Dissabte, 23 de Novembre, 2024  |  
Conselleria tria el polígon de la carretera d’Onda per a implantar un projecte pilot de millora de la mobilitat Conselleria tria el polígon de la carretera d’Onda per a implantar un projecte pilot de millora de la mobilitat

- 24 Maig, 2021 -

En juny es plançaran encuestas per a empreses i personal treballador i visitant de l'àrea industrial amb l'objectiu de realitzar el diagnòstic. El regidor... Conselleria tria el polígon de la carretera d’Onda per a implantar un projecte pilot de millora de la mobilitat

La Conselleria de Política Territorial ha triat aquesta zona industrial com a representativa de la província per a elaborar un estudi i identificar projectes que fomenten la mobilitat sostenible de treballadors i visitants. En juny està previst el llançament de les enquestes de mobilitat dirigides tant a persones empresàries com personal treballador i visitant de l’àrea industrial amb l’objectiu de realitzar el dia

El regidor de Territori ha assenyalat com a accions “ineludibles” la cerca de “una solució de mobilitat per a salvar l’AP-7 amb una passarel·la per a vianants i bicicletes al costat de l’actual pont

Vila-real Informació

El polígon de la carretera d’Onda, situat a l’entorn de la CV-20, serà objecte d’estudi per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a la redacció d’un pla que garantisca una mobilitat sostenible tant de treballadors com de visitants en aquesta zona industrial. Vila-real ha sigut triat com a municipi representatiu de la província de Castelló per a la redacció d’aquest Pla de Mobilitat per part de la Conselleria, un document que servirà com a exemple per a altres municipis i altres àrees industrials. Així, ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha destacat que “el polígon de la carretera d’Onda és una de les àrees d’oportunitat més importants de la província de Castelló, per la seua ubicació estratègica, les seues possibilitats de desenvolupament i la potència de les seues empreses”. Segons Obiol, “la Conselleria és conscient d’això i per aquest motiu ha triat la zona industrial de la CV-20 com a representativa de la província per a dur a terme aquest projecte pilot de plans de mobilitat”.

Així, la Generalitat sufragarà la redacció d’aquest estudi que “pretén ser un instrument de planificació estratègica a mitjà i llarg termini per a definir, entre tots els agents presents en l’àrea industrial així com les administracions competents, entre les quals destaca l’Ajuntament de Vila-real, com volem moure’ns per a accedir a aquest centre de treball des d’una òptica de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”, tal com ha assegurat la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, en una missiva dirigida al consistori.

Des de la Conselleria s’han posat a la disposició de l’Ajuntament “per a la identificació conjunta dels objectius i les propostes d’actuació del Pla de Mobilitat, enfocades a situar l’àrea industrial de la CV-20 com a referent en matèria de planificació de la mobilitat”.

En aquest sentit, el regidor de Territori ha assenyalat com a accions “ineludibles” la cerca de “una solució de mobilitat per a salvar l’AP-7 amb una passarel·la per a vianants i bicicletes al costat de l’actual pont”, entre altres qüestions. Obiol ha recordat que gràcies a l’obtenció d’una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), ja s’ha executat un projecte de modernització d’aquesta zona industrial de la CV-20, amb la construcció d’un carril bici, “però ara seria necessari definir nous projectes de connexió i millora per a facilitar la mobilitat sostenible en tot el polígon”.

Segons ha informat la Conselleria en l’escrit remés al consistori, “durant el mes de juny està previst el llançament de les enquestes de mobilitat dirigides tant a persones empresàries com personal treballador i visitant de l’àrea industrial amb l’objectiu de realitzar el diagnòstic de la mobilitat en aquesta zona d’activitat econòmica”.

Cal recordar que aquest projecte pilot s’emmarca en la Llei 06/2011 de Mobilitat de la Comunitat Valenciana. Segons la Conselleria, “un dels entorns més complexos per a aconseguir els objectius d’aquesta llei són les àrees d’activitat econòmica (polígons industrials, parcs empresarials, parcs tecnològics, etc.) perquè no solen estar contigües als teixits urbans residencials i habitualment compten amb xarxes de transport públic que no donen resposta a les necessitats de les persones treballadores”. Així mateix, “la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana no és aliena a aquesta problemàtica i en aquest sentit estableix que una de les funcions de les Entitats de Gestió i Modernització d’aquestes àrees industrials és col·laborar amb els ajuntaments en l’elaboració de plans de mobilitat sostenible per a personal treballador i visitant”.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *