Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
El TSJ condemna a Conselleria a pagar 203.400 euros als pares d’un bebè que va morir durant el part a La Plana El TSJ condemna a Conselleria a pagar 203.400 euros als pares d’un bebè que va morir durant el part a La Plana

- 17 Novembre, 2017 -

La sentència arreplega que a la dona encinta se li va fer una "inefectiva maniobra de Kristeller inadequadament indicada" El TSJ condemna a Conselleria a pagar 203.400 euros als pares d’un bebè que va morir durant el part a La Plana

Vila-real Informació

“El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat a la Conselleria de Sanitat a indemnitzar amb 203.400 euros a uns pares per la defunció de la seua filla nounada durant el part en l’Hospital de la Plana per per realitzar-li una maniobra ‘inadequada’ . Així ho arreplega un comunicat emès per Efe on explica la sentència en aquest cas de presumpta negligència.

El comunicat contínua dient que “la sentència de la Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV resol un recurs interposat pels pares per una desestimació de la reclamació de responsabilitat patrimonial davant la Conselleria de Sanitat. Segons la sentència feta pública per l’associació del Defensor del Pacient, l’atenció mèdica rebuda per la pacient quan es va posar de part no va ser -lex-artis-, açò és, -no va ser adequada per a tractar a la pacient-. La resolució judicial, que condemna en costes a l’administració hospital-planaautonòmica, explica que la dona, que havia tingut un altre part per cesària anterior, va acudir a l’hospital el 15 de desembre de 2011 després d’iniciar el part espontàniament. Allí, se li va practicar una -inefectiva maniobra de Kristeller inadequadament indicada-, malgrat existir la ‘sospita que la pacient tenia una desproporció pèlvic-cefàlica i que existia amenaça de trencament uterí amb una feblesa local de l’úter-. Aquestes circumstàncies i la maniobra practicada van provocar un -trencament uterí i la realització d’una histerectomia (extirpació de l’úter i al seu torn una asfíxia del nounat que es va traduir clínicament en una encefalopatia hipoxicoisquèmica que va evolucionar desfavorablement, provocant-li la mort-. Les conclusions de la inspecció mèdica ja van determinar en el seu moment que -l’assistència prestada no es va ajustar al coneixement científic actual-. Per tant la sentència, que ja és ferma al no haver-hi ser recorreguda per la conselleria, reconeix el dret dels pares a ser indemnitzats pel centre mèdic en la quantitat de 99.775 euros. A més, la mare haurà de ser també indemnitzada amb 103.694 euros per les seqüeles patides. L’associació El Defensor del Pacient ha lamentat que s’haja hagut d’esperar anys fins que -una sentència donara la raó als familiars del pacient perquè l’Administració sanitària no haja sigut capaç de reconèixer la negligència-“.

mujer-embarazadaFinalment, el comunicat de l’agència estatal afirma que “segons El Defensor del Pacient, la maniobra Kristeller és ‘escassament eficaç i presenta múltiples riscos’, per la qual cosa la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) solament autoritza a realitzar-la per a ‘facilitar el despreniment del cap, però en cap cas per a afavorir el descens fetal’. En aquest cas, quan es va realitzar la maniobra de Kristeller, ‘la presentació fetal es trobava lliure, per la qual cosa la seua finalitat no podia ser el despreniment del cap, sinó provocar el descens de la presentació fetal, la qual cosa no és compatible amb les recomanacions de la SEGO’.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *