- 22 Octubre, 2021 -
El conseller de Turisme ha estat acompanyat pels regidors del municipiEl secretari autonòmic de Turisme ha estat acompanyat pels regidors del municipi
A.K.Herrando/Vila-real Informació
El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francisco Colomer, ha visitat l’exposició ‘Mujeres de Etiopía‘ junt a representants de la corporació municipal com són el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez, la regidora de Cultura, Rosario Royo, el regidor d’Esports, Javier Serralvo, la regidora de Joventut, Anna Vicens o el regidor de Comerç, Diego A.Vila.
Aquesta exposició que romandrà oberta fins al pròxim diumenge 24 d’octubre, retrata la vida, costums i experiències dels xiquets i xiquetes d’Etiopía. A més, també relata l’ajuda humanitària de l’ONG, Ads. El director de ‘Amigos de Silva’ ha relatat a Colomer i part de la corporació municipal quines són les funcions de la seua organització en el país africà. El regidor s’ha mostrat molt interessat en el dia a dia de les dones d’Etiopia, que assumeixen la càrrega en les famílies, i tenen menys oportunitats que els homes.
D’aquesta manera, han pogut conéixer un poc més de la realitat dels etíops i les condicions en les quals carreguen aigua durant kilòmetres (tasca que també recau en la dona) o el braçalet MUAC en el que comproven la desnutrició dels xiquets.
Recorda que pots continuar visitant l’exposició durant els últims dies que estarà en la ciutat. Després, es mobilitzarà a altres ciutats amb seu de la UNED. Després d’aquesta visita, Colomer ha oferit una compareixença en la UNED en la qual aborda ‘La hospitalitat, un valor imprescindible per a la comunicació entre els pobles’.
Exposició ‘Mujeres de Etiopía’
La mostra és una col·leció de 40 fotografies de Pepo Prieto, investigador de l’Institut de Catàlisi i Petroleoquímica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), sobre la vida de les dones a Etiòpia.
L’exposició pretén sensibilitzar sobre les necessitats de cooperació del país africà i recaptar fons per al seu desenvolupament, mostrant el paper de la dona en aquest territori, que es redueix en la gran part de casos a recórrer diàriament un llarg camí a la recerca d’aigua potable, quedant així sense educació. Per a això, l’ONG treballa fonamentalment en la perforació de pous d’aigua i la UNED, per part seua, beca a dones del país perquè puguen formar-se i tornar per a posar en pràctica sobre el terreny els seus coneixements.
Per la mostra han passat uns 350 alumnes de secundària de Vila-real. A més, dimarts passat es va organitzar també un Gala benèfica amb l’objectiu de recaptar fons per a l’apadrinament d’un pou d’aigua.
Vila-real celebra la ‘Gala Mujeres de Etiopía’ per intentar construir un pou en el país
No comments so far.
Be first to leave comment below.