Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Vila-real, a un pas de ser capital del turisme religiós amb el documental ‘Passos de sant Pasqual’ Vila-real, a un pas de ser capital del turisme religiós amb el documental ‘Passos de sant Pasqual’

- 5 Juliol, 2017 -

El projecte transmèdia ha sigut realitzat en sis mesos per l'equip d'Abel Campos i Lluís Puig i es presentarà el 14 de novembre Vila-real, a un pas de ser capital del turisme religiós amb el documental ‘Passos de sant Pasqual’

Avui s’ha presentat la peça audiovisual coincidint amb la concessió oficial del frare franciscà com a patró de la ciutat. Ha sigut realitzada en sis mesos per l’equip d’Abel Campos i Lluís Puig i es presentarà el 14 de novembre. Es difondran set ‘teasers’ en les xarxes socials que donaran pistes del contingut final i que prepararan l’ambient per al congrés de turisme religiós, previst per a finals del 2017 o principis del 2018

Vila-real Informació/Soumaia Nejjar

Avui es compleixen cent anys que Vila-real, amb un Ajuntament encapçalat per Ferrer Galindo ,va demanar a la Santa Seu la concessió oficial de sant Pasqual com a patró i ha coincidit amb la presentació per part de la Regidoria de Turisme, encapçalada per Emilio Obiol, de ‘Passos de sant Pasqual’, un documental transmèdia que durant els següents mesos anirà desgranant-se a les xarxes socials amb ‘teasers’ que donaran pistes sobre el contingut però que també causaran expectació i motivació davant la peça completa de 15 minuts, que es presentarà el 14 de novembre. Els responsables del documental han sigut Abel Campos i Lluís Puig, els quals durant els primers tres mesos ha dut a terme una exhaustiva investigació sobre la vida i els llocs que va recórrer el patró i durant altres tres ha filmat en diversos escenaris fora de la Comunitat i per descomptat també en la Basílica amb les últimes tècniques i tecnologies al seu abast.

passos sant pasqual“El fet de ser vila-realencs ha fet que ens hàgem implicat i compromès més encara en el projecte i a pesar que han sigut sis mesos de treball molt intens finalment he aconseguit una peça audiovisual que serà molt duradora en el temps per les seues característiques tècniques, per ser transmèdia, i que passarà a ser un arxiu clau al servei dels vila-realencs i també al dels devots del sant arreu del país”, han explicat Abel Campos i Lluís Puig, responsables tècnics. El documental, que ha tingut un pressupost que ronda els 12.000 euros, s’emmarca dins de l’estratègia turística de l’Ajuntament per fer de Vila-real capital del turisme religiós de la Comunitat. “Sant Pasqual és el principal reclam de la ciutat i aquesta peça audiovisual servirà per a identificar al patró, amb la ciutat i el turisme. El congrés de turisme religiós que s’està preparant de la mà de l’Agència Valenciana del Turisme està en vies d’organització, es preveu per a finals de 2017 i principis de 2018 i serà la guinda del pla turístic local d’enguany”, detalla Emilio Obiol.

Transmèdia i producció d’alt nivell

Des de la productora s’ha evitat fer un documental a l’ús. “La clau avui en dia està en els productes audiovisuals transmèdia, peces trossejades a través de diverses plataformes i xarxes que no han de ser simultanis ni tenen una durabilitat, poden allargar-se en el temps i que tots junts fan un sol missatge. Avui es llançarà el primer ‘teaser’ i fins al 14 de novembre es difondran altres que en forma d’entrevista a persones que coneixen de primera mà la figura de sant Pasqual donaran pinzellades de l’obra final. L’objectiu principal davant de tot és situar en el mapa del turisme religiós a Vila-real amb la figura del patró com a principal atractiu”, manifesta Campos.

Com s’ha esmentat anteriorment la preproducció, la documentació, planificació i la cerca de recursos s’han emportat en aquest projecte la meitat del temps, tres mesos. “Ha sigut un repte per a l’equip però també per a mi com a veí de Vila-real que sóc així s’havia de fer bé, amb un treball previ molt exhaustiu que garantira el bon desenvolupament del rodatge i el muntatge amb un contingut excepcional”, indica Abel Campos. S’han visitat diversos arxius a més de la consulta de biografies del sant. “Durant les visites als llocs claus pels quals va passar el sant franciscà com Torrehermosa, Alconchel, Jumilla, Elx, Montfort i València, on va arribar a tocar el calce, i amb més de 3.000 kilòmetres recorreguts hem pogut comprovar que és molt volgut i que moltes ciutats voldrien tindre’l com patró. També en Vila-real hem conviscut durant dos dies amb les monges clarisses a la Basílica, la qual hem filmat com no podia ser d’una altra manera”.

Per la seua banda, Lluís Puig, ha subratllat que el documental dóna resposta a la devoció tan forta que senten els veïns pel patró i tots aquells que visualitzen la peca entendran perquè Vila-real és una parada obligatòria pel que respecta al turisme religiós”. És destacable l’ús de tecnologies d’avantguarda com els trenets, els drons i aparells estabilitzadors, a més de tècniques audiovisuals molt depurades. “Hem gaudit molt amb aquest projecte, descobrint les històries menys conegudes i miracles del sant”, ha conclòs.

Per últim, el regidor de Turisme ha volgut agrair la implicació dels tècnics i la seua comprensió, ja que tots sabem que els terminis de pagament de l’administració pública no s’ajusten al ritme de l’empresa privada. “Els ‘teasers’ amb les entrevistes i la peça final de quinze minuts seran les primeres petjades d’una estratègia que continuarà amb el congrés religiós a finals d’any o principis de 2018 amb la finalitat de fer de Vila-real el centre neuràlgic del turisme religiós a la Comunitat”, ha asseverat.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *