- 25 Octubre, 2024 -
Vila-real acull una jornada sobre exclusió i innovació financera en temps de digitalització bancària
La jornada explora els efectes de la digitalització en el sistema financer i la importància de l’inclusió en un món cada vegada més digital.
Vila-real Informació
El Centre Social de la Fundació Caixa Rural Vila-real ha acollit aquesta matí una jornada centrada en l’exclusió i la innovació financera, amb un enfocament especial en els desafiaments i oportunitats que presenta la digitalització bancària. L’esdeveniment, que ha comptat amb mig centenar d’assistents, ha estat organitzat per la Fundació Caixa Rural Vila-real en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) i la Universitat Jaume I.
La sessió ha començat a les 10:00 hores amb una benvinguda a càrrec de María Dolores Parra Robles, Secretaria General de la Fundació Caixa Rural Vila-real, acompanyada per Josep Ramos Mezquita de Caixa Rural Vila-real i Emili Tortosa-Ausina, representant de la Universitat Jaume I, IIDL i Ivie, qui han destacat la importància d’abordar l’exclusió financera en un context cada vegada més digital.
La primera sessió ha explorat els efectes de la digitalització en el sistema financer a causa de la pandèmia. Abdennour Akoudad (Universitat de València), en un treball en col·laboració amb Santiago Carbó (Universitat de València i FUNCAS), ha presentat el seu anàlisi sobre com les restriccions derivades del COVID-19 han afectat els pagaments digitals, un tema que ha suscitat gran interès entre els assistents.
A continuació, Carlos Salvador (Universitat de València), en un treball conjunt amb Pedro J. Cuadros-Solas (CUNEF) i Elena Cubillas (Universitat d’Oviedo), ha abordat l’impacte dels préstecs digitals alternatius en el rendiment dels bancs, aportant evidència a nivell internacional i en l’àmbit bancari individual. La primera part de la jornada ha conclòs amb la intervenció d’Emili Tortosa, que ha presentat un treball en col·laboració amb Rodrigo Cuenca de Armas (Universitat Jaume I), Luisa Alamá (Universitat Jaume I i IIDL) i Miguel Ángel Márquez (Universitat d’Extremadura), analitzant la relació entre les sucursals bancàries, la creació d’ocupació i l’activitat econòmica, un tema crucial en el context de la creixent desaparició d’oficines físiques.
Debat sobre el “euro digital”
La segona sessió de la jornada ha començat amb la ponència d’Esther Barruetabeña, del Banc d’Espanya, que ha obert el debat sobre el “euro digital” i el seu potencial per millorar la inclusió financera a Europa. Per la seva part, Joaquín Maudos, de la Universitat de València, Ivie i CUNEF, ha presentat l'”Informe sobre la inclusió financera a Espanya. 2023″, oferint una visió detallada sobre els avanços i desafiaments en la matèria, mentre que Enrique Alberola, també del Banc d’Espanya, ha tancat la sessió amb una reflexió sobre les estratègies i límits per assolir una major inclusió financera.
La jornada ha conclòs amb una breu intervenció de Sonia Sánchez Bosquet, presidenta de Caixa Rural Vila-real, qui ha agraït la participació de tots els ponents i assistents, subratllant la importància de seguir treballant per garantir un accés inclusiu i equitatiu als serveis financers en l’era digital.
No comments so far.
Be first to leave comment below.