- 8 Novembre, 2024 -
Preveu a més accions informatives per als pares sobre diferents matèries relatives a l'assetjament escolar, ciberassetjament, seguretat en xarxes socials…, si bé, aquestes hauran...La primera de les sessions d’aquesta nova campanya s’ha realitzat aquest dilluns 4 de novembre en el col·legi Fundació Flors
Vila-real Informació
La Policia Local de Vila-real inicia una nova campanya del projecte Convivència a les Aules per a aquest curs, un programa que va dirigit als estudiants de secundària i que té com a principal objectiu la prevenció de casos d’assetjament escolar i ciberassetjament, així com informar sobre seguretat en xarxes socials. Aquesta acció formativa va dirigida especialment als joves que cursen 1r i 3r d’ESO, encara que també es realitzen xarrades a petició dels centres educatius quan detecten la necessitat per a ajudar a afrontar possibles conflictes.
La campanya Convivència a les Aules preveu a més accions informatives per als pares sobre diferents matèries relatives a l’assetjament escolar, ciberassetjament, seguretat en xarxes socials…, si bé, aquestes hauran de ser sol·licitades també pels centres escolars o associacions de pares i mares d’alumnes.
Des de Policia Local de Vila-real expliquen que l’objectiu és “visibilitzar un problema existent i en auge des de la prevenció i la conscienciació de tots els agents que participen, dotant-los d’eines que els permeten poder enfrontar-se a una situació tan difícil com és l’assetjament escolar”. “El nostre objectiu és despertar en tots nosaltres el compromís d’intentar acabar amb aquesta mena de conductes que es produeixen dins i fora dels nostres centres educatius, i amb la ferma convicció que la nostra indiferència ens fa còmplices”, asseguren.
El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Toni Marín, ha valorat la labor que la Policia Local realitza en matèria de formació i de manera especial en l’àmbit de la mediació i la prevenció de conflictes. “Aquesta altra manera de fer policia que tenen els nostres agents es tradueix en projectes tan interessants com el programa de Convivència a les Aules, que ens permet abordar des de la conscienciació i la informació una problemàtica que per desgràcia hui dia és present en la nostra societat”, ha asseverat el regidor. Marín ha reiterat la voluntat de l’equip de govern de continuar apostant per les unitats i equips específics de la Policia Local que “fan que tinguem una Policia referent en àmbits com la mediació i la formació”.
Des de la Policia Local reconeixen que la realitat social ha obligat a adaptar aquest programa a les noves formes d’assetjament com és el ciberassetjament, i “és ací on des de Policia Local de Vila-real volem prestar especial interés a totes aquestes noves conductes que els joves duen a terme, fent un mal ús de les noves tecnologies”. Així mateix, també s’aborden qüestions com les agressions sexuals, informant els alumnes de 3r d’ESO sobre el context social i jurídic que suposen aquestes conductes.
L’acció formativa s’imparteix per funcionaris policials que a més de la preparació necessària i específica que es requereix, tenen una especial sensibilitat pel tema que ens ocupa, formant part de l’Equip de Convivència a les Aules de manera voluntària. Prova d’això és el Premi d’Infància 2012 de la Comunitat Valenciana, que es va atorgar a la Policia Local de Vila-real pel projecte de Convivència a les Aules, premi que concedeix la Generalitat Valenciana.
La primera de les sessions d’aquesta nova campanya s’ha realitzat aquest dilluns 4 de novembre en el col·legi Fundació Flors.
No comments so far.
Be first to leave comment below.