- 21 Novembre, 2020 -
El Museu a l'aire lliure de la ciutat suma un nova obra amb el segell d'Anna Dobón on es plasma l’ecosistema del paratge protegit...La intenció del departament de Patrimoni és poder editar en un futur un llibre a manera de catàleg de les diferents obres murals que decoren la ciutat
El Museu a l’aire lliure de la ciutat suma un nova obra amb el segell d’Anna Dobón on es plasma l’ecosistema del paratge protegit
Vila-real Informació
La il·lustradora vila-realenca Anna Dobón ha estampat el seu segell personal en un nou mural del projecte d’Street Art del departament de Patrimoni, un museu a l’aire lliure que suma ja nou pintures murals d’artistes reconeguts en l’àmbit internacional. El treball, amb el lema ‘Cuida el riu, el Millars està viu’ vol ser una pintura al·legòrica del riu Millars i el seu ecosistema, sense oblidar els seus usos socials, i se situa precisament en una de les ‘portes’ al paisatge protegit, en l’encreuament entre el carrer Encarnació i el camí Vell Castelló-Onda.
El mural d’Anna Dobón, de colors vius i formes senzilles, culmina el projecte de millora de la seguretat viària i embelliment urbà al carrer Encarnació, on es va construir en 2019 una rotonda de regulació del trànsit, a més dels treballs d’adequació del polígon de Molí Nou, pròxim a la zona. Per a això, l’artista ha comptat amb un gran llenç d’uns 15×4 metres, corresponents a la paret mitgera de l’habitatge derrocat per a fer possible el projecte de regulació i seguretat viària. En el mural, Dobón plasma l’ecosistema del Millars, amb la presència de barbs, oriols, pixaví, lliris grocs o dents de lleó, entre altres elements.
“És un homenatge al nostre paisatge més estimat, el Millars, un enclavament ric en biodiversitat que està viu i que devem, entre tots, cuidar. D’ací el lema que acompanya la pintura: “Cuida el riu, el Millars està viu”, assenyala el regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol, qui recorda que el mural culmina el projecte de seguretat viària i embelliment urbà d’un dels accessos de la ciutat més transitats. “Està, a més, a escassos metres del nostre riu, amb la qual cosa exerceix també de porta d’entrada a un paisatge que, per a tots els vila-realencs és d’una gran emotivitat”, agrega.
El mural al·legòric del Millars se suma als vuit projectes d’art urbà que, fins al moment, conformen el Museu a l’aire lliure de Vila-real, la majoria d’ells inclosos en la mostra Test. El recorregut d’art urbà inclou obres de prestigiosos artistes internacionals com Escif, Sam 3, Borondo, Pantone, 3TTMan, Hyuro o Mohamed L’Ghacham. A aquestes obres d’Street art se suma el mural de Quique al carrer del Pare Fortunyo i, ara, l’obra d’Anna Dobón.
“Comptem a Vila-real amb algunes de les signatures més rellevants de l’art urbà internacional; una iniciativa que ha configurat un autèntic Museu a l’aire lliure que ens situa com a referència en aquest tipus d’art mural”, agrega Obiol. La intenció del departament és poder editar en un futur un llibre a manera de catàleg de les diferents obres murals que decoren la ciutat.
No comments so far.
Be first to leave comment below.