- 1 Juny, 2018 -
Quatre plans d'ocupació amb més de 200 persones de totes les edats beneficiades estaran actius aviatEls participants, menors de 30 anys, rebran formació remunerada en hostaleria i jardineria durant un any per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat i cobraran des del primer dia el salari mínim interprofessional, 707,70 euros. En poc temps estaran en marxa quatre plans d’ocupació, amb una inversió de dos milions d’euros i més de 200 persones de totes les edats beneficiades. El dimarts tindrà lloc a l’antiga Cambra Agrària una jornada informativa sobre els nous programes EMPUJU-EMCUJU 2018
Vila-real Informació/S.N.
Fa més d’un mes aquest diari va informar que el programa T’Avalem obria el seu procés de selecció per segon any i tornava a dotar a Vila-real de l’Escola Taller, un espai de formació remunerada en oficis. La Direcció General d’Ocupació i Formació de la Conselleria d’Economia Sostenible va concedir a la ciutat una nova subvenció per valor de 599.490 euros per a la realització del projecte, que anava a oferir de nou les especialitats de bar i cuina en l’àmbit de la restauració i jardineria. I hui, quasi dues setmanes després d’haver acomiadat als beneficiaris de la primera edició, ja convertits en uns professionals, l’Ajuntament ofereix una nova oportunitat a 30 nous alumnes treballadors menors de trenta anys i set docents que durant un any adquiriran les competències professionals necessàries i també personals. L’alcalde, José Benlloch, junt amb el regidor d’Economia, Xavi Ochando, i la directora Inma Enguindanos, han donat la benvinguda al grup en les instal·lacions del centre cívic de Maria de Luna i han coincidit que el programa els empoderarà a diferents nivells permetent que vagen construint el seu projecte de vida de mà de l’Administració més propera, “que ha prioritzat les persones a les obres faraòniques i les inauguracions d’espais buits de contingut”
L’alcalde s’ha mostrat orgullós per “venir ací a rebre 30 joves que es van a poder formar i van a aconseguir un futur millor per a ells” i destaca que “el mòdul que s’obri per segona vegada és una iniciativa pionera i innovadora que ofereix grans possibilitats en l’àmbit laboral “dins de la segona empresa més important de la ciutat que en un moment molt delicat i amb una disminució de recursos econòmics que ens ha limitat molt a escala de contractació. Per tant hem hagut d’optar per plans d’ocupació públics per a oferir una oportunitat laboral que revertirà en el creixement personal i les habilitats personals de tipus social en un món en constant canvi que necessita persones que sàpiguen adaptar-se a aquesta dinàmica”. Benlloch els ha contat que al llarg de l’any participaran en diversos esdeveniments posant en pràctica el que han aprés i “coneixeran a entitats i persones que poden ajudar-los a trobar un treball en un futur”, apunta.
Per la seua banda, l‘edil d’Economia assegura que “novament estem molt satisfets, perquè després d’una dècada passant de llarg, és la segona vegada que aconseguim que un programa d’aquestes característiques arribe a la nostra ciutat”. Ochando, que ha agraït als tècnics de la Regidoria tot el seu treball perquè així siga, “treballant fins i tot en caps de setmana”, i ha recordat que “hem passat d’una època en la qual es feien grans inversions per a contenidors buits de contingut a una altra en la qual les inversions són per a les persones i en la qual lluitem perquè ni un euro passe de llarg de la ciutat”. En aquest sentit, destaca que aquest programa no només ofereix una oportunitat d’adquirir experiència laboral i formació als joves, sinó que “els ajuda a empoderar-se, a canviar la seua vida i a trobar una ocupació per a tenir un futur millor”. “Les xifres parlen per si soles, en poc temps tindrem en marxa quatre plans d’ocupació, amb una inversió de dos milions d’euros i més de 200 persones de totes les edats beneficiades”, apunta, “i la previsió és arribar a superar les dades del 2017”.
Benlloch, d’altra banda, indica que “el nou model econòmic de la ciutat està donant els seus fruits, aquests tallers ajuden al fet que els veïns troben noves eixides, s’especialitzen i malgrat la dura situació que patim, tenim l’orgull de poder dir que cada euro que gestionem ara sí arriba a les persones”. A més, assenyala que “acabarem la legislatura en 2019 sent l’equip de govern que menys plaques d’inauguracions ha col·locat en tot aquest temps, perquè nosaltres som responsables i hem canviat les polítiques i les prioritats, ara centrades en la gent. Per tant, heu de ser conscients que prop de 600.000 euros dels impostos dels veïns destinar-se a aquest projecte i heu de traure el màxim profit”, indica.
Ochando ha anunciat que el proper dimarts , a les 12.00 hores, tindrà lloc a l’antiga Cambra Agrària una jornada informativa sobre els nous programes EMPUJU-EMCUJU 2018, en els quals col·laboren el Servef i el Fons Social Europeu per a donar una primera oportunitat laboral als menors de 30 anys amb estudis universitaris, FP o sense cap títol durant 12 mesos, que podran realitzar les seues funcions en diversos departaments de l’Ajuntament. Així mateix, ha volgut aclarir que els programes d’ocupació municipals arriben a persones de tots els grups d’edat, com majors de 30 anys, de 45 o aturats de llarga duració i que formen també en especialitats molt demandades com atenció sociosanitària i agricultura.
El programa T’Avalem María de Luna que s’inicia avui formarà en Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner/a) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner/a). Els beneficiaris es formaran durant 12 mesos per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat, títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, en nivell 1 i 2, que a més cobraran des del primer dia el salari mínim interprofessional (707,70 euros). A ells se sumen un equip de cinc docents, un administratiu i un director, contractats des del Servef expressament per al programa.
No comments so far.
Be first to leave comment below.