Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Un projecte de Fundació Flors triat com Experiencia Educativa Innovadora pel INTEF Un projecte de Fundació Flors triat com Experiencia Educativa Innovadora pel INTEF

- 12 Setembre, 2023 -

L'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació de Professorat del Ministeri d'Educació i Formació Professional selecciona el projecte “PuntShop” com la #ExperienciaInnovadoranúmero 121,... Un projecte de Fundació Flors triat com Experiencia Educativa Innovadora pel INTEF

L’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació de Professorat del Ministeri d’Educació i Formació Professional selecciona el projecte “PuntShop” com la #ExperienciaInnovadoranúmero 121, la primera d’aquest curs 2023-24

Vila-real Informació

El projecte “PuntShop” es va dur a terme en el curs 2018-19 amb la col·laboració del professorat de Cicles Formatius: Paqui Hidalgo, Lolita Iserte, Almudena Caballero, Marga Felipe, Pau Garcia, José María Beltrán, José Moreno, Oti Guarque, María José Andrés, Marisa Montecatini, Ignacio Mata i Manolo Cantos, a més de la resta dels diferents equips educatius i directius del centre.

“PuntShop: Creació d’un centre comercial – Un Projecte Col·laboratiu per a FP” uneix el treball dels tres cicles de Grau Mitjà que ofereix el nostre centre, Fundació Flors: Activitats Comercials, Gestió Administrativa i Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. El projecte comú va consistir en la creació física d’un centre comercial, on es van veure reflectits els coneixements que l’alumnat va adquirint durant el curs per a la creació d’una oportunitat empresarial.

Els grups van treballar en equip mitjançant el treball cooperatiu, ABP, ludificació i aprenentatge col·laboratiu. S’han utilitzat diferents tecnologies de l’educació. Hi ha diferents agents implicats que van participar activament: l’alumnat de tots els cicles, professorat, famílies, autoritats, premsa, membres d’associacions de comerç locals (Unió del Comerç de Vila-real UCOVI, Fundació Globalis). Es van poder comprar productes donats per diferents comerços i els diners s’ha lliurat a ONG locals.

Es tracta de la segona vegada que l’INTEF selecciona un projecte per a la seva difusió en l’àmbit nacional, després de publicar “Viatgers del temps, un projecte de ludificació per a 4t ESO”, elaborat per Ernesto Boixader i que va ser l’experiència número 41.

La professora Paqui Hidalgo ens detalla els passos que han seguit des de Fundació Flors per a aconseguir aquesta qualificació:
“Tot va començar en Twitter. Després de la realització de diversos cursos per a implantar les “metodologies actives” a l’aula, ens van insistir que era convenient i gairebé necessari donar difusió de tot el que estiguéssim fent. En cas contrari era com si no féssim res. Comptes en Facebook, Twitter, Instagram era el més convenient. D’elles, la que ha resultat més adequada per a difondre les nostres activitats en l’àmbit de comunitat educativa ha resultat ser “twitter” ara anomenada “X”.

Allí s’ha format un #claustrovirtual i hi ha comptes de professors de tot el país i fins i tot d’altres països que comparteixen les seves creacions, recursos, informen de cursos, eines, i “a les quals és recomanable seguir per a anar rebent també informació que ens pot ser útil”, segons Hidalgo. Per exemple, Ingrid Mosquera Gende que compta amb prop de 42.000 seguidors i que retuita notícies en les quals és etiquetada i que considera d’interès i que realitza #charlaseducativas que donen lloc a un aprenentatge informal tan necessari entre els docents.

“I allí, en X, és on vaig compartir el nostre projecte de “Creació d’un Centre Comercial”. En aquesta ocasió era un projecte especial perquè en ell havíem treballat conjuntament els professors i alumnes dels 3 cicles que s’imparteixen en el nostre centre: Gestió Administrativa, Activitats Comercials i Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques”, explica Hidalgo, i continua: “vaig publicar la notícia, @imgende la va retuitar i es va posar en contacte amb mi Carmen Iglesias qui em va proposar una publicació en el Periòdic Magisteri, que és un Diari digital d’educació per a parlar de l’ús de les metodologies actives en les meves classes i en aquest projecte conjunt. Per a nosaltres va ser un assoliment que una publicació nacional ens tingués compte”.

Arran d’aquesta publicació una altra professora, en aquest cas Elena Rodríguez va proposar publicar-lo com a Experiència Inspiradora en INTEF. Van treballar conjuntament els professors per a reflectir tot el que havien fet en el projecte i, al cap d’un any, els l’han publicat.

“Tot un honor ser l’Experiència Inspiradora número 121. La primera d’aquest curs 23-24. No podem estar més orgullosos que s’hagi considerat aquest projecte com una experiència Inspiradora especialment per l’interès i il·lusió dels alumnes participants que van aprendre d’una forma diferent”, finalitza la Paqui Hidalgo.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *