Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  

- 16 Juliol, 2018 -

El tràiler d’Inserta Empleo s’instal·la a la plaça del Llaurador, on romandrà dos dies i oferirà assessorament i formació

El tràiler d’Inserta Empleo s’instal·la a la plaça del Llaurador, on romandrà dos dies atenent els discapacitats d’entre 16 i 29 anys que busquen ocupació i als quals se’ls oferirà assessorament i formació, ja que la taxa de desocupació en aquest col·lectiu supera el 60% i el que volem és fer soroll. A més de realitzar dinàmiques grupals a través de quatre tallers de 45 a 60 minuts, podran tenir trobades personals amb orientadors

Vila-real Informació

 

El roadshow ‘No te rindas nunca’ de Inserta Empleo ha arribat per fi a la plaça del Llaurador acull sota el lema ‘Aquesta oportunitat no passa tots els dies’ i estarà durant dos dies a Vila-real acostant l’ocupació als joves amb capacitats diferents. Durant aquest matí han passat una desena de persones per la iniciativa. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, acompanyat pel director regional d’Inserta Empleo (de la Fundación ONCE), Vicente Micó, i el director territorial d’Economia Sostenible, José Vicente Andrés, ha visitat el tràiler del projecte, en el qual s’ofereix assessorament i formació, que compta amb el suport de l’Ajuntament.

IMG_4672

“Volem donar visibilitat a les persones amb capacitats diferents i ajudar des de l’Administració al foment de la seua ocupabilitat i formació”, explica Ochando, qui destaca que “les formacions i dinàmiques grupals preparades naixen de la vocació d’ajudar i visibilitzar aquest col·lectiu, que compta amb un gran suport social d’associacions i entitats que, juntament amb l’Ajuntament i altres ens, lluita per la seua integració sociolaboral”. 

“La gestió que realitzem serveix perquè cada dia arriben noves ajudes que es transformen en noves oportunitats d’ocupació per a molts veïns i, gràcies a aquestes subvencions, s’ha passat a integrar a més d’un 6,5% de persones amb capacitats diferents en els plans d’ocupació”, assegura. “Aquesta col·laboració està sent molt fructífera i no anem a parar fins que la integració total siga una realitat”, apunta Ochando.

IMG_1542Per la seua banda, Vicente Micó ha agraït la presència dels mitjans “perquè la difusió es crucial i donar a conèixer el projecte que sorgeix per oferir resposta a una necessitat, ja que la taxa de desocupació en aquest col·lectiu supera el 60% i el que volem és fer soroll, que la societat s’assabente, que ells sàpien que no estan sols i que compten amb suport per a formar-se i ocupar-se i sobretot perquè les empreses se sensibilitzen i s’animen a contractar-los, a més que ells s’inscriuen”. En aquest sentit, destaca la col·laboració amb l’Ajuntament i el teixit associatiu i empresarial i assegura que “una vegada passe aquest període anem a engegar campanyes de sensibilització amb els empresaris, per la qual cosa esperem obtenir bons resultats”. 

El director territorial d’Economia Sostenible ha afegit que “l’exemple d’avui demostra que Vila-real és una ciutat oberta, dinàmica, industrial i innovadora que no deixa de costat a les persones que més necessiten el suport de les administracions i de la societat”. A més, afirma que “hem d’implicar-nos tots per a reduir la desocupació d’aquest col·lectiu, que compta amb grans potencialitats. Tots tenim les nostres limitacions i hem de ser conscients d’açò, però per damunt de tot hem de lluitar perquè el somni d’aquestes persones es faça realitat, que és estar presents en la societat”.

16-07-2018 RoadshowEl programa pretén potenciar l’ocupabilitat de joves d’entre 16 i 29 anys amb algun tipus de discapacitat i que siguen beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. La Unitat de Proximitat, que té previst visitar 80 municipis a nivell nacional -10 d’ells a la Comunitat Valenciana-, compta amb un horari d’atenció al públic de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores, en el qual atendrà als joves amb discapacitat que s’acosten. A més de realitzar dinàmiques grupals a través de quatre tallers de 45 a 60 minuts, podran tenir trobades personals amb orientadors, a més d’inscriure la seua candidatura en el portal www.portalento.es. 

16-07-2018 Roadshow3Tot que s’atendrà a qualsevol persona que acredite la seua discapacitat, és recomanable que els interessats s’inscriguen prèviament a través del portal www.noterindasnunca.org o cridant al 963 809 999. El servei s’ofereix de manera totalment gratuïta, gràcies al cofinançament del Fons Social Europeu.

