- 29 Maig, 2016 -
A la memòria destaquen l'atenció a la dependència i a la infància com a principals "preocupacions"Vila-real Informació
La Regidoria de Serveis Socials va realitzar en 2015 prop de 7.000 hores d’atenció domiciliària a persones dependents, amb una inversió de 110.000 euros. Així es desprén de la memòria de l’àrea que dirigeix Sabina Escrig, entre les competències de la qual destaquen l’atenció a la dependència i a la infància, adolescència i família. “L’atenció a la dependència i a la infància són una de les nostres principals preocupacions i a elles hem destinat bona part dels esforços de Serveis Socials en 2015”, assenyala Escrig, qui recorda que “afortunadament, el canvi en la Generalitat ens permet comptar amb un govern autonòmic que, igual que l’Ajuntament de Vila-real, també aposta per les persones, amb mesures de gran importància com l’eliminació dels copagaments a la dependència”.
Dades memòria
En l’àmbit municipal, les dades de la memòria de Serveis Socials revelen que el Servei d’Ajuda a Domicili ha atès 31 famílies -29 del sector de la tercera edat, una per discapacitat i una altra a nivell infantil-, a les quals s’han destinat prop de 7.000 hores, amb un cost de 110.069 euros, dels quals la Generalitat va aportar 43.155 euros. Un altre dels serveis que ofereix l’àrea són el programa Major a casa, que ha cobert 20 places en 2015, sense llistes d’espera; també s’han registrat 39 sol·licituds de teleajuda domiciliària i s’han computat 79 usuaris en el servei de teleassistència.
D’altra banda, el Servei Municipal d’Atenció a la Dependència ha registrat 129 noves sol·licituds, ha realitzat 157 informes i ha revisat el grau i nivell de dependència de 37 persones, així com el Pla Individual d’Atenció (PIA) de 22 veïns. Les actuacions en matèria de dependència es completen amb els cursos de formació per a persones cuidadores impartits per la regidoria, tant en l’àmbit de menors amb discapacitat com per a dependència derivada de l’edat.
Família i infància
En l’àmbit de família i infància, els Serveis Socials tenen entre les seues principals prioritats l’atenció a famílies amb menors en situació de risc, mitjançant la realització d’entrevistes, visites domiciliàries i treball en xarxa amb professionals. “Els menors són el sector de la població més vulnerable i, per això, és fonamental treballar des de totes les perspectives per a garantir el seu benestar, no solament quan es presenta un problema, sinó sobretot per a prevenir-lo. Per això, és també molt important el treball d’informació i assessorament socioeducatiu que realitza el Seafi (Servei especialitzat d’atenció a la família i a la infància), amb 534 intervencions i 13 sessions de treball en els centres educatius en 2015”, detalla Escrig, qui incideix en el caràcter “inclusiu” de les diferents polítiques i serveis implementats pel departament en matèria d’infància i dependència.
Baix aquesta premissa s’engloben també iniciatives com el projecte educatiu de caràcter lúdic i preventiu Promou, que ha atès 16 menors, o l’Aplec de Temps Lliure, que ha comptat amb 465 participants, entre les edicions de l’estiu i de Nadal, que es va incorporar per primera vegada en 2015, amb servei de menjador en totes les campanyes. A aquestes activitats i serveis se sumen iniciatives com el centre de dinamització social Ziga-Saga, el Centre de Dia d’Inserció Sociolaboral Espardenyers o el programa per a garantir el dret a l’educació i prevenir l’absentisme escolar
No comments so far.
Be first to leave comment below.