Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
El Paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars-Fauna en 330 fotografies El Paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars-Fauna en 330 fotografies

- 22 Abril, 2017 -

La guia visual ha sigut presentada per Julio García en el Simposi Internacional de Natura i Fotografia El Paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars-Fauna en 330 fotografies

Vila-real Informació

Paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars-Fauna‘ és el títol de la nova guia que acaba de presentar-se al Termet de Vila-real durant la primera jornada del Simposi Internacional de Natura i Fotografia 2017. L’obra, principalment visual, incorpora més de 330 fotografies al llarg de poc més de 100 pàgines. El llibre dirigit i dissenyat pel president de l’ONGD EDC Natura-Fundació Omacha, Julio García Robles, està destinat principalment a un públic jove i preocupat per la conservació de la fauna d’aquesta extraordinària zona humida castellonenca. La guia ha tardat més de 2 anys en acabar-se a conseqüència de l’enorme dificultat a l’hora de fotografiar a bona part de les espècies presents en l’espai protegit. Moltes de les imatges, principalment la dels xicotets carnívors, s’han aconseguit des d’un hide, un amagatall des d’on el fotògraf s’amaga i dispara la càmera quan passen per davant aquestes espècies.  La guia aconsegueix mostrar 320 espècies, algunes conegudes però moltes altres desconegudes per a la gran majoria de la gent . “Hem treballat diverses persones durant més de dos anys utilitzant tècniques diferents com són la fotografia des de ‘hide’ un amagatall des d’on fer fotos a la fauna sense que ens vegen, l’observació en el camp i el foto trampeig“, explica Julio García, fotògraf de natura i autor principal de la guia.

Una guia amb espècies autòctones i exòtiques

Geneta-fotografiada-amb-la-tècnica-del-foto-trampeigPaisatge protegit de la desembocadura del riu Millars-Fauna és a una actualització d’altres treballs realitzats anys enrere per l’Associació EDC Natura-Fundació Omacha a l’espai protegit de la desembocadura del riu Millars. Treballs tan laboriosos com aquest necessiten actualitzar-se contínuament per tal d’incorporar noves espècies o corroborar la desaparició d’unes altres. “Per a sorpresa nostra hem trobat un increment d’algunes espècies de fauna i una disminució d’altres. Per exemple podem destacar la presència de la fagina, de nombroses genetes i de la llúdria que sabem que està present pels rastres que deixa però no hem acosenguit fotografiar-la.

També hem pogut constatar la disminució important d’aus granívores i cantores com les caderneres, els verderols i els gafarrons. Les rates penades també hi han disminuït molt al paratge. Hi ha un aspecte que cal tenir en compte com és el canvi de reg a manta a degoteig en els tarongerars amb la consegüent desaparició de moltes plantes que alimenten aquestes aus i l’ús abusiu d’insecticides podrien ser la causa de la desaparició tant d’aus com de rates penades“, adverteix García Robles.

Julio-García-Robles-presenta-la-Guia-en-el-Termet-de-Vila-rea-1lLa guia és principalment visual i està dividida en taxons. El lector trobarà una diferència clara entre les espècies comunes, les que es troben en descens, les rares i les invasores. Malauradament tres espècies invasores i nocives per a l’ecosistema del riu Millars com són el visó americà, el cranc roig i la tortuga d’orelles roges continuen la seua expansió pel paratge protegit sense cap tipus de control.

El Consorci riu Millars i la guarderia rural han participat activament tant en els treballs de camp per a localitzar les espècies com en el subministrament de les dades necessàries sobre els censos de fauna.  Paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars-Fauna s’ha presentat de manera oficial durant el primer dia de Simposi Internacional de Natura i Fotografia al paratge del Termet de Vila-real, precisament en la seu del Consorci riu Millars.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *