- 7 Maig, 2022 -
Al voltant de 70 estudiants han après a programar amb codi amb una plataforma en líniaAl voltant de 70 estudiants han après a programar amb codi amb una plataforma en línia
Vila-real Informació
La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) de Vila-real ha acollit aquest dissabte la competició de robòtica CoderZ Adventure Spring Challenge 2022, amb la participació d’al voltant de 70 estudiants de 13 centres educatius de Vila-real. Es tracta d’una competició de robòtica virtual i educativa en la qual xiquetes i xiquets aprenen a programar amb codi amb una plataforma en línia i es desenvolupen dins del camp de les habilitats STEAM (ciència, robòtica, programació, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).
Vila-real ja es va sumar al repte de la CoderZ League l’any passat, i en aquesta edició la ciutat amplia la seua representació ja que són un total de 13 centres educatius els que s’han unit a la competició, enfront dels 3 de 2021. En tota Espanya, la competició d’aquest dissabte ha reunit a més de 500 participants. Així, s’han donat cita en la BUC estudiants d’entre 7 i 16 anys dels centres Fundació Flors, Pintor Gimeno Barón, Pascual Nácher, Santa María, Botànic Calduch, Carlos Sarthou, José Soriano, Pius XII, Broch i Llop, Francesc Tàrrega, Cervantes, Angelina Abad i British School of Vila-real. La regidora d’Educació, Aida Beteta, ha assistit a la competició i ha destacat la importància de fomentar les habilitats i vocacions tecnològiques i científiques perquè “els nostres joves estiguen preparats per a aprofitar les oportunitats que ens brinda l’era tecnològica i puguen accedir a les professions del futur”. El regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, també ha estat present en la jornada.
Aquesta competició fomenta a més el treball en equip per a superar els diferents reptes. Durant el curs escolar, els participants han estat preparant els reptes i superant proves en mons tan diferents com l’illa congelada, el cràter de cristall, la ciutat de les llepolies, la Via Làctia, l’Àrtic i el món cibernètic. Al voltant de cada món, els participants han de descobrir el codi correcte per a portar el robot fins a la meta. D’aquesta manera, han d’utilitzar programació amb blocs i, a més, desenvolupar conceptes matemàtics com per exemple el radi d’un cercle, angles i operacions com la suma, la resta i la divisió.
Amb la participació en aquesta competició Vila-real aferma el seu compromís amb el foment de la robòtica educativa, amb iniciatives com l’Escola Tecnològica de Pasqua o el suport a la competició Vilabot, impulsada pel col·legi Fundació Flors, en el marc del projecte europeu Erasmus +.
No comments so far.
Be first to leave comment below.