- 31 Octubre, 2022 -
Una iniciativa que revindica l'imaginari de la por valenciana, donant visibilitat als personatges fantà sticsUna iniciativa que revindica l’imaginari de la por valenciana, donant visibilitat als personatges fantà stics
Vila-real Informació
A partir de la setmana que ve torna “Espanta la por” a les biblioteques infantils de Vila-real. Espanta la per és una iniciativa organitzada per l’ETNO (Museu Valencià d’Etnologia) que revindica l’imaginari de la por valenciana, donant visibilitat als personatges fantà stics protagonistes de contes i llegendes en mes de 100 biblioteques valencianes.
Des d’este divendres les sales de lectura de les biblioteques infantils seran decorades amb personatges de l’imaginari terrorÃfic valencià . També s’ha elaborat una guia de lectura amb les més famoses rondalles i llegendes de la nostra cultura al voltant del dia de Tots Sants. Guia inclou passatemps i un catà leg dels “Espantacriatures”, criatures fantà stiques que han aterrit els xiquets i xiquetes valencians de sempre. A més els usuaris i usuà ries més xicotets de les biblioteques podran aconseguir un joc de cartes i marcapáginas amb els més famosos i terrorÃfics “Espantacriatures”.
AixÃ, doncs, l’Home del Sac, el Moro Musa, el Butoni, la Cucafera o la Quarantamaula prengueren les biblioteques infantils de Vila-real durant este mes de novembre i recordeu, “Per Tots Sants, Mostres Valencians!!!”
La Biblioteca municipal de Vila-real estrena noves seccions en la seua pà gina web
Este mes d’octubre, la Biblioteca municipal de Vila-real ha publicat dos noves seccions en els seus espais en lÃnia.
D’una banda, coincidint amb el centenari de la riuada de Santa Teresa (octubre de 1922) , el blog Dossiers vila-realencs oferix, a través d’una selecció de notes de premsa de l’època, reviure els terribles dies en què es va produir aquell desastre natural i conéixer les seues conseqüències, a més d’evocar altres episodis de la nostra història en què les abundants pluges, tan pròpies de la nostra geografia, van ser notÃcia.
D’altra banda, aprofitant l’inici del curs escolar, La Revista digital ha renovat la seua secció més veterana, creada en 2009 amb la primera pà gina web de la Biblioteca. La idea dels nostres clà ssics és proporcionar l’accés en lÃnia a una selecció d’obres clà ssiques que se solen estudiar o recomanar en els instituts, i aixà poder donar servici a tots els lectors, encara que els exemplars fÃsics de la biblioteca estiguen prestats. Des de L’Odissea fins a Drácula, s’oferixen més de cent obres imprescindibles de la literatura universal en format text i, en molts casos, en format audiolibro, reunides en una pà gina única i accessibles en un sol clic. Una secció pensada en un principi per als estudiants però que, òbviament, està oberta a tots.
No comments so far.
Be first to leave comment below.