurar la continuïtat d’empreses viables en perill de desaparèixer per problemes no econòmics, com la falta de relleu generacional o un canvi d’orientació professional, oferint als emprenedors “una alternativa per a no haver de començar des de zero i evitant la pèrdua de llocs de treball”. “Aquest servei, pioner a la Comunitat Valenciana, compta amb el suport del Ministeri d’Economia, la Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitja Empresa (CEPYME), la Conselleria d’Economia i la Federació Valenciana d’empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA)”, assegura Ochando, “des de la seua engegada en 2017, s’ha contactat amb 80 empreses de Vila-real i 50 s’han adherit al pla”. La tècnica del Pacte indica que “a nivell global, han sigut més de 200 les empreses contactades, de les quals 136 han sigut visitades, ja que la nostra funció és posar en contacte negocis en traspàs amb emprenedors perquè prenguen les regnes”.

Al marge d’aquests serveis, el consorci ofereix també cursos de formació, en col·laboració amb la patronal, per a treballadors del sector ceràmic que necessiten reciclar-se a nivell professional per a reinserir-se en el mercat laboral. “Només en l’últim curs que hem oferit sis de les 11 persones que van assistir van trobar feina posteriorment, per açò considerem que es pot fer un balanç molt positiu del fet de formar part del Pacte, ja que ha incidit positivament en la recuperació econòmica de Vila-real en els últims anys, convertint-nos en un referent”, conclou Ochando.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *