- 5 Octubre, 2020 -
El mocador solidari es pot adquirir, per un donatiu de 3 euros, en 45 diferents locals de Vila-real com a farmàcies, perruqueries, joieries, floristeries,...El mocador solidari es pot adquirir, per un donatiu de 3 euros, en 45 diferents locals de Vila-real com a farmàcies, perruqueries, joieries, floristeries, papereries, fleques i botigues de roba. 92 persones han rebut atenció social per part de l’AECC, 39 persones han rebut ajuda econòmica i 14 s’han beneficiat del préstec de material ortopèdic i tres serveis d’assessoria laboral-jurídica
Vila-real Informació/S.N.
Octubre és el mes de conscienciació del càncer per excel·lència però malauradament enguany la tradicional marxa que acull Vila-real any rere any per recaptar fons per a lluitar contra la malaltia de la mà de l’Associació Espanyola contra el Càncer no podrà celebrar-se per la situació sanitària i per això l’entitat junt amb l’Ajuntament han preparat una nova iniciativa que tindrà lloc el pròxim 19 d’octubre amb la col·laboració dels comerços locals.
El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, el president de l’AECC de Vila-real, Paco Bielsa i la vicepresidenta, Manoli Fuentes, han presentat aquest matí, en roda de premsa, la iniciativa promoguda per l’associació, en la qual es convida a tota la ciutadania a vestir de rosa els seus balcons, amb el mocador solidari de l’AECC. “Ja que no podem realitzar la tradicional marxa solidària, hem decidit dur a terme aquesta iniciativa, perquè pensem que és la millor manera de mostrar empatia cap a les persones que estan patint aquesta malaltia, als seus familiars i a les persones que col·laborem de manera voluntària”, ha explicat el president de l’AECC, Paco Bielsa. El mocador solidari es pot adquirir, per un donatiu de tres euros, en 45 diferents locals de Vila-real com a farmàcies, perruqueries, joieries, floristeries, papereries, fleques i botigues de roba.
Enguany s’hauria celebrat la huitena edició de la marxa solidària contra el càncer, però a causa de les circumstàncies actuals ocasionades per la COVID-19, l’AECC ha decidit adaptar-se a la nova normalitat i realitzar una iniciativa diferent i accessible a tota la població. “Des de l’Ajuntament, i malgrat la situació difícil que estan travessant les entitats socials, volem continuar mostrant el nostre suport a l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Vila-real, per la seua gran labor solidària i per adaptar-se a la nova situació a través d’aquesta iniciativa”, ha incidit Álvaro Escorihuela, regidor de Serveis Socials. L’Ajuntament de Vila-real, des de 2016, continua col·laborant amb l’AECC a través del conveni anual, valorat en 20.000 euros, destinats als diferents serveis, activitats i accions socials que duen a terme. Bielsa per la seua part ha destacat que la fita es commemora en octubre, ja que coincideix amb el Dia contra el Càncer de Mama. “Sempre hem optat per aquest mes perquè és el càncer més usual i també perquè les dones són les majors cuidadores dels pacients oncològics”. Lamenta que la situació sanitària ha fet impossible celebrar la marxa però que calia urgentment una iniciativa com aquesta, ja que l’AECC de Vila-real està sota mínims. Destaca els serveis que presta l’entitat com l’Atenció telefònica als pacients i el servei a l’Hospital de la Plana, ‘Primer impacto’, que s’intentarà reprendre el més prompte possible. “Ens hem inspirat en una iniciativa similar que va tindre lloc a Valladolid. Una mocadorada és un gest barat i el donatiu són tres euros, i fer-ho a través del balcó és una manera de mostrar empatia”.
A Vila-real, segons l’últim balanç de l’associació, 92 persones han rebut atenció social per part de l’AECC, 39 persones han rebut ajuda econòmica i 14 s’han beneficiat del préstec de material ortopèdic i tres serveis d’assessoria laboral-jurídica.
El testimoni de Manoli Fuentes
La vicepresidenta de l’entitat pateix des de fa tres anys aquesta malaltia. “El nostre objectiu, a més realitzar aquesta acció social, també és fer una crida perquè les persones que encara no coneguen els nostres serveis sàpien que podem oferir-los informació i ajuda en cas que ho necessiten” Fuentes ha apuntat la important despesa econòmica que els malalts de càncer han d’assumir en moltes ocasions.
Aquesta entitat social, pese que en aquests moments no pot oferir l’atenció presencial habitual, continua realitzant el seu programa de primer impacte i atenció personalitzada per via telefònica (609 292333 ó 964 912727).
No comments so far.
Be first to leave comment below.