Aquesta iniciativa s’integra en el pla d’inclusió laboral de joves amb discapacitat dins del projecte ‘Activa El teu Talent’, en el marc d’execució del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat pel Fondo Social Europeu. El seu objectiu és atraure a 5.000 joves parats d’entre 16 i 29 anys de tot el territori espanyol que posseïsquen certificat de discapacitat igual o superior al 33%, i dotar-los de recursos que milloren la seua ocupabilitat. La inscripció de candidatures es realitzarà a través del portal Noterindasnunca.org.

En concret, a la Comunitat Valenciana es registren en l’actualitat 23.200 persones aturades amb discapacitat d’un total de 43.000 ocupats, la qual cosa representa el 53.95 %. El total de contractes a joves de menys de 25 anys en aquesta comunitat, des de gener de 2016 a juny de 2018, és d’1.940. D’altra banda, el nombre de joves valencians entre 16 i 29 anys és de 9.400 (5.9%), d’un total de 159.100 persones que pertanyen al col·lectiu de la discapacitat.

IMG_2856

Les oficines d’informació itinerants estaran dotades del personal i les àrees necessàries per a informar als joves que les visiten de tots els recursos que tenen al seu abast per a formar-se i respondre a l’actual demanda d’ocupació de les empreses del nostre país.

Aquestes unitats mòbils compten amb un espai grupal per al desenvolupament de tallers, així com un àrea privada destinada a les entrevistes individuals i una zona de treball per a la inscripció de candidatures. Els visitants que desitgen inscriure’s hauran de portar el certificat de discapacitat de grau igual o superior al 33%, el certificat d’inscripció com a demandant d’ocupació i el DNI.

IMG_4497Els visitants podran participar en quatre tipus d’activitats. El taller ‘L’actitud que m’impulsa’ estarà orientat a entendre l’actitud pròpia des d’una perspectiva mental, emocional i corporal, a través de xarrades motivacionals i jocs teatrals. En el taller ‘Talents únics i diversos’, el candidat haurà de reconèixer els seus talents personals i professionals, indagant en les coses en les quals destaca, en les seues passions i orientació professional. El taller ‘El poder d’una visió’ estarà dirigit a generar en el candidat una ruta professional a 5 anys i ajudar-li a identificar on vol arribar professionalment a través de dinàmiques com la ‘Artteràpia’. Finalment, el taller ‘Comença l’aventura’ estarà destinat a ajudar al col·lectiu de joves amb discapacitat a redactar el seu CV de manera que desperte l’interès de les empreses i, per a açò, realitzaran jocs teatrals amb disfresses, utilitzaran instruments musicals, etc.

“El gran obstacle amb el qual es troben les persones amb discapacitat a l’hora de trobar una ocupació és el propi desconeixement de les seues capacitats. Per açò, a través del roadshow ‘No et rendisques mai’, des d’Inserta Empleo pretenem potenciar les capacitats del col·lectiu jove amb discapacitat i recordar-li que no cal rendir-se i que l’actitud és molt important”, afirma Virginia Carcedo, directora general d’Inserida Ocupació.

L’última dada disponible indica que a Espanya hi ha 1.840.700 persones amb discapacitat, amb edats compreses entre els 16 i els 64 anys, la qual cosa representa un 5,9% de la població (dades d’ODISMET, Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball de la Fundació ONZE).

Segons aquesta mateixa font, la taxa d’atur de les persones amb discapacitat en l’actualitat (a data de juny de 2018) és del 28,6% (185.200 persones), 9,1 punts més que la de la població sense discapacitat. Focalitzant-nos en el col·lectiu jove, a Espanya es registren 89.400 joves amb discapacitat de 16 a 24 anys en edat de treballar, la qual cosa representa el 4,9% de la població activa a Espanya. La seua taxa d’atur, entre 16 i 24 anys, es va situar en 2016 en el 60,6%, 32 punts més que la del col·lectiu de joves sense discapacitat (28,6%).

Inserta Empleo i la generació d’ocupació

Inserta Empleo explica de gener de 2016 a juny de 2018 en amb un total de 61.127 persones amb discapacitat inscrites en el Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i en el d’Ocupació Juvenil (POEJ).

Gràcies als seus cursos i tallers, s’han format -des de gener de 2016 a juny de 2018- 26.528 alumnes i més de 19.980 persones amb discapacitat van aconseguir un contracte de treball gràcies a Fundació ONZE i el seu grup empresarial.

Mitjançant la signatura de convenis, aquesta entitat treballa amb més de 90 empreses i entitats col·laboradores, entre les quals es troben companyies pertanyents als sectors bancari, energètic, distribució i construcció.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *