- 23 Agost, 2017 -
Els nous treballadors municipals participaran activament en la tercera convocatòria dels Edusi i seran crucials en el projecte de ciutatVila-real és la quarta en inversió per part de la Generalitat per darrere de València, Alcoi i Alacant i supera a altres localitats de més dimensió i pes poblacional pel que al Pla de Garantia Juvenil ja que la ciutat comptarà amb una inversió de 1,2 milions d’euros, 991.000 euros del Consell i 230.000 euros del consistori. Benlloch manifesta que els nous treballadors municipals participaran activament en la tercera convocatòria d’ajudes Edusi i que seran crucials en l’estratègia el projecte de ciutat
Vila-real Informació/Soumaia Nejjar
La seu per excel·lència del coneixement i les idees de Vila-real, és a dir, la BUC, ha albergat aquest matí la presentació dels beneficiaris del Pla de Garantia Juvenil de la Generalitat a l’Ajuntament. Nombrosos membres de la corporació, inclòs l’alcalde, José Benlloch, han estat presents en aquest moment quasi històric, ja que en termes absoluts la ciutat de Vila-real és la quarta en inversió per part de la Generalitat per darrere de València, Alcoi i Alacant i supera a altres localitats de més dimensió i pes poblacional com Gandia, amb 76.000 habitants i només 10 contractes, Benidorm, 69.000 habitants amb vuit o Sagunt amb 65.000 habitants i 15 contractes. Benlloch, acompanyat de la tinent d’alcalde Silvia Gómez i del regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha donat la benvinguda als participants en el programa. 55 joves de diverses titulacions començaran aviat la seua experiència en pràctiques o laboral, segons el programa en el qual participen, en l’Ajuntament, el que donarà l’última embranzida al seu currículum, dotant-lo de l’experiència laboral que la crisi els ha negat. Estava previst que foren hi foren 61 incorpracions però finalment sis persones han renunciat. El projecte compta amb una inversió de 1,2 milions d’euros, 991.000 euros de la Generalitat i 230.000 euros del consistori.
Després de la presentació del programa per part de corporació i tècnics municipals dins de les instal·lacions de la BUC, els beneficiaris s’han fet una ‘foto de família’ que segurament recordaran per a sempre. Cap puntualitzar que 14 persones s’incorporen en contractes de pràctiques en un tipus de pla autonòmic que pren com a referència el programa pioner de beques municipals Vilabeca impulsat fa sis anys, que té una duració de set mesos i que respon al nom d’Emcuju. Els altres 41 joves, del pla Empuju, s’incorporen per un any en contractes de serveis. L’alcalde de Vila-real ha destacat que els 55 seran crucials en l’estratègia el projecte de ciutat que es sustentarà en l’educació, la innovació, la salut i el diàleg de les idees, és a dir, les quatre grans marques de ciutat, des dels diferents departaments als quals han estat assignats, així com a preparar la tercera convocatòria Edusi a la que concorrerà la ciutat.
L’alcaldessa en funcions i regidora d’Esports i Salut, Silvia Gómez, ha expressat els seus desitjos que siga una experiència enriquidora tant per als alumnes-treballadors com per a l’Ajuntament i la ciutat i ha destacat que es tracta “d’un projecte molt ambiciós”. “Estaran distribuïts en pràcticament tots els departaments, als que volem agrair la seua tasca i treballs de les últimes setmanes per a tenir-ho tot a punt per a aquest dia tan esperat”. Per la seua, el regidor d’Economia, departament que ha encapçalat aquest projecte i ha presentat el projecte que ha permès a la ciutat beneficiar-se del programa, Xavi Ochando, ha recordat que “durant anys Vila-real ha vist les ajudes de les institucions supramunicipals per a posar en marxa l’Escola Taller i gràcies al Govern Autonòmic progressista format per PSOE i Compromís que no selecciona els projectes a dit i valora el treball i l’esforç, la ciutat s’ha vist recompensada”. Ochando ha esmentat que el programa Emcuju és una evolució de la Vilabeca, molt recolzada en el seu moment per Pasqual Batalla, que ha anat més enllà i que ha sigut possible gràcies als Fons Socials Europeus gestionats per la Generalitat. “Es tracta d’una inversió que no només revertirà en la creació d’ocupació sinó també en el projecte de ciutat que volem”, ha afirmat. Igual que en els programes Vilabeca, també s’han previst sessions de tutorització, formació i creativitat amb els joves que s’incorporen a la plantilla municipal.
Ochando ha assenyalat que l’Ajuntament ha engegat diversos programes en benefici de diversos col·lectius com és l’INEM Agrari o persones en risc d’exclusió com és el cas de l’Escola Taller, en la qual el 10% tenen una discapacitat intel·lectual reconeguda, que han beneficiat a 240 persones. “Hem decidit apostar per les persones i no per les obres faraòniques i aquest pla d’ocupació és una mostra d’açò”, ha afegit el regidor.
Per l’últim, l’alcalde Benlloch ha destacat que l’acte de presentació estava previst per al 29 d’agost però que s’ha avançat a petició del Consell. “Els diferents departaments han treballat a preu fet, inclús en cap de setmana, i jo personalment he interromput les meues vacances per a estar en un dia tan assenyalat com aquest”, ha indicat. “En només dos anys, i malgrat arrossegar un deute heretat de 40.000 milions d’euros, hem passat de no rebre ni un euro de la Generalitat per a contractar ningú als 2,5 milions amb els quals comptarem enguany. Açò és invertir en les persones i no en les grans obres buides de contingut a les quals ens tenia acostumats el PP, com la pròpia BUC que rep a aquests 55 joves. Un espai que ha passat en sis anys de ser una biblioteca sense llibres, un contenidor sense contingut, a un espai de talent i coneixement”, argumenta l’alcalde. Així mateix, el primer edil ha manifestat que els beneficiaris aportaran a l’Ajuntament una injecció d’aire fresc, per a treballar en l’estratègia de ciutat a partir de les nostres quatre grans marques i també per a preparar la tercera convocatòria d’ajudes Edusi que anem sol·licitar per a seguir avançant cap a la Vila-real del 2020”, conclou.
No comments so far.
Be first to leave comment below.