- 25 Novembre, 2019 -
Aquesta nit es projectaran les 10 obres de la Secció Provincial signades per realitzadors i realitzadors de la ‘terreta’Aquesta nit es projectaran les 10 obres de la Secció Provincial signades per realitzadors i realitzadors de la ‘terreta’
Vila-real Informació
El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable posa aquest dilluns el seu comptador a zero per a l’edició 2019. La número 22, en la qual espera continuar creant ‘pedrera’ cinèfila, tant en la pantalla gran –on aquesta nit es projectaran les 10 obres de la Secció Provincial signades per realitzadors i realitzadores de la ‘terreta’- com a les aules, i és que en aquest inici de festival aterra un any més Cinexpress, una activitat per a inculcar l’amor pel seté art a l’alumnat de Secundària de la ciutat.
Entre les cites més esperades de la jornada, la d’aquesta nit en l’Auditori, que a les 22.00 hores i en una sessió totalment gratuïta desplegarà la seua catifa roja per a donar el tret d’eixida al 22é Cineculpable de la mà de la Secció Provincial. Deu curtmetratges, entre ells quatre òperes prima, vertebren la graella d’obres que opten al Premi Manuel Villarreal al Millor Curtmetratge Provincial. Un guardó dirigit als curts gravats a la província, o dirigits per realitzadors o realitzadores de Castelló, i dotat amb 1.500 euros.
En total, 117 minuts de viatge per la pantalla gran en el qual conflueixen comèdia, fantasia, terror i drames històrics. ‘L’ansiat premi’, una ficció documental en clau de comèdia històrica dirigida per Cristian Font, Javier Batalla i Migue Lorente obrirà la sessió. Li seguiran Lazos, òpera prima de Juanjo Clausell, un drama ambientat a Aín que aborda el tema del suïcidi; i 98. ‘Una historia de bonus track’, del vila-realenc Álvaro Beltrán. Una comèdia sobre les aventures del grup de superherois conegut com Los Inmutantes.
I més: ‘Confessió’, òpera prima d’Eric Benajes (una fantasia que protagonitza un capellà de Nova York que es replanteja els fonaments de tota la seua vida i les seues creences quan els seus sentiments cap a una altra persona li fan tindre al·lucinacions en la vida real); ‘La última apuesta’, una ficció de terror que signa Joaquín Gil; i Lo veo, òpera prima en clau de comèdia de Raquel Caballero i Marcos Sproston, s’uneixen a la posada en escena de la primera jornada de Cineculpable.
Amplien el rànquing el drama històric de temàtica bèl·lica ‘Pawns’ (Pablo Pagán); ‘X’, un thriller psicològic de Domingo Ortega i Cien inviernos, de Sergi González. Un drama sobre segones oportunitats ambientat a Santiago de la Espada (Jaén), el poble patern del director vila-realenc. Tanca el cercle ‘Magna Mirum Post Mortem’ (òpera prima de Daniel Segarra), una comèdia sobre religió i converses espirituals amb la verge que fan trontollar els fonaments de la profunda fe de Carmen a les portes de la mort.
Off Provincial i Cinexpress
La de hui dilluns tindrà altres al·licients previs a la projecció de l’Auditori. L’Espai Jove de Vila-real projecta a les 19.00 hores l’Off Provincial, que integren tots els curtmetratges provincials presentats en aquesta edició i que han quedat fora de la selecció.
I des de les quatre d’aquesta vesprada, l’asfalt vila-realenc s’ha transformat en plató de rodatge amb Cinexpress, una de les activitats més arrelades en el programa del festival internacional de curts, que torna de nou a l’agenda del certamen per a acostar el món del cinema a estudiants de Secundària de la ciutat, que tindran quatre dies per a rodar les seues històries i muntar-les per a poder exhibir-les en la gala de lliurament de premis del pròxim divendres, 29 de noviembre. Enguany participen els IES Broch i Llop i la Fundació Flors que, amb el patrocini de Reciplasa, basaran els seus projectes cinematogràfics en la temàtica del reciclatge, reforçant així la sensibilització ciutadana cap a la necessitat de cuidar l’entorn.
No comments so far.
Be first to leave comment below.