Diumenge, 24 de Novembre, 2024  |  
Vila-real licita l’obra de l’alqueria de Botànic Calduch per a convertir-la en seu veïnal  Vila-real licita l’obra de l’alqueria de Botànic Calduch per a convertir-la en seu veïnal 

- 10 Juny, 2022 -

La restauració de l'immoble, amb un cost de 182.000 euros, s'integrarà en el projecte que ja està en execució per a completar la zona... Vila-real licita l’obra de l’alqueria de Botànic Calduch per a convertir-la en seu veïnal 

La restauració de l’immoble, amb un cost de 182.000 euros, s’integrarà en el projecte que ja està en execució per a completar la zona enjardinada. Açò suposa una nova fase del projecte, de manera que es culminarà un nou pulmó verd de la ciutat, conformat per més de 7.500 metres quadrats de jardí.

Vila-real Informació

El projecte de rehabilitació de l’alqueria de Botànic Calduch està ja en fase de licitació a fi de recuperar aquesta edificació i integrar-la en la nova zona enjardinada que l’Ajuntament de Vila-real executa en aquests moments a l’entorn del carrer Corts Valencianes. Tal com va anunciar l’alcalde, José Benlloch, en l’inici dels treballs per a completar el jardí de Botànic Calduch, la restauració d’aquesta edificació tradicional suposa una nova fase del projecte, de manera que, a més de culminar aquest nou pulmó verd de la ciutat, conformat per més de 7.500 metres quadrats de jardí, també s’habilitarà una seu per a l’associació de veïns del barri.

La Regidoria de Territori que dirigeix l’edil Emilio M. Obiol ha licitat els treballs de rehabilitació de l’alqueria per un import de 182.248 euros que, sumats als 126.000 euros de l’obra que en aquests moments està en execució per a finalitzar l’enjardinament dels solars de Botànic Calduch, suposen més de 300.000 euros per a “fer possible un projecte molt demandat pels veïns del barri, i que solucionarà un altre dels empastres heretats de l’anterior equip de govern del PP”, com assenyala el regidor.

El projecte contempla, segons consta en la memòria constructiva, una rehabilitació integral per a solucionar l’estat de conservació deficient de l’immoble, a més de la urbanització de l’entorn de l’alqueria per a integrar-la en tota la zona verda que està en procés de construcció. L’alqueria a rehabilitar ocupa una superfície d’aproximadament 75 metres quadrats de planta i la zona a condicionar té una superfície de 650 metres quadrats.

La intervenció arquitectònica prioritzarà la recuperació de l’aspecte original de l’alqueria, amb la construcció d’una nova coberta que detinga la deterioració de l’interior de la construcció i la conservació i consolidació dels paraments verticals exteriors, així com recuperar els antics elements de la fusteria, per a oferir una imatge del conjunt que respecte la seua història i aspecte original. A més, se seguiran criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. L’entorn de l’edificació també s’enjardinarà i es dotarà amb mobiliari urbà, amb els mateixos criteris de jardí mediterrani que s’estan seguint en el projecte que en aquests moments es duu a terme per a completar el jardí de Botànic Calduch. Cal recordar que l’alqueria s’enclava dins d’una illa d’un total de 7.592 metres quadrats, dels quals 4.276 metres quadrats ja es troben enjardinats i 3.315 metres quadrats estan ara en procés d’adequació.

Com va recordar l’alcalde en la presentació del projecte per a completar la zona verda, la part del jardí que ja està urbanitzada “és un exemple clar de l’urbanisme del PP, que en 2010 va ocupar el terreny i va construir el jardí sense pagar al propietari”. En aquests moments, l’actual equip de govern continua lluitant en els tribunals després que una sentència dictara que l’Ajuntament havia de retornar el jardí al propietari del terreny. Benlloch recorda a més que “quan vam arribar al govern, la part de terreny sobre la qual ara construirem aquesta zona de jardí mediterrani i rehabilitarem l’alqueria no era de propietat municipal, i va ser aquest equip de govern el que va aconseguir un acord amb els propietaris per a pagar prop d’un milió d’euros en quatre anys i poder completar la construcció de la zona verda”.

Ara que el terreny ja és de titularitat municipal, l’Ajuntament executa aquest projecte sobre tres eixos principals: la creació de més places d’aparcament -prop de 40- per a donar resposta a les necessitats dels veïns; la creació d’un parc amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica que siga un espai de reunió i convivència per als veïns i veïnes; i la rehabilitació de l’alqueria, una edificació de pedra d’estil tradicional, que es convertirà en la seu de l’associació de veïns.

Les empreses interessades a optar a la rehabilitació de l’alqueria tenen fins al 4 de juliol per a presentar les seues propostes.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *