- 17 Novembre, 2023 -
La nova zona humida artificial de 1200 metres quadrats ubicada a la vora de l’à rea recreativa de Carnissers, comença a atraure a les primeres...La nova zona humida artificial de 1200 metres quadrats ubicada a la vora de l’à rea recreativa de Carnissers, comença a atraure a les primeres aus
Vila-real Informació
L’última llacuna artificial del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha complit 1 any de vida des de la seua construcció. La nova zona humida de 1200 metres quadrats s’ubica en el marge dret del Millars, a pocs metres de l’à rea recreativa del camà Carnissers del terme de Borriana.
El projecte té com a objectiu la naturalització de l’espai perquè puga ser usat per diverses espècies d’aus limÃcoles i aquà tiques una vegada es complete el procés de naturalització.
En una segona fase es procurarà adaptar la zona per a l’observació d’aus d’una forma senzilla. El Servei de Guarderia Rural del Consorci riu Millars ja ha pogut constatar la presència de diverses espècies de fauna en la llacuna com és el martinet comú (Ardeola ralloides) o l’esplugabous (Bubulcus ibis) a més d’alguna rabosa que aprofita la llacuna per a beure.
La naturalització de la llacuna
La previsió que fan els tècnics del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars és que hauran de passar diversos anys perquè la llacuna estiga envoltada de vegetació i puga permetre l’establiment de les potencials espècies aquà tiques. Fa uns mesos es van plantar diverses espècies al voltant de la llacuna com són à lbers blancs (Populus alba), gatells (Salix atrocinerea), sà lics (Salix purpurea) i tamarius africans (Tamarix africana) amb l’objectiu d’accelerar el procés de naturalització de la quarta llacuna.
La finalitat és assolir un nou ecosistema de zona humida que compta amb una là mina d’aigua d’entre 40 i 50 centÃmetres i permeta la nidificació i observació d’aus com els anà tids, les limÃcoles i altres espècies i aixà reduir la pressió humana de la zona de les Goles.
No comments so far.
Be first to leave comment below.