- 11 Gener, 2017 -
Benlloch es reunirà demà amb el vicepresident de l'ens, l'alcalde de Granollers , Josep MayoralVila-real Informació
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, rebrà demà a l’alcalde de Granollers i vicepresident de la xarxa Alcaldes per la Pau, Josep Mayoral, amb l’objectiu d’estrènyer llaços i avançar cap a la possible adhesió de Vila-real a l’entitat internacional, sorgida com a reacció a les conseqüències de les bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki en la segona guerra mundial. La xarxa, que promou la conscienciació sobre el desarmament nuclear i l’impuls de la pau, ha mostrat el seu interés per incorporar Vila-real al projecte arran de l’experiència local en àmbits com la mediació policial i escolar i la cultura de pau.
“En 1945, el llançament de la bomba atòmica sobre les poblacions d’Hiroshima i Nagasaki va provocar centenars de milers de morts i la devastació d’ambdues ciutats, amb efectes sobre les persones que encara hui perviuen. Són fets que ens avergonyeixen com a éssers humans i que hem de treballar perquè mai tornen a repetir-se”, assenyala Benlloch. Aquest és l’objectiu de la xarxa Alcaldes per la Pau, sorgida de la conferència sobre desarmament nuclear de Nacions Unides promoguda per Hiroshima i Nagasaki en 1982 i formalitzada com a organització internacional en 1991. L’entitat, presidida per l’alcalde d’Hiroshima, està integrada per 7.205 municipis de 161 països. D’ells, 307 poblacions són espanyoles, mentre que la presència de la xarxa a la Comunitat és molt reduïda. L’alcalde de Granollers ostenta l’única vicepresidència espanyola en la xarxa.
Aprofitant la presència de Mayoral a la ciutat, el Museu de la Ciutat Casa de Polo inaugurarà demà per la vesprada l’exposició ‘Per un món sense armes nuclears’, que reflexiona sobre els fets de 1945 i l’evolució de l’armament nuclear a través de fotografies, panells i documentació. L’exposició, que estarà oberta un mes aproximadament, està produïda pels museus de la pau d’Hiroshima i Nagasaki i per l’Ajuntament de Granollers. La inauguració de la mostra es completarà amb la plantació d’un exemplar de gingko biloba, considerada l’única arbre que va sobreviure als bombardejos i constituït des de llavors en símbol de la pau.
Després de la visita institucional, l’alcalde ha anunciat la seua intenció d’obrir un procés de diàleg amb els grups polítics per a implicar tota la corporació en el projecte abans de tramitar la documentació necessària per a la possible adhesió a la xarxa internacional. “Formar part d’aquest organisme que obri una reflexió sobre com de bàrbar pot ser l’ésser humà quan abandona la paraula i el diàleg, amb presència a més a tot el món, pot suposar un efecte multiplicador molt interessant per al treball en mediació i cultura de pau pel qual Vila-real és ja tot un referent”, conclou.
No comments so far.
Be first to leave comment below.