- 7 Juny, 2017 -
Benlloch ha exposat el treball local realitzat per convertir la població en una 'smart city'Màlaga ha sigut avui seu del vuitè fòrum internacional d’Intel·ligència i Sostenibilitat, una de les trobades més importants en el desenvolupament de ciutats intelligents, on ha estat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, per a exposar l’experiència local com a ciutat innovadora i el treball per convertir la població en una ‘smart city’. L’alcalde ha explicat que la ciutat ha treballat molt en els últims anys, no solament des de l’Ajuntament sinó també, i sobretot, des dels sectors socials i econòmics, per a crear un ecosistema innovador, a través d’una aliança amb la societat, afavoridor del talent i de l’emprenedoria; i ha exposat l’esforç dels ens locals per a “canviar el xip” després de l’esclat de la crisi econòmica. Les oportunitats de finançament, l’obtenció de fons europeus, les solucions més avançades d’eficiència energètica, l’urbanisme sostenible, la gestió de la mobilitat o la innovació en l’Administració local són alguns dels aspectes que aborda el fòrum.
Vila-real Informació
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en Green Cities, el vuitè fòrum internacional d’Intel·ligència i Sostenibilitat de Màlaga i una de les trobades més importants en el desenvolupament de ciutats intel·ligents, per a exposar l’experiència de Vila-real com a ciutat innovadora i el treball local per convertir la població en una ‘smart city’. Benlloch, recentment designat president de la Xarxa valenciana de Ciutats per la Innovació, ha compartit taula de debat amb altres alcaldes i alcaldesses de municipis vinculats amb la innovació com el primer edil de Màlaga, Francisco de la Torre, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, o el primer edil de Sevilla, Juan Espadas. Miguel Anxo (Pontevedra), Elena Nevado (Càceres), Javier Márquez (Jaén) i Alfredo Zegarra, alcalde de la Municipalitat Provincial d’Arequipa (Perú) completen la taula d’alcaldes de la trobada internacional.
Benlloch ha desgranat les iniciatives que la ciutat de Vila-real ha vingut desenvolupant en els últims anys amb l’objectiu de convertir-se en una ciutat intel·ligent i consolidar la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació, així com l’establiment de xarxes de col·laboració amb el teixit empresarial i associatiu del municipi. “Vila-real ha treballat molt en els últims anys, no solament des de l’Ajuntament sinó també, i sobretot, des dels sectors socials i econòmics, per a crear un ecosistema innovador, a través d’una aliança amb la societat, afavoridor del talent i de l’emprenedoria. Volem seguir avançant en aquesta camí i participar en un fòrum internacional de l’envergadura de Green Cities és un orgull i una oportunitat de seguir consolidant el nostre projecte”, detalla Benlloch. L’alcalde ha exposat l’esforç local per a “canviar el xip” després de l’esclat de la crisi econòmica, a través de les quatre marques de ciutat: de la Ciència i la Innovació, Educadora, de la Salut i l’Esport, i de Congressos, Festivals i Esdeveniments.
El fòrum internacional Green Cities, en la seua vuitena edició, aborda el lideratge municipal per assolir entorns més eficients i sostenibles. Amb aquest objectiu, la trobada promou durant dos dies l’intercanvi d’experiències i coneixement al voltant del desenvolupament de ciutats intel·ligents per part d’institucions, empreses i entitats de diferents àmbits i punts del món. Per això, el fòrum s’articula en grans eixos, com Governança, Edificació, Transformació Digital, Smart Cities, Energia, Finançament i Mobilitat.
Un laboratori de nous productes i serveis o una trobada d’innovadors públics són algunes de les activitats de la trobada, que coincideix per primera vegada amb Hi!Drone Technology, primer saló de tecnologies dron cent per cent professional d’Andalusia. Des de 2010, el fòrum Green Cities ha convocat més de 900 ponents internacionals, prop de 500 expositors i 28.000 visitants.
“És una ocasió única i una oportunitat que no podem desaprofitar per conéixer el treball que s’està realitzant en altres municipis, les novetats d’empreses i institucions en aquest sector, establir sinergies i també compartir la nostra experiència amb altres poblacions a les quals puguem servir d’exemple. Col·laborar, en definitiva, per a dissenyar un entorn urbà més eficient i amb major qualitat de vida per als ciutadans”, agrega l’alcalde, qui recorda l’estreta col·laboració existent ja amb la ciutat de Màlaga a través de la fira d’innovació Destaca i el Fòrum Transfiere malagueny. Les oportunitats de finançament, l’obtenció de fons europeus, les solucions més avançades d’eficiència energètica, l’urbanisme sostenible, la gestió de la mobilitat o la innovació en l’Administració local són alguns dels aspectes que aborda el fòrum Green Cities.
No comments so far.
Be first to leave comment below